dif dintre actiunea parabolica si cea progresiva?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
dif dintre actiunea parabolica si cea progresiva?
salutare,
ar putea va rog sa ma lumineze si pe mine ce diferenta este si care e de preferat pt lansarile la distanta intre betele cu actiune parabolica si cele cu actiune progresiva?
cum le recunoastem pe unele si cum le recunoastem pe celelalte si de fapt cum se comporta unele si celelalte la lansari si la drill?
multumesc anticipat .
ar putea va rog sa ma lumineze si pe mine ce diferenta este si care e de preferat pt lansarile la distanta intre betele cu actiune parabolica si cele cu actiune progresiva?
cum le recunoastem pe unele si cum le recunoastem pe celelalte si de fapt cum se comporta unele si celelalte la lansari si la drill?
multumesc anticipat .
Re: dif dintre actiunea parabolica si cea progresiva?
penru a atinge o distanta cat mai mare,folosesti bete cu actune progresiva,astea au actiunea mai mult in firf pana la jumatatea batului.bogdanix scrie:salutare,
multumesc anticipat .
cea parabolica este (dupa cum si numele spune)pe intrega lungime a batului si de-acea foarte bune in drill,insa nu vei putea atinge distante ca cu cealalta.
cred ca m-am exprimat bine.
am inteles dif....multumesc dar mai am o intrebare
m-am lamurit dar mai am o intrebare la fel de "incepatoare" ca cea dinainte.... asta e legata de fire .....vreau sa schimb vechile fire de pe mulinete dar nu stiu ce fir sa iau si ce grosime? ce se recomanda in pescuitul la crap? ce firme ? am auzit de un sufix bla bla...ce e ala? de la ce firma e? ce culori tre sa aiba?....
multumesc anticipat .
multumesc anticipat .
iti recomand stren original, Hi Vis Gold, 10 sau 12 livre.
un fir moale f bun pt aruncari lungi, memorie deosebit de scazuta,super vizibil noaptea si foarte rezistent...
vorbesc din experienta (sunt chiar fan)...
sper sa nu se supere iliuta, firul il poti gasi la magazinul Senzor, si posibil la magazinul Casa Pescarului.
Pret 1800.000 2400 yards (2198 metri)
un fir moale f bun pt aruncari lungi, memorie deosebit de scazuta,super vizibil noaptea si foarte rezistent...
vorbesc din experienta (sunt chiar fan)...
sper sa nu se supere iliuta, firul il poti gasi la magazinul Senzor, si posibil la magazinul Casa Pescarului.
Pret 1800.000 2400 yards (2198 metri)
nu mi-ai zis dimensiuni (grosime)
ce grosime e recomandta in pescuitul crapului?
ptr. mine un fir trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
sa fie bine camuflat,(culoarea apei sau transporent)
sa reziste fa frecare,(cu pietre scoici etc.)
sa nu cedeze la noduri,
sa reziste la cateva kg.
sa nu se incurce repede
sa nu faca dupa cateva drill-uri ondulatii sau carcei etc.
uite aici sint ceva fire!
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic2265.html
sa fie bine camuflat,(culoarea apei sau transporent)
sa reziste fa frecare,(cu pietre scoici etc.)
sa nu cedeze la noduri,
sa reziste la cateva kg.
sa nu se incurce repede
sa nu faca dupa cateva drill-uri ondulatii sau carcei etc.
uite aici sint ceva fire!
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic2265.html
- Vlasin Florin
- maniac
Re: nu mi-ai zis dimensiuni (grosime)
bogdanix scrie:ce grosime e recomandta in pescuitul crapului?
- Vlasin Florin
- maniac
Re: am inteles dif....multumesc dar mai am o intrebare
bogdanix scrie:m-am lamurit dar mai am o intrebare la fel de "incepatoare" ca cea dinainte.... asta e legata de fire .....vreau sa schimb vechile fire de pe mulinete dar nu stiu ce fir sa iau si ce grosime? ce se recomanda in pescuitul la crap? ce firme ? am auzit de un sufix bla bla...ce e ala? de la ce firma e? ce culori tre sa aiba?....
multumesc anticipat .
iti recomand cortest carp,maro deschis,500 m=45 ron.
eu dau cu plumb de 100,fara inaintas,cu bete pelzer actiune de virf/3,75lbs,dar dau nu ma joc,si nu am avut probleme .
Re: am inteles dif....multumesc dar mai am o intrebare
Dar ce diametru ai ales? Eu pe cel de 0,31 am reusit sa-l rup cu un plumb Fox HORIZON de 3,75oz (105g), dar nu are nici o legatura cu calitatea firului.vlasin florin scrie: iti recomand cortest carp,maro deschis,500 m=45 ron.
eu dau cu plumb de 100,fara inaintas,cu bete pelzer actiune de virf/3,75lbs,dar dau nu ma joc,si nu am avut probleme .
Cortest-ul dupa parerea mea este cel mai bun raportat la pret. O fi SHIMANO TECHNIUM TOURNAMENT CARP mai bun dar si costa de la 25 de euro in sus rola de 650m/0,30. Un alt fir, ceva mai accesibil, dar foarte bun este DAIWA INFINITY DUO (rola de 1200m/0,31 costa cam 24 de euro).
Am mai incercat si alte fire, tot de 0,30 , dar cele enumerate mai sus sunt in topul preferintelor mele. Nu am motive, pentru moment, sa folosesc fire mai groase de 0,30 (anul asta am pescuit si cu 0,28 sau 0,25 cu inaintas).