TAXE PESCUIT...CUM ESTE POSIBIL?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 18 Iul 2005 11:00

Am mai discutat pe acest site subiectul. Eu am facut spume la taste "atacand" acest subiect. Nu vreau sa reiau, am sa fac unele completari:

1.Preturile sunt o batjocura, principalul motiv fiind faptul ca sunt artificiale, costul de productie fiind de fapt undeva la 10-15%. Trebuie sa tinem cont de faptul ca, asa cum spunea si Patabum, doar un numar restrans de "pescari de crap" cotizeaza la acesti concesionari. (la fel ca si cu aparentul lux de pe soselele patriei, acesta este un semn de saracie)
2.Imensa majoritate a concesionarilor este formata din profitori ai asa zisei economii de piata din Romania, de fapt niste banditi, pur si simplu, cu totii s-au imbogatit din administrarea "luciului de apa" concesionat. Pentru exemplificare putem lua orice concesionar si purica evolutia acestuia, de la parlit la smecher intreprinzator. Repet, oricare concesionar da "faliment moral" in momentul in care ii controlam evolutia iar marea majoritate va intra sub incidenta legii.
3.Ceea ce s-a intamplat in aceste zile de inundatii catastrofale in Romania, cand administratori de iazuri au dat dovada de o lipsa de caracter demna de orice antologie a mizeriei umane, si ma refer la faptele unora dintre concesionarii nostri care din dorinta de a-si proteja populatia piscicola au marit dezastrul provocat de furia apelor oamenilor, din diferite zone, reprezinta o culme a acestor indivizi, care au fost si sunt in stare sa omoare in bataie un copil iesit cu un bat la pescuit.

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 18 Iul 2005 12:50

@iliuta: autocar nu, dar sunt baieti care merg cu microbuze in Ungaria... stiam unul din ei din Mures dar din pacate nu mai dau de el pentru ca numarul de mobil nu mai este existent...
fir intins!!

www.carpfishing.ro

SF
senior member

Re: TAXE PESCUIT...CUM ESTE POSIBIL?

Mesaj de SF » 18 Iul 2005 13:45

supercarpio scrie:
Pt. comparatie...pentru tot statul NY, spre exemplu, se percepe o taxa de $24 pe AN (adica ~20 EURO). Repet, pe AN! Adica 365 de zile...

Marius (supercarpio)
Pentru comparatie ... eu platesc 11 euro pe 2 ANI . Asta-i cruntul adevar ( in pretul asta am voie si la 2 pripoane legale :lol: ) .

Asa cum am mai zis , ii vorba si de mofturi . Eu pescuiesc intr-un loc care ii cotat ca fiind cel mai slab ( in primul rind pentru ca fac 5min pe jos pina la loc ) desi primesc zilnic invitatii de la amici pentru a merge in alte zone , respectiv rezervatii . Problema lor ii ca numai acolo se simt bine , o fi pentru ca numai acolo trage pestele la ei .

Daca in Romania nu exista decit vreo 5 balti de crap , atunci nu prea inteleg rostul site-ului asta . Asta asa , conform cu felul de a gindi a 2-3 postari de pe aici .

Fir Intins!!!

SF
senior member

Mesaj de SF » 18 Iul 2005 14:04

patabum scrie:
Iliuta Goean scrie:
Optimist de felul meu, cred ca lucrurile se vor normaliza intr-o evolutie fireasca si naturala in 2-3 ani. Cand obtinerea unui pasaport va necesita 2-3 zile multi vor prefera sa petreaca 1-2 saptamani in Franta, Anglia, Spania sau Ungaria. Bisinismanii nostrii vor trebui sa umble atunci la socoteala.
Da moi is posmagii ? :D

Fir Intins!!!

