Redimensionarea fotografiilor

Lucruri utile pentru forum, site, calculator, internet, fotografie digitala etc.
Spuneti aici cu ce nu va descurcati si vom incerca sa va ajutam.

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde Iliuta Goean » 27 Aug 2005 20:19

Pentru a putea posta fotografii in albumul crap.ro trebuie sa stiti urmatoarele:

1. Alegeti cu atentie albumul in care se inscrie cel mai bine fotografia dvs. Daca nu doriti una din categoriile publice puteti opta pentru galeria personala.
2. Dimensiunea pozelor trebuie sa fie de max 600 X 800 pixeli unde 600 este inaltimea iar 800 latimea pozei. Marimea fisierului nu trebuie sa depaseasca 200.000 b iar extensia acestuia trebuie sa fie JPEG sau GIF.
3. La fotografiile “portret” (adica cele facute pe verticala) inaltimea este obligatoriu tot 600 pixeli iar latimea va fi mai mica. O fotografie 600 X 800 in care 800 este inaltimea nu va fi acceptata.


Pentru a dimensiona fotografiile aveti nevoie de un program de editare imagini.
Putei alege (desigur exista mult mai multe de atata):

Preferatul meu este <b>Fast Stone Photo Resizer</b>. Este un program freeware (gratuit, nu necesita licenta daca este folosit in scop personal) ce poate fi downloadat de la adresa http://www.download.com/FastStone-Photo ... tag=button.
Este preferatul meu deoarece prelucreaza mai multe fotografii deodata, deci daca aveti mai multe fotografii de prelucrat le puneti pe toate intr-un folder (dosar) si umati pasii acestia:
Bifati casutele “Use folder structure in output folder” si “Use advanced options”, va aparea un buton cu “Options” in dreptul ultimei bifari, dati click pe el si apoi alegeti “RESIZE”, bifati casuta “Use resize” si vi se va deschide un panou de control. Bifati “Resize based on one size”, la “Predefined side” alegeti “Hight” si la “exatly=” scrieti 600, click pe “OK”.
La “Output format” alegeti JPEG sau GIF iar la “Output folder” selectati folderul in care vreti sa trimita pozele prelucrate. Atentie! Selectati alt folder decat cel in care sunt pozele pentru prelucrat pentru a pastra originalele la marimea initiala. Puteti alege in plus o multime de alte optiuni, numai sa va obisnuiti cu programul si veti vedea cat este de util.
Acum! Selctati din fisierele dvs folderul cu pozele pentru prelucrat (aveti un ecran deschis in program in acest sens), deschideti folderul si apasati pe butonul “Add all” sau selectati manual pozele pe care vreti sa le redimensionati. Si apasati butonul “Add”. Pozele dorite vor aparea in ecranul din stanga. Acum nu mai aveti decat sa apasati butonul “START” si in cateva secunde pozele dvs vor fi redimensionate. Apasati “Done” in ecranul nou deschis si sunteti gata sa incarcati poze in album.

Al doilea program gratuit pe care il puteti folosi este<b> Irfan View</b>, un program deosebit de bun si de folositor, poate fi downloadat de la adresa: http://www.download.com/IrfanView/3000- ... tag=button.
Ce aveti de facut:
Deschideti poza cu Irfan View, dati click pe “IMAGE”, alegeti “Resize/Resample”. In panou bifati “Set new size”, la “Units” bifati “Pixels”, la “Height” scrieti 600, latimea se va stabili implicit. Bifati “Preserve aspect ratio” si la “DPI” scrieti 75.Click pe “OK” si redimensionarea este gata. Reluati pasii pentru toate pozele pe care vreti sa le prelucrati.

In Windows XP ar trebui sa aveti deja <b>Microsoft Photo Editor</b> si atunci comanda pentru redimensionare va fi:

Deschideti poza cu acest program, pe bara de sus aveti butonul “IMAGE”, click pe el, alegeti “RESIZE”, mutati “UNITS” pe “PIXELI” si scrieti la inaltime (height) 600, a doua dimensiune sa va seta implicit, nu interveniti asupra ei, apasati “OK”. Daca vreti sa pastrati imaginea initiala la dimensiunea originala alegeti “FILE”, “SAVE AS”, alegeti o locatie pentru poza (aveti o fereastra in fata careia scrie “SAVE IN:”), alegeti denumirea pozei (“FILE NAME”), alegeti tipul de compresie, JPEG sau GIF (“SAVE AS TYPE”), apasati “SAVE”. Acum poza este gata de incarcat in album. Repetati operatia cu toate pozele pe care doriti sa le publicati.

Un program mai profesional este <b>Adobe Photoshop</b>.
Deschideti poza in acest program, alegeti “IMAGE”, apoi “IMAGE SIZE”, aveti grija sa aveti bifata optiunea “CONSTRAIN PROPORTIONS”, la “RESOLUTION” puneti 75 si alegeti “PIXELS/INCH”.
Scrieti la inaltime (height) 600, latimea se va seta implicit, apasati “OK”.
Alegeti “FILE”, “SAVE AS” pentru a pastra imaginea originala nealterata, selectati folderul in care vreti sa salvati pozele prelucrate, alegeti numele pozei, selectati format “JPEG” sau “GIF”, apasati “SAVE”. In ecranul nou deschis mutati cursorul pe valoarea 6 (medium) si apasati “OK”. Fotografiile sunt gata de upload.

Sper ca va vor fi de folos aceste randuri si va veti descurca sa redimensionati pozele. Daca aveti intrebari sau intampinati dificultati dati “Reply” si voi incerca sa scriu mai detaliat pasii pe care ii aveti de facut.
Nu face ce nu-ti place!
Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
 
Mesaje: 1417
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii

Mesajde Moose_master » 29 Aug 2005 15:12

Ah Ilie Ilie,

Nu puteai sa postezi chestia asta acum cateva luni ? M-am chinuit cu toate minunile de programe de imi venea sa arunc compu pe fereastra si tot nu reuseam sa le brodesc.

Oricum este o informatie foarte utila (cred eu) pentru toata lumea.

Cu intarziere cei drept , dar iti multumesc pentru aceasta postare.

Stima

Moose
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
Moose_master
member
 
Mesaje: 273
Membru din: 26 Mai 2005 21:12
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde nelubalaj » 04 Sep 2005 02:46

Niki mai bine mai tarziu decat niciodata :lol: :lol: :lol:
Nelu B.
Avatar utilizator
nelubalaj
member
 
Mesaje: 261
Membru din: 09 Mar 2005 18:36
Localitate: Timisoara

Mesajde Moose_master » 05 Sep 2005 05:08

asa e Nelule, mai bine mai tarziu, da parca prea tarziu frate. m-a lasat Ilie sa ma chinui pana am cedat psihic si apoi mi-a oferit solutia pe tava.

acum si eu sunt de aceeasi parere : mai bine mai tarziu decat niciodata !


stima

Moose
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
Moose_master
member
 
Mesaje: 273
Membru din: 26 Mai 2005 21:12
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde mike » 06 Sep 2005 21:47

Mai bine prea tarziu decat niciodata... :P
Treat me like a xxx
mike
new member
 
Mesaje: 29
Membru din: 08 Aug 2005 19:42
Localitate: Constanta

Mesajde Vlasin Florin » 06 Noi 2005 16:33

:D 600/480 e maxim,daca le fac mai mari nu merge :o
ma las pagubas,bune sunt si asa :D
Avatar utilizator
Vlasin Florin
maniac
 
Mesaje: 1132
Membru din: 10 Mai 2005 14:29
Localitate: TIMISOARA
Înapoi la Utile

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron