bile de mamaliga...astept sfaturi

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

toby
member
Mesaje: 186
Membru din: 12 Feb 2010 19:20
Localitate: severin

Mesaj de toby » 07 Mai 2010 15:50

pentru momitor: trei masuri de faina de porumb,cernuta marunt si una de faina grau care se amesteca foarte bine intr-un vas iar in tuci se pun patru masuri de apa si doua linguri de miere care se lasa pana da in clocot. in acest moment se pune faina se da focul mic si se invarte cinci-sase minute,dupa care se pune pe un prosop. bile de mamaliga: trei masuri faina de porumb, una de faina grau,se amesteca foarte bine se pune apa peste compozitie pana ce se formeaza o pasta care se ruleaza. bilele rulate se pun in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. dupa ce se racesc eu pun o lingurita de betaina si .......le las intr-un borcan pana ziua urmatoare.
va salut

Avatar utilizator
carpxpert
member
Mesaje: 177
Membru din: 21 Mar 2010 13:02
Localitate: Carei/SM

Mesaj de carpxpert » 09 Mai 2010 21:14

Cum ti-a zis si cristian...... max 1min sa le fierbi ca altfel le faci praf..... in plus nu uita sa pui oua fara jena :D

Scrie răspuns