Daca vei folosi un inaintas de maxim 6 m vei arunca mai departe decat cu un inaintas de 8-10 metri.carpkiller scrie:Nu prea cred ca te-ai lamurit, dar dc zici tu....Eu zic ca lansetele cu actiune de varf sunt mai bune ca investitie. Pe langa faptul ca lansezi mai departe, ai nevoie uneori de lansete cu care sa "forjezi" pestele din stuf, de sub ponton, sau de langa alte obstacole. Chestia asta o realizezi cel mai bine cu niste lansete cu actiune de varf, in nici un caz parabolice. deci ma gandesc ca nu are sens sa bagi banii in niste lansete paraboilice si apoi in anumite situatii sa nu fie cele mai potrivite.
Pe de alta parte senzatia pe care o ai cand aduci un crap de 10kg la mal cum am facut eu data trecuta la peris cu lanseta colegului, super finuta si super parabolica, este minunata. Pt unii asta este toata frumusetea si atunci alegi lanseta parabolica.
Cat despre fir incearca Shimano Tehnium de 0.3 +8-10 m inaintas sufixbalistic si mai vorbim. 0.3 mi se pare super suficient pt majoritatea baltilor din jurul Bucurestiului. Pt spod (lanseta de nadit cu racheta) eu folosesc 0.26, evident tot cu inaintas, dar ceva mai scurt (5-6m)
La distante mari, peste 250, 300m (evident plantat) unii folosesc in intregime textil pt ca altfel, datorita elasticitatii firului nu reusesti sa intepi.
Daca in loc de 0,3 folosesti 0,28 mai castigi ceva distanta.