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 18 Iul 2005 19:46

Iliuta Goean scrie:la noi sunt 4-5 balti care ofera conditii bune de pescuit (vb de populatia piscicola) la un minim de 1 mil de pescari. deci concurenta 0 (zero). de ce sa fie ieftin? ar incalca legile comertului.
oferta f mica + cererea f mare = pret urias.

poate cand se vor mai ridica vreo 20-30 de balti in care sa sti ca sunt crapi, cu maluri curate si administratori normali la cap vor mai scadea preturi.
Cred ca mai curind (dupa intrarea in UE - cind va fi ...) vor veni investitori europeni (nu atit seriosi - cit mai curind atrasi de pretul la care pot cumpara balti in Romania si de pretul la care pot vinde crapul in Romania). Si ne vor vinde surplusul lor de crap ... daca asta dorim ... :wink: ... abia apoi urmind si o oarecare adaptare a pretului la veniturile romanilor (sau mai curind a veniturilor la preturile din Romania). :evil:

Pentru ca obiceiurile alimentare ale romanilor (vis a vis de crap) nu se vor schimba ... asa cum nici alte natii nu renunta la serpi, sobolani, broaste etc.. :oops:

De ce sa nu recunostem ca pescuitul a fost (si va ramine inca multa vreme pentru o buna parte a romanilor - acei romani care azi traiesc cu lefuri < 200 euro/luna) o modalitate de a procura hrana ieftina ... apoi dupa anii '80 greu de gasit ... apoi, din nou, dupa anii '90 doar ieftina.

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 18 Iul 2005 19:55

Cit despre amenajarile unde se pescuieste numai C&R, nu sunt prea multe - insa nici clientii nu sunt prea multi. Rezulta pretul care este acum ...
Daca sa spunem ca la Hobaia ar scadea pretul la 10% din cit e acum probabil ar fi cel putin de 10 ori mai multi clienti, insa si de 10 ori mai multe portbagaje de pazit.
Si probabil ca ar pierde multi din clientii actuali, pentru ca - presupun eu - sunt destui oameni care platesc pentru linistea care o gasesc pe o balta cu putini pescari.

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 19 Iul 2005 08:09

In zona in care pescuiesc eu se incearca a se face un lac sistem C&R dar numai la crap peste 5 Kg. Cteno oricit de mare ar fi nu trebuie eliberat (intradevar este foarte mult si foarte mare). Densitatea de pescari pe acest lac a devenit deosebit de mare si de multe ori intilnesti pescari care nici macar nu stiu sa pescuiasca care avind si mai mult timp la dispozitzie ocupa cele mai bune locuri , nici nu prind pesti , mai baga si cite o manea de se muta pestii in partea cealalta a lacului si mai lasa si o mizerie de nedescris. Eu unul asi fi de acord sa mareasca taxa ( acum 400 mii /24 ore) pentru a mai selecta din pescari , pentru mai multa liniste si curatenie. Sunt de acord sa se faca abonamente si locurile cele mai bune sa fie pentru cei cu abonamente.
Adevarul este ca o taxa de 1 mil pe zi mi se pare enorma.
Asteptam investitori ( sau NU NE VINDEM TARA??? :shock: :?: )
Educatzie , educatzie si iar educatzie.

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 19 Iul 2005 08:19

in ce zona pescuiesti?
cum ii spune la balta?
><)))°>-------- Dani

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 19 Iul 2005 08:20

Lacul Brateni linga Bistrita.

supercarpio
junior member

Mesaj de supercarpio » 19 Iul 2005 18:09

Imi place discutia, este sanatoasa si binevenita si va multumesc tuturor celor care v-ai scris oful.

Va rog sa ma credeti, nu am inceput acest topic ca sa agravez lumea.
Sincer, imi facem bagajele -- voi ajunge in Romania la sfirsitul saptaminii -- impachetam sculele, cu o bere rece linga mine (e o caldura si o umiditate pe aici de inebunesti) si de odata m-a lovit citi bani mi-ar trebui sa ies de citeva ori la pescuit...M-am ingrozit...Prima data am crezut ca am gresit cu un zero pe ici pe colo...

Situatia pe care o vad eu de la distanta este urmatoarea -- in Romania se braconeaza, se consuma peste indiferent de marime, etc. "Catch-and-release" nu prea exista. Deci nu exista peste. Evident oamenii sunt nevoiti sa plateasca sa pescuiasca pe citeva balti mai bune.

Real, problema este evident mult mai complexa.

Cind ma intorc voi incerca sa scriu un articol mai amanuntit care sa adreseze si acest topic. (Stiu Iliuta, imi pare rau ca nu am resuit sa-ti trimit articolul ala de la WCC pe ca l-am promis...)

Numai bine is continuati discutia...Numai asa poate se schimba ceva.

-Marius

Scrie răspuns