Salutare tuturor,
Dupa ce am citit mai multe articole legate de presiunea atmosferica, nu am ajuns la nici un rezultat concret pentru ca parerile sunt impartite: uni spun ca e mai bine sa fie mica, iar altii spun ca e bine sa fie mare.
Voi ce parere aveti despre asta? Cand ati avut activitate mai intensa si capturi mai numeroase pe balta, cu presiunea atmosferica mare sau mica? Care credeti ca este cea mai buna valoare a acesteia?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Presiunea atmosferica
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Verdete Daniel
- member
Presiunea atmosferica
Daniel Verdete
Daniel,
se zice (oare cine?) ca presiunea atmosferica cu valori cuprinse intre 751 mm coloana de mercur pina pe la 760, mai ales cand e in crestere, e foarte buna. Cand e in scadere, se spune, ca nu mai trage.
Parerea mea personala este ca in functie de anotimp, temperatura, presiune il cauti la apa mai adanca, mai in mal sau mai in dreapta, ca doar nu s-or baga toti cu nasu'n mal si fac greva foamei

se zice (oare cine?) ca presiunea atmosferica cu valori cuprinse intre 751 mm coloana de mercur pina pe la 760, mai ales cand e in crestere, e foarte buna. Cand e in scadere, se spune, ca nu mai trage.
Parerea mea personala este ca in functie de anotimp, temperatura, presiune il cauti la apa mai adanca, mai in mal sau mai in dreapta, ca doar nu s-or baga toti cu nasu'n mal si fac greva foamei
EFM
Carping Club
Carping Club
-
Verdete Daniel
- member
-
Verdete Daniel
- member
- Dan Cotelici
- veteran
Cel mai bine am prins la o presiune constanta situata sub cea ce meteorologia defineste ca fiind valoarea standard -760 mm coloana de mercur(1013 hPa)
Ma refer la intervalul 754-756 mm(1005-1008 hPa)
La presiuni de peste 764 - slab
La presiuni sub 748 iar slab
Pe crestere de presiune activitatea se intensifica pana se depaseste 760 dupa care numarul de trasaturi scade dramatic.
Pe scadere trasaturile se raresc daca se coboara sub 754 dar daca presiunea se stabilizeaza la aceasta valoare dupa cateva ore activitatea se intensifica.
Cred ca scaderea/cresterea nivelului apei trebuie luata si ea in considerare.O cresterea a nivelului apei ar putea compensa scaderea de presiune.
Ma refer la intervalul 754-756 mm(1005-1008 hPa)
La presiuni de peste 764 - slab
La presiuni sub 748 iar slab
Pe crestere de presiune activitatea se intensifica pana se depaseste 760 dupa care numarul de trasaturi scade dramatic.
Pe scadere trasaturile se raresc daca se coboara sub 754 dar daca presiunea se stabilizeaza la aceasta valoare dupa cateva ore activitatea se intensifica.
Cred ca scaderea/cresterea nivelului apei trebuie luata si ea in considerare.O cresterea a nivelului apei ar putea compensa scaderea de presiune.
Second BEST is FIRST loser