Crap.ro  AlbumAlbum  Intrebari frecventeIntrebari frecvente  CautareCautare  Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori  InregistrareInregistrare  ProfilProfil  CalendarCalendar  Mesaje privateMesaje private  AutentificareAutentificare 
Mici detalii de mare importanta. (pt. incepatori)
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Pescuit la crap -> Tehnica, tactica, abordare
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Cata
member

Data inscrierii: 04/04/2007

MesajTrimis: Dum 07 08, 2007 7:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutare!

Ei Toni ai aruncat.....o privire.....? Mr. Green
ciogaby
junior member

Data inscrierii: 07/05/2008

MesajTrimis: Lun 11 09, 2009 11:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cum se pune shrink tub pe ac ? O poza buna sau un filmulet ar fi binevenite ! Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mariusul
junior member

Data inscrierii: 15/04/2009

MesajTrimis: Mar 11 10, 2009 12:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un ochi aici
http://www.youtube.com/watch?v=ZX7Wu16s-Tg&feature=related
Sus
mikecarp
veteran

Data inscrierii: 07/10/2006

MesajTrimis: Mar 11 17, 2009 9:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca nu va era clar pana acum, cred ca nu mai e nici un secret ca Matrix e un "rig freak". Mr. Green
Sorry man, n-am putut sa ma abtin.
Acum serios.
Pana la monturi sunt mai multe lucruri care sunt mai importante. Si din astea 8 pagini doar un om le-a vazut, Dan Coman.
In primul rand localizarea. Apoi nada. Si abia la urma montura. Degeaba ai cele mai tari monturi daca esti pe un loc care nu tine crap sau tine dar nu se hraneste cu nada ta. Iar monturile ar fi bine sa fie cat mai simple la incepatori. De ce? Pentru ca daca te complici si schimbi din ora-n ora monturi nu vei ajunge la un rezultat bun si iti vei pierde increderea in ele si cred ca toti stim ca increderea la pescuit e foarte importanta.
Monturile prezentate de Matrix sunt bune, dar trebuie folosite atunci cand e nevoie de ele.
Referitor la camuflarea plumbilor, eu in ultimul an folosesc plumbi nevopsiti si nu am vazut vreo diferenta in sensul ca as prinde mai putini pesti. Asa ca puteti pescui cu incredere cu plumbi nevopsiti si daca nu prindeti injurati-ma pe mine.
Un lucru care ma nelamureste este ca foarte multi trateaza crapii nostrii la fel ca pe cei englezi, adica au impresia ca si ai nostrii sunt la fel de smecheri. Dar foarte putini isi dau seama ca peste 50% din pestii prinsi sunt retinuti pentru consum, ceea ce inseamna ca nu multi pesti pot invata sa asocieze o montura sau o nada cu pericolul. Da, sunt si exceptii, dar sunt destul de rare. Baltile cu C&R total sunt inca putine si nu sunt multi cei care le frecventeaza (aici ma refer la numarul total al crapistilor).
Cam atat pentru moment.
Fir intins, Mihai.
razvan.cuc
junior member

Data inscrierii: 19/12/2009

MesajTrimis: Mar 12 29, 2009 12:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salut...am citit cu atentie tot ce sa discutat pe acest topic si ma bucur ca a fost deschis Mr. Green si eu sunt incepator Smile ...as vrea sa va intreb in ce msaura este importantta lungimea monturi si daca este care ar fi ea? eu deobicei folosesc 15cm cam asa...si folosesc carlige nr6 si nr8 (am vazut intr-un film korda Mr. Green) ...marimea carligelor conteaza si in ce conditi?
Si in legatura cu camuflarea monturi eu folosesc tub transparent pentru protejarea nodului...e ok?
Sus
mircea2007
junior member

Data inscrierii: 30/04/2007

MesajTrimis: Sam 01 16, 2010 12:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fara a vrea sa intru in vreo polemica, eu folosesc in general carlige mari (owner c-1 marimea 1, gamakatsu de 2 si maruto marimea 1 sau 2).
Am prins fara probleme crap, si culmea, si caras mare care a intrat la 3 boabe de porumb. zicand asta, consider ca, asa cum s-a mentionat anterior, ca la noi crapii nu sunt foarte pretentiosi
Fir intins
LaPeste
junior member

Data inscrierii: 12/04/2009

MesajTrimis: Vin 01 22, 2010 11:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

imi spune si mie cineva unde pot gasi sau cum se cheama cauciucul (tubul) ala de se pune deasupra nodului de la ac pe tija sa nu permita rigului sa se invarta pe ac?

Marius_bn
senior member

Data inscrierii: 02/12/2005

MesajTrimis: Sam 01 23, 2010 7:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

LaPeste a scris:
imi spune si mie cineva unde pot gasi sau cum se cheama cauciucul (tubul) ala de se pune deasupra nodului de la ac pe tija sa nu permita rigului sa se invarta pe ac?

Cred ca te referi la tub termo-contractabil, cunoscut sub denumirea de "shrink tube". Il gasesti in orice magazin de profil fie ca e de la Korda sau de la alti producatori. Nu prea inteleg partea asta "sa nu permita rigului sa se invarta pe ac" dar poate detaliezi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
mikecarp
veteran

Data inscrierii: 07/10/2006

MesajTrimis: Sam 01 23, 2010 8:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu cred ca e vorba de shrink tube, dar el nu are ca scop prevenire incurcaturilor. Este pus pe carlig si i se da o anumita forma pt a face carligul sa se roteasca mai repede si sa se agate in gura crapului cand forfacul este aspirat.
Dca vrei sa fii sigur ca nu ti se incurca forfacul baga-l intr-o punga solubila sau pune un stik pe forfac.
LaPeste
junior member

Data inscrierii: 12/04/2009

MesajTrimis: Sam 01 23, 2010 11:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

da aveti dreptate am cautat pe google si asta e denumirea. va multumesc pentru raspuns.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Pescuit la crap -> Tehnica, tactica, abordare Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare
Pagina 8 din 9

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum