| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Cata member
Data inscrierii: 04/04/2007 Mesaje: 155 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Dum 07 08, 2007 7:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare!
Ei Toni ai aruncat.....o privire.....?  _________________ Fir intins! |
|
| Sus |
|
 |
ciogaby junior member
Data inscrierii: 07/05/2008 Mesaje: 74
|
Trimis: Lun 11 09, 2009 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cum se pune shrink tub pe ac ? O poza buna sau un filmulet ar fi binevenite ! Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
Mariusul junior member

Data inscrierii: 15/04/2009 Mesaje: 87 Locatie: Campia Turzii
|
|
| Sus |
|
 |
mikecarp veteran

Data inscrierii: 07/10/2006 Mesaje: 577
|
Trimis: Mar 11 17, 2009 9:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu va era clar pana acum, cred ca nu mai e nici un secret ca Matrix e un "rig freak".
Sorry man, n-am putut sa ma abtin.
Acum serios.
Pana la monturi sunt mai multe lucruri care sunt mai importante. Si din astea 8 pagini doar un om le-a vazut, Dan Coman.
In primul rand localizarea. Apoi nada. Si abia la urma montura. Degeaba ai cele mai tari monturi daca esti pe un loc care nu tine crap sau tine dar nu se hraneste cu nada ta. Iar monturile ar fi bine sa fie cat mai simple la incepatori. De ce? Pentru ca daca te complici si schimbi din ora-n ora monturi nu vei ajunge la un rezultat bun si iti vei pierde increderea in ele si cred ca toti stim ca increderea la pescuit e foarte importanta.
Monturile prezentate de Matrix sunt bune, dar trebuie folosite atunci cand e nevoie de ele.
Referitor la camuflarea plumbilor, eu in ultimul an folosesc plumbi nevopsiti si nu am vazut vreo diferenta in sensul ca as prinde mai putini pesti. Asa ca puteti pescui cu incredere cu plumbi nevopsiti si daca nu prindeti injurati-ma pe mine.
Un lucru care ma nelamureste este ca foarte multi trateaza crapii nostrii la fel ca pe cei englezi, adica au impresia ca si ai nostrii sunt la fel de smecheri. Dar foarte putini isi dau seama ca peste 50% din pestii prinsi sunt retinuti pentru consum, ceea ce inseamna ca nu multi pesti pot invata sa asocieze o montura sau o nada cu pericolul. Da, sunt si exceptii, dar sunt destul de rare. Baltile cu C&R total sunt inca putine si nu sunt multi cei care le frecventeaza (aici ma refer la numarul total al crapistilor).
Cam atat pentru moment.
Fir intins, Mihai. _________________ Carpfishing... A way of life! |
|
| Sus |
|
 |
razvan.cuc junior member

Data inscrierii: 19/12/2009 Mesaje: 34 Locatie: Turda
|
Trimis: Mar 12 29, 2009 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
salut...am citit cu atentie tot ce sa discutat pe acest topic si ma bucur ca a fost deschis si eu sunt incepator ...as vrea sa va intreb in ce msaura este importantta lungimea monturi si daca este care ar fi ea? eu deobicei folosesc 15cm cam asa...si folosesc carlige nr6 si nr8 (am vazut intr-un film korda ) ...marimea carligelor conteaza si in ce conditi?
Si in legatura cu camuflarea monturi eu folosesc tub transparent pentru protejarea nodului...e ok? |
|
| Sus |
|
 |
mircea2007 junior member
Data inscrierii: 30/04/2007 Mesaje: 91 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Sam 01 16, 2010 12:51 am Titlul subiectului: |
|
|
fara a vrea sa intru in vreo polemica, eu folosesc in general carlige mari (owner c-1 marimea 1, gamakatsu de 2 si maruto marimea 1 sau 2).
Am prins fara probleme crap, si culmea, si caras mare care a intrat la 3 boabe de porumb. zicand asta, consider ca, asa cum s-a mentionat anterior, ca la noi crapii nu sunt foarte pretentiosi
Fir intins _________________ everything i learned in life, i learned from fishing |
|
| Sus |
|
 |
LaPeste junior member
Data inscrierii: 12/04/2009 Mesaje: 76 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 01 22, 2010 11:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi spune si mie cineva unde pot gasi sau cum se cheama cauciucul (tubul) ala de se pune deasupra nodului de la ac pe tija sa nu permita rigului sa se invarta pe ac?
http://www.youtube.com/watch?v=ZX7Wu16s-Tg&feature=related _________________ Cei care stiu pot sa zica, crapii toti ma stiu de frica. |
|
| Sus |
|
 |
Marius_bn senior member

Data inscrierii: 02/12/2005 Mesaje: 350 Locatie: Baia Mare
|
Trimis: Sam 01 23, 2010 7:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca te referi la tub termo-contractabil, cunoscut sub denumirea de "shrink tube". Il gasesti in orice magazin de profil fie ca e de la Korda sau de la alti producatori. Nu prea inteleg partea asta "sa nu permita rigului sa se invarta pe ac" dar poate detaliezi. |
|
| Sus |
|
 |
mikecarp veteran

Data inscrierii: 07/10/2006 Mesaje: 577
|
Trimis: Sam 01 23, 2010 8:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Si eu cred ca e vorba de shrink tube, dar el nu are ca scop prevenire incurcaturilor. Este pus pe carlig si i se da o anumita forma pt a face carligul sa se roteasca mai repede si sa se agate in gura crapului cand forfacul este aspirat.
Dca vrei sa fii sigur ca nu ti se incurca forfacul baga-l intr-o punga solubila sau pune un stik pe forfac. _________________ Carpfishing... A way of life! |
|
| Sus |
|
 |
LaPeste junior member
Data inscrierii: 12/04/2009 Mesaje: 76 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam 01 23, 2010 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
da aveti dreptate am cautat pe google si asta e denumirea. va multumesc pentru raspuns. _________________ Cei care stiu pot sa zica, crapii toti ma stiu de frica. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
 |
Pagina de start a forumului Pescuit la crap
-> Tehnica, tactica, abordare |
Data este GMT + 2 Ore Du-te la pagina Anterioara 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Urmatoare
|
| Pagina 8 din 9 |
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|