gasim crapul in toamna

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

gasim crapul in toamna

Mesaj de Musaro Adriano » 10 Oct 2003 18:50

cand temperaturile incepe sa scade peste 12 grade attivitatia crapului incetinasa putin,diminuiasa timpuri si dimensionile miscarile de la sectorele de stationare spre cei de alimentare.frigului de fapt incetinasa metabolismu pestelui incetinand si alimentarea.mancare nturale cum ar fi crostacee si larve este foarte putin sun si mai putini pescari care merge la balta sa momeste si saracu crapul doar trebuie sa economisasa puterile pentru a trei iarna cu grasimi adunati in primavara:pentru asa ceva un crap de 15 kg. capturat in aprilie,in toamna pot sa cntareste 2 kg. mai mult!zis acest la nui nu remane sa analisam bine fundul balti si sa pregatim un MIC pat de nada:mic.Cu siguranta in aceasta perioda adancime este un factor foarte important de ce aree de stationare sunt bogate de obstacule submerse care crancile stuffuri piatre ecc.in aceste zone daca adancime variasa de la 3 m. l 10 m. cu siguranza gasim si crapul.o altu aspect important este sa individuam visiv crapului dupa segnale pe care le lasa:famoase bulle care produce cand mananca,sarituri ecc.miscarile ai care sunt bune pentru moralu pescarului :D

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 10 Oct 2003 19:03

altele segnale pot sa fi mici bipuri sau miscarile scurte a bambinele care te zice ca este si peste mai mic acolo ca caras si e foarte bun inseamna ca orcum zona are acticitatea.PLUMBING:cu tecnica aceasta putem sa descoperim exact la ce adancime pescuim si daca fundul este malos sau nu.bagam atunci un plumb pe linee principala de 80/100 gr. si la capatu fir agatam o pluta de 30 40 gr..aruncam unde am vesut cateva segnale(sau unde vrea muschi pescarilor :D )si tragem bine fir inapoi pana cand pluta nu se lipeste la fund de pe plumb.acuma slabim frana de la mulineta si incet lasam sa iesa firu de la mulineta pana la primu inel(de obicei sunt 90 de cm.dar voi mesurate orcum)scuoteti fir pana nu iese pluta la suprafata:asa stim cat de binisor adancime in care am aruncat pluta si plumb.trageti toat montura spre voi10 m. si incepeti iaras.se simte si daca plumb aluneca pe piatre sau este in namol.puteti asa facand sa faceti o mica harta despre locul unde vreau sa pescuiesc.

Gica Chioru
senior member
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Gica Chioru » 10 Oct 2003 20:52

Adriano eu cred ca incepand de acum (de fapt a inceput de vreo doua saptamani) suntem in 'zodia crapului'. Cred ca anul asta este cel mai bun an de crap de cand pescuiesc. Nu a lipsit nici o partida in care sa nu am macar o trasatura.
Sigur sfarsitul sezonului se apropie cu pasi mari si reci si e bine sa discutam si despre asta. Si pentru a arata ca stiu si ce inseamna "firul de par" am sa-ti spun cum fac eu galusca (boilles-pentru hairigisti) toamna:
1 cana de pesmet, 1/2 cana de faina de malai, 1/2 cana de faina de ovaz pe care la amestec impreuna cu 1 ou si un galbenus. Cand imi convine consistenta pastei fac bile de diferite dimensiuni pe care le pun la fiert in apa clocotita. Aceste galuste sunt dupa parerea mea cele mai bune. De ce? pentru ca sunt moi, rezista in apa perfect si sunt cele mai bune primavara si toamna. Insa nu le folosesc decat atunci cand balta este plina de peste si crapul nu apuca sa manance momelile obisnuite cu care dau.
Mentionez ca se poate imbogati compozitia cu absolut orice vrea pescarul. Si daca le spun campionilor ce aroma folosesc cad pe spate. Cu ceva ani in urma am avut surpriza sa-mi gasesc "reteta' de mai sus intr-o revista pescareasca asa ca probabil o stiu si unii dintre forumistii nostri.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 10 Oct 2003 21:44

salut gica,interesanta reteta ta dar ca de obicei nu imi dai toate informatile pe care imi trebuie sa ne uitam impreuna cum putem sal imbunatatim.pesmet are valoare proteice si carboidrate foarte buni dar este o dezlegant,pentru aste remane mai moale,malai si ovas sunt la jumate intre legante si deslegante:ca carboidrate si proteine este foarte buna reteta.nu baghi indulcitorul?sti ca zahar ca canepa este o attractant naturale.chestia sa lasi momeala mai moale depinde:am mai discutat cu prieteni despre acest subject si fiecare se face moamela pentru ce incerca sa ia.de fapt momel mai moale poate fi mancata mai repede dar poate si fie mancare pentru pesti mai mici...eu prefer boiles(sau galuste)tari de tot pentru diferite motive:(care pot sa fie gresite,este punctul meu de vedere)1.de multe ori am lasat momeli in apa si 30 de ore pana cand crap,nu ciortan,a ales sal mananca(crapul mai batran intro balta catch and release este foarte suspicios si trebuie sa abia mai mult rabdare pescarul de bietul crap,sau bietul pescar :D .)2-poate fi mai selectiva.
orcum completasa reteta pe forum si sa stii cal testes:se invata mereu.respect drino

Gica Chioru
senior member
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Gica Chioru » 12 Oct 2003 20:20

Adriano, era vorba despre toamna nu? Eu consider ca sunt mult mai bune bilele mai moi toamna si primavara. Mai ales ca de fapt prefera momelile vii mai mult ca oricand.

In ceea ce priveste "boilesurile mele", nu pun NICIODATA zahar eventual miere sau melasa dar numai cand merg in lacuri speciale, in ceea ce priveste canepa o folosesc doar ca nada iar aromatizarea, ei aici e aici fiecare cum il duce capul!, dar daca te intereseaza foarte mult iti spun... a! si sa sti ca le poti face oricat de tari vrei, in functie de cat malai pui si de cat le lasi la fiert.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 12 Oct 2003 21:21

salut gica mam intors acum de la peris si am focut cam o strage de crap de la 5 kg in sus cu bille mele super tari,nu ma imagines daca le faceam mai moali....ce putea sa se intempla :D orcum sa sti ca duritate imi trebuie pentru sa le arunc la 100 de metri cu cobra si sa tine in apa cel putin30 de ore.dupa, daca ma gandesc bine crapul este obisnuit sa mananca porump uscat(care nu imi se pare prea moale)atunci ne intorcem la fel discurs:aai dreptate tu daca este vorba de ciortanel,am dreptate eu daca este vorba de crap.sao mai bine gica fara sa te inervi te esplic mai clar:
pentru tine un crap este o eceptie la o gramada de ciortani,la mine ciortan este o ecceptie.(referitor la momeli nu la pescar).drino

Scrie răspuns