melasa

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde bug » 26 Iul 2010 20:50

bug
member
 
Mesaje: 110
Membru din: 16 Noi 2008 19:58
Localitate: arad

Mesajde man.fishing » 27 Iul 2010 12:06

Tare....insa conteaza tipul sfeclei folosite? Pt ca din cate stiu este una furajera si una mai buna. Oricum decat sa te chinui atat mai bine dai 20 de ron si iei 500 ml de melasa super ok.


:D
man.fishing
veteran
 
Mesaje: 604
Membru din: 01 Apr 2008 12:39
Localitate: Bucuresti

Mesajde Chirita Razvan » 27 Iul 2010 16:53

@man.fishing

De unde iei melasa ?
Chirita Razvan
junior member
 
Mesaje: 53
Membru din: 18 Noi 2006 09:54

Mesajde Chirita Razvan » 28 Iul 2010 06:19

Am si o alta intrebare legata de melasa, o sa o pun tot aici , nu mai deschid alt topic... Am luat dintr-o revista o reteta de birdfood care continea si 10 % faina de melasa. Unde pot gasi in Bucuresti faina de melasa, sau cu ce as putea inlocui acei 10 % ?
Chirita Razvan
junior member
 
Mesaje: 53
Membru din: 18 Noi 2006 09:54

Mesajde Sigi » 28 Iul 2010 08:53

Pentru melasa cumparata nu poti baga mana-n foc... pe cand asta preparata de tine e 100% curata si naturala. Sfecla folosita va fi obligatoriu cea de zahar.Eu m-am gandit ca in loc de a taia cubulete sfecla aceasta sa fie rasa pe o razatoare obisnuita. Fierbe mult mai repede iar substanta activa se extrage in proportie mai mare din sfecla. Atata doar ca in loc de strecuratoare se foloseste o presa din acelea tipice pentru cartofi, pentru prepararea piureului. In rest nici o diferenta. Ma gandesc ca trebuie ceva munca pentru a rade atata sfecla, de aia propun sa incercam taierea in cuburi adecvate folosirii unei masini de macinat nuca. Trebuie incercat, ar trebui sa functioneze...
Faina de melasa suna tare aiurea, poate fi vorba numai de zahar brun (adica nerafinat) pudra.
De ce oare ne-a dat Dumnezeu suficienta minte ca sa ne putem da seama ca suntem singurii in plus pe acest Pamant?
Avatar utilizator
Sigi
member
 
Mesaje: 236
Membru din: 19 Aug 2004 09:44
Localitate: Timisoara

Mesajde man.fishing » 28 Iul 2010 16:41

Chirita Razvan scrie:@man.fishing

De unde iei melasa ?


Nu stiu daca nu e gluma intrebarea............... :-? :D

De la magazinele de pescuit (cred ca toate magazinele online de articole de pescuit au melasa la vanzare) si numai. Din cate mi-a zis cineva in afara se gaseste la raft in magazine pt consum uman peste tot.

Eu folosesc de la CCMoore melasa (imi place sa o folosesc mai ales cu CSL juma juma in combinatiile de seminte). CCmoore are si gama variata de fainuri lichide etc

de faina de melasa chiar din pacate chiar nu am auzit..........
man.fishing
veteran
 
Mesaje: 604
Membru din: 01 Apr 2008 12:39
Localitate: Bucuresti

Mesajde Chirita Razvan » 28 Iul 2010 19:26

@ man.fishing
Nu era gluma, vroiam mai degraba sa stiu ce tip de melasa folosesti, ca asa am mai cumparat si eu diverse tipuri de melasa, dar cu care nu am avut rezultate, mult mai bine prindeam cu seminte pregatite clasic sa zicem, decat cu melasa adaugata.
Chirita Razvan
junior member
 
Mesaje: 53
Membru din: 18 Noi 2006 09:54

Mesajde Cata » 28 Iul 2010 20:42

Salutare
Uite aici s-a discutat si despre faina de melasa se numeste PV1 aici ii topicu... http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic3489.html
Respecte.
Fir intins!
Cata
member
 
Mesaje: 241
Membru din: 04 Apr 2007 20:34
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde VladTepes » 31 Dec 2010 11:35

Super, ma bugur ca ai postat reteta de Melasa si sunt 100% convins ca o melasa preparata asa poate inlocui lejer laptele de porumb, oricum deja mintea mea a inceput sa o ia razna cu idei cum as putea sa folosesc asta pt bile , mamaligi etc... etc... si ce alte chesti interesante sar putea adauga in timp ce se ingroasa fiertura :)
Avatar utilizator
VladTepes
member
 
Mesaje: 203
Membru din: 12 Mai 2008 12:58
Localitate: Arad

Mesajde addi » 02 Ian 2011 12:55

[quote="Chirita Razvan"]Am si o alta intrebare legata de melasa, o sa o pun tot aici , nu mai deschid alt topic... Am luat dintr-o revista o reteta de birdfood care continea si 10 % faina de melasa. Unde pot gasi in Bucuresti faina de melasa, sau cu ce as putea inlocui acei 10 % ?[/quote]

Eu am vazut faina de melasa la B.F., de la CC MOORE. Este putin cam grosier macinata, cu destul de multe reziduri (parca ar avea paie ... probabil este extrasa din trestie de zahar), asa ca nu stiu cum se comporta in mixul de boilies. Nu am folosit-o, dar personal nu cred ca ar imbunatatii din punct de vedere nutritiv mixul, poate doar la capitolul atratie.
Avatar utilizator
addi
junior member
 
Mesaje: 36
Membru din: 27 Noi 2010 20:39
Localitate: Bucuresti


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron