Boilies home-made

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde dariusiacob » 13 Aug 2010 11:24

[quote="bala"][quote="ciogaby"]100g CLO
50g Proteina lactica
100g Faina peste predigerata
150gFaina peste LT
100g Robin Red
100g Nectarblend
100g Faina soia
100g Gris
125g Pesmet
50g Mei
15g Glm
10g Betaina



mixul mi se pare ok cu exceptia pesmetului...cantitatea de pesmet ai putea sa o inlocuiesti cu proteina lactica si aici ti-as recomanda WPC(proteina de zer)
la fel ai putea inlocui faina de soia cu izolat proteic de soia ;-)

Ai rulat vreodata un mix cu50 gr.proteina lactica +125 W.P.C.+100 gr.I.P.soia la Kg.? Intreb de fierte ca la solubile nu cred sa ajungi la rulat dupa ce-i mai dai si lapte de porumb :shock: Nu pretind ca stiu mai bine ca altii doar ca mi se pare cam mult ''lipici''mai ales fara un gram de faina de soia care are rolul ei in mecanica rularii,iarWPC si IPS au densitate mica la fel ca fainurile de peste si R.red-ul =bile cam usoare.Desigur si acest aspect se poate remedia ,ideea mea era sa nu descurajam omul din start- trebuie sa vada pe pielea lui ce-nseamna ''munca de creatie''si satisfactiile acesteia :D




ar mai fi o ...incertitudine vis-a-vis de ..glm...din testele personale pana acum nu m-a convins ca folosirea acestuia in mix aduce vreun plus...mai ales la dozele recomandate de producator...fiind un extract natural,de daunat nu ar cum sa dauneze decat eventual...portofelului...
Crezi ca marii producatori il adauga(daca o fac) doar ca sa creasca pretul? -in conditiile in care se stie ce eforturi se fac pt.optimizarea raportului dintre calitate/pret/vanzare /profit(mai ales) :lol:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde bala » 13 Aug 2010 12:08

dariusiacob scrie:
bala scrie:
ciogaby scrie:100g CLO
50g Proteina lactica
100g Faina peste predigerata
150gFaina peste LT
100g Robin Red
100g Nectarblend
100g Faina soia
100g Gris
125g Pesmet
50g Mei
15g Glm
10g Betaina



mixul mi se pare ok cu exceptia pesmetului...cantitatea de pesmet ai putea sa o inlocuiesti cu proteina lactica si aici ti-as recomanda WPC(proteina de zer)
la fel ai putea inlocui faina de soia cu izolat proteic de soia ;-)

Ai rulat vreodata un mix cu50 gr.proteina lactica +125 W.P.C.+100 gr.I.P.soia la Kg.? Intreb de fierte ca la solubile nu cred sa ajungi la rulat dupa ce-i mai dai si lapte de porumb :shock: Nu pretind ca stiu mai bine ca altii doar ca mi se pare cam mult ''lipici''mai ales fara un gram de faina de soia care are rolul ei in mecanica rularii,iarWPC si IPS au densitate mica la fel ca fainurile de peste si R.red-ul =bile cam usoare.Desigur si acest aspect se poate remedia ,ideea mea era sa nu descurajam omul din start- trebuie sa vada pe pielea lui ce-nseamna ''munca de creatie''si satisfactiile acesteia :D


in primul rand nu stiu ce intelegi prin proteina lactica :roll: ...proteine lactice sant destule +derivatii acestora...bineinteles ca se poate merge pe o combinatie de proteine lactice sau doar pe una singura cum ar fi wpc,cea pe care am si recomandat-o...normal ca am rulat(apropo,tu ai rulat un mix cel putin asemanator cu cel de sus? :roll: ) ,altfel nu ii recomandam acest lucru...wpc am folosit pana la 25% in mix fara probleme de rulare ;-) atat pe solubile cat si pe fierte...are suficiente ingrediente in mix,utile ptr o rulare buna.in mecanica rularii izolatul proteic de soia are ac efect ca si faina de soia...doar ca la izolat scapi de "balastul" pe care il mai contine faina de soia pe langa elementele nutritive ;-)
partea cu descurajatul chiar nu am inteles-o...chiar am afirmat ca este un mix mai mult decat ok...

ar mai fi o ...incertitudine vis-a-vis de ..glm...din testele personale pana acum nu m-a convins ca folosirea acestuia in mix aduce vreun plus...mai ales la dozele recomandate de producator...fiind un extract natural,de daunat nu ar cum sa dauneze decat eventual...portofelului...
Crezi ca marii producatori il adauga(daca o fac) doar ca sa creasca pretul? -in conditiile in care se stie ce eforturi se fac pt.optimizarea raportului dintre calitate/pret/vanzare /profit(mai ales) :lol:

nu stiu daca marii producatori adauga sau nu si nici in ce procent(tu sti?),cum de altfel nu sti ce continut are un ready mix sau in ce procente sant folosite anumite ingrediente...in cazul unui home made mix sti exact(sau ma rog...aproximativ) valoarea nutritiva a mixului,fapt care te ajuta in a lua o decizie privind imbunatatirea sau nu cu diverse extracte naturale,lichide nutirtive,etc.....eu mi-am spus doar parerea ...e o concluzie personala in urma unor teste....am pescuit pe acelasi mix cu si fara glm...nu mi s-a parut nici o schimbare in plus sau in minus,nici ca timp de raspuns,nici cantitativ ,nici calitativ...
bala
member
 
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59


Anterior

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron