seminte de canepa pentru nada

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde gby_c-ta » 28 Mai 2010 07:35

Semintele de canepa folosite la nada, se fierb inainte . Cat , cum, - cum se prepara . -Daca da, se pot pastra si pentru alte partide la borcan ...?
gby_c-ta
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 24 Mai 2010 10:16
Localitate: Navodari

Mesajde 2door » 28 Mai 2010 09:08

semintele se fierb pana vezi ca le ies embrionii (mici si albi)afara.de obicei cand observ ca au aparut cateve seminte cu embrionii scosi sting focul si le mai las in apa aia cam 10 min.dupa asta le scot din apa cu pricina si le las la racit,apoi le pun tot in apa aia ...cu apa respuctiva poti umecta si nada.
cat despre pastrare...ce ramane baga la congelator daca nu s-au acrit si mucegait.
2door
veteran
 
Mesaje: 522
Membru din: 05 Feb 2009 11:14
Localitate: dragasani

Mesajde man.fishing » 28 Mai 2010 14:36

sunt 2 metode dar depinde de tipul de canepa. Una e sa iti iei canepa si sa o pui in lada frigorifica si sa torni apa fiarta peste ea si sa o lasi acoperita pana a doua zi. A doua e cea pe care ti-a indicat-o 2door. Se pot adauga diverse ingrediente lichide sau arome.
man.fishing
veteran
 
Mesaje: 604
Membru din: 01 Apr 2008 12:39
Localitate: Bucuresti

Mesajde horiacrap » 29 Mai 2010 10:52

gby_c-ta
Pentru prepararea corespunzatoare a semintelor majoritatea se lasa la inmuiat si se cauta o perioada optima de fierbere pentru a evita pierderea eficacitatii lor.
Ai alaturat un ghid orientativ de preparare a semintelor folosite la pescuitul crapului:

http://www.horcarp.ro/nade-si-momeli/seminte-si-cereale
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!
Avatar utilizator
horiacrap
member
 
Mesaje: 281
Membru din: 20 Ian 2005 16:41
Localitate: Baia Mare / UK

Mesajde ochirosii » 31 Mai 2010 15:51

pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa
de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa
baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se
fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand
semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua
oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a
doua zi.nu se pune zahar.
Avatar utilizator
ochirosii
veteran
 
Mesaje: 501
Membru din: 28 Oct 2008 22:57
Localitate: pe site.pe balta.....

Mesajde marius.tim » 31 Mai 2010 18:19

ochirosii scrie:pui canepa la-nmuiat intr-o galeata tot cu apa de cumparat.spun apa
de cumparat pt ca cea de la robinet contine clor. se mai poate folosi apa
baltii sau raului unde pescuiesti.se lasa canepa la-nmuiat o zi dupa care se
fierbe cam 10-15 min de cand da in clocot.ideal este sa urmaresti cand
semintele incep sa-ncolteasca.imediat ce se vad primii germeni albi poti lua
oala de pe foc.canepa va continua sa-ncolteasca in apa calda si va fi gata a
doua zi.nu se pune zahar.


Ei ,shefu!!!Da' sare e voie? :roll: :roll:
Team Select Bait Romania
Avatar utilizator
marius.tim
veteran
 
Mesaje: 821
Membru din: 18 Oct 2007 12:01
Localitate: Timisoara

Mesajde ochirosii » 31 Mai 2010 18:44

@Marius

Am mentionat la sfarsit din cauza ca ''unii' au folosit zahar in schimb eu le pun ulei(bulk oil) amestecat cu piper ideal pe canal unde pescuiesc :mrgreen: ,na,ca am mai dat ceva din casa :mrgreen:
Avatar utilizator
ochirosii
veteran
 
Mesaje: 501
Membru din: 28 Oct 2008 22:57
Localitate: pe site.pe balta.....




Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron