bile de mamaliga...astept sfaturi

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde toby » 07 Mai 2010 15:50

pentru momitor: trei masuri de faina de porumb,cernuta marunt si una de faina grau care se amesteca foarte bine intr-un vas iar in tuci se pun patru masuri de apa si doua linguri de miere care se lasa pana da in clocot. in acest moment se pune faina se da focul mic si se invarte cinci-sase minute,dupa care se pune pe un prosop. bile de mamaliga: trei masuri faina de porumb, una de faina grau,se amesteca foarte bine se pune apa peste compozitie pana ce se formeaza o pasta care se ruleaza. bilele rulate se pun in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. dupa ce se racesc eu pun o lingurita de betaina si .......le las intr-un borcan pana ziua urmatoare.
va salut
toby
member
 
Mesaje: 185
Membru din: 12 Feb 2010 19:20
Localitate: severin

Mesajde carpxpert » 09 Mai 2010 21:14

Cum ti-a zis si cristian...... max 1min sa le fierbi ca altfel le faci praf..... in plus nu uita sa pui oua fara jena :D
Avatar utilizator
carpxpert
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 21 Mar 2010 13:02
Localitate: Carei/SM


Anterior

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator