Concurs amical casting 13.02.2011 editia I

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde Mary2005 » 10 Feb 2011 21:59

Organizatori: Clubul sportiv Overten
Locul: Soseaua Giurgiului
Data: 13 Februarie ora 11

REGULAMENT

Toate aruncarile vor fi facute pe pamant si masurate precis cu ruleta.

Lanseta: Se vor folosi lansete de crap cu lungimi intre 3,60m si 4m. Lanseta trebuie sa aiba minim 5 inele, cu firul trecut prin toate inelele.

Mulineta: Sunt acceptate doar mulinetele cu tambur fix, indiferent de model.

Fir principal: Se vor folosi fire monofilament cu diametru minim de 0,250mm. Nu sunt admise fire textile ca fir principal.

Inaintas: Se poate folosi orice tip de inaintas (monofilament sau textil, cilindric sau conic). Lungimea maxima a inaintasului va fi de 8m.

Plumb: Se va folosi plumb de distanta cu greutatea de 100 g pana la maxim 120 g. Fiecare concurent va veni cu plumbul lui , daca nu are va fi dat de catre organizator cu pretul de 2 ron /buc.( tip fox )

Teren: Spatiul de concurs va fi un teren in forma de 'V'. Concurentii vor arunca dintr-un stand de aruncare delimitat clar, pe care nu au voie sa-l depaseasca.

Aruncare: Stilul de aruncare este la latitudinea concurentilor, dar rotatia maxima permisa pentru un concurent nu va fi mai mare de 360 de grade. Organizatorii au dreptul de a interzice aruncarile considerate periculoase.

Arbitraj: Arbitrii au obligatia de a verifica echipamentul folosit de fiecare concurent si pot face verificari suplimentare inainte de omologarea unui rezultat.

MENTIUNI

Este responsabilitatea concurentilor sa se asigure ca echipamentul pe care il folosesc - lanseta, mulineta, fir, inaintas, plumb - respecta regulile de concurs.

Concurentilor li se recomanda sa acorde o atentie speciala firului monofilament pe care urmeaza sa il foloseasca. Acest fir va avea diametrul de minim 0,250mm, masurat cu micrometrul. Valorile indicate de producatori pe etichetele cu care se comercializeaza firele sunt irelevante. Mai precis, daca un concurent foloseste un fir dat de producator ca avand 0,25mm, dar firul are de fapt 0,24mm, firul nu va fi admis in concurs. Pentru a evita situatiile nedorite in care un concurent constata ca are un fir necorespunzator, organizatorii pot pune contra cost la dispozitia participantilor fire care respecta standarul de concurs la 5 ron 100 m.

Organizatorii au dreptul sa refuze participarea oricarui concurent care nu respecta aceste reguli.

DESFASURARE

Terenul de concurs este situat pe soseaua Giurgiului ..

Concurentii se vor prezenta la locul de concurs Duminica 13 Februarie , ora 10, pentru sedinta tehnica. Organizatorii vor explica modul de desfasurare al concursului si se va stabili ordinea de concurs.

Concursul va incepe la ora 11. Fiecare concurent va avea dreptul la un total de 5 (cinci) aruncari, in runde separate. Vor fi consemnate doar trei aruncari , cele mai bune , din cele cinci . Nu sunt permise aruncari consecutive ale aceluiasi concurent in aceeasi runda. Toti concurentii au obligatia sa respecte ordinea de concurs. Concurentii care intarzie vor pierde automat una sau mai multe runde.

Dupa efectuarea unei aruncari, fiecare concurent isi va lasa lanseta pe pamant, in afara standului, si va astepta finalul rundei, pentru a-si masura aruncarea.

Aruncarile vor fi masurate de arbitri, in prezenta concurentilor. Arbitrii si concurentii sunt singurii care pot intra in spatiul de concurs. Concurentii se vor asigura ca aruncarile au fost masurate si inregistrate corect in fisa de concurs. Nu se accepta modificari ulterioare.

Arbitrii au dreptul de a verifica in orice moment daca echipamentul unui concurent respecta prevederile de concurs.

Aruncarea minima pentru a fi masurata este de 140 m. Aruncarile sub 140 m nu se masoara.

Terenul va fi balizat la 140 m , 150 m , 160 , 170 m , 180 m .

Aruncarile care ies din spatiul de concurs nu se masoara, se considera ratate si nu se pot repeta. In caz de ruptura a firului in aruncare, aruncarea se considera ratata si nu se poate repeta.

Pentru a castiga timp si a permite concursului sa se desfasoare fara intarzieri, concurentii sunt rugati sa nu-si masoare aruncarile care sunt in mod evident inferioare aruncarilor precedente.

In caz de incalcare a regulilor de concurs, organizatorii pot decide (a) avertizarea si (b) excluderea concurentului.

Concursul de casting se desfasoara in sistem Open, fiind deschis tuturor celor care vor sa participe .

Fiecare aruncare va fi filmata in format HD .

pentru informatii despre locatie

Marian Constantin

0730510005
Mary2005
senior member
 
Mesaje: 348
Membru din: 13 Mar 2006 23:41


Înapoi la Discutii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron