porumb fermentat

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde florinmacri » 11 Sep 2010 20:52

Am deschis acest topic pentru ca este o vorba a romanilor :'' cine face ca mine , ca mine sa pateasca''. Am luat la ''frunzarit'' forumurile de profil cautand informatii despre prepararea porumbului si mai ales daca se poate folosi acesta de la o partida la alta. Am gasit informatii pro si contra privind acest subiect. Am hotarat sa pastrez momeala folosita pentru nadire de la o partida de pescuit si anume: porumb , canepa, orz,grau, toate fierte si dupa adaugat zahar. Le-am pastrat 2 saptamaniintr-o galeata in baie si in tot acest timp l-am amestecat din cand in cand.Ca sa nu mai lungesc povestea vreau sa va zic ca azi a fost un dezastru. Am nadit cu 30 de bulgari si cred ca am fugarit toti pestii dintr-o zona destul de mare, pentru ca nici vecinii de pe malul opus nu au mai prins dupa nadire. Trag aceasta concluzie pentru ca cei din partile laterale au prins constant iar eu am luat toata ziua doar patru carasi. Pe acest loc am mai stat si am prins bine.
Inchei cu ceea ce am inceput: cine face ca mine asa va pati! Parerea mea!
florinmacri
junior member
 
Mesaje: 41
Membru din: 11 Sep 2009 18:51
Localitate: Brasov

Mesajde Cucu Ionel » 11 Sep 2010 21:54

Florin, daca n-ai fi avut si canepa intre semintele pe care le-ai pastrat, totul ar fi fost Ok! Aceasta ti-a stricat partida, iti spun din propria-mi greseala pe care am facut-o anu' trecut. Anul acesta am folosit doar porumb, pe care-l tin din primavara la muiat cu unele ingrediente, pute de-ti intorci nasul, imi iau cat trebuie la o partida de 12 ore, atat am timp si restul ramane acolo ptr. urmatoarele partide. ;-)
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru
Avatar utilizator
Cucu Ionel
senior member
 
Mesaje: 472
Membru din: 08 Ian 2006 15:00
Localitate: Timisoara

Mesajde marian_popescu » 11 Sep 2010 22:00

scrie si intr-un articol recent publicat de o revista de specialitate (traducere dupa un renumit pescar englez): canepa este excelenta in pescuitul crapului, dar pe cat posibil, folosita ca mai proaspata
marian_popescu
veteran
 
Mesaje: 613
Membru din: 12 Mai 2008 08:31

Mesajde CRISTI CJ » 12 Sep 2010 07:12

Nu stiu ce sa zic dar eu am preparat niste porumb cu orz,grau,canepa si tiger nuts care au stat lafermentat 6 sapt iar cand am folosit-o am luat 16 crapi in 36 h asa ca pot sa zic ca mia stricat canepa nada.Mai am o galeata tot de atunci iar pe la sfarsitul lunii o sa mai fac o iesire si pe urma o sa postez concluziile
FIRE INTINSE
CRISTI CJ
junior member
 
Mesaje: 59
Membru din: 21 Feb 2009 21:32
Localitate: CLUJ

Mesajde 2door » 12 Sep 2010 07:29

si eu pastrez amestecul de seminte de la o partida la alta,dar il congelez.
2door
veteran
 
Mesaje: 522
Membru din: 05 Feb 2009 11:14
Localitate: dragasani

Mesajde CRISTI CJ » 12 Sep 2010 08:11

Eu nu.E in galeata,inchisa ermetic, in camara
FIRE INTINSE
CRISTI CJ
junior member
 
Mesaje: 59
Membru din: 21 Feb 2009 21:32
Localitate: CLUJ

Mesajde florinmacri » 13 Sep 2010 20:37

As fi tentat sa-l pastrez la congelator doar de la o partida la alta, adica nu congelat si decongelat de mai multe ori. Insa dupa cele intamplate nu cred ca voi mai avea curajul sa fac experiente din cele citite pe forumuri. Poate sunt putin cam sceptic dar costurile sunt destule de ridicate la noi asa ca vorba romanului '' drumul cunoscut este cel mai scurt''. Asa-i si cu nada pentru pesti.Cea care ti-a dat rezultate merita sa fie tinuta minte,in anumite conditii si anotimp!
Fir intins!
florinmacri
junior member
 
Mesaje: 41
Membru din: 11 Sep 2009 18:51
Localitate: Brasov

Mesajde Radu90 » 14 Sep 2010 20:28

am pastrat porumb si grau congelat de la o partida la alta , nu sa stricat , nu si-a schimbat mirosu totul ok... in schimb porumb tinut in galeata inchisa etans tinut o saptamana , a facut apa o spuma alba deasupra si putea de iti muta nasu , ziceai ca e otet :))
deci metoda cu , congelatul merge perfect.
Doi pescari pe balta , unu zice catre celalalt: azi am prins nimic , celalalt raspunde : lasa ca maine prindem de 2 ori mai mult.
Radu90
new member
 
Mesaje: 28
Membru din: 01 Mai 2010 07:52
Localitate: Brasov

Mesajde mircead » 26 Sep 2010 20:33

Eu am o galeata mare de porumb din martie pusa ,iau cantitatea necesara de cate ori merg la pescuit (pe care o inlocuiesc in galeata cu porumb proaspat oparit - nu fiert) ,porumbul superfermentat il amestec cu canepa preparata separat anterior si tinuta in congelator ,cu grau si orz fiert ,cu tarata de grau si spartura de porumb.Mai completez cu apa ca amestecul sa fie totusi lichid chiar daca este mai gros (abia ca face norisorul binecunoscut cand amestecul se raspandeste in apa - daca nadesc cu spodul fac amestecul mai gros iar daca nadesc cu navo mai subtire) ,mai pun de asemenea 2 plicuri mari de boia iute 500 de grame de sare de muraturi( n-am gresit pun 500 de grame la o galeata de nada) ,pun si CSL pudra si betaina si cand se mai raceste apa pun si scortisoara.
Reteta este o combinatie veche invatata de la Nea Duma din Delta cu imbunatatiri moderne.
De ce sare si ardei iute? Habar nu am dar din spusele lui Nea Duma se pare ca pestelui mare ii place sarat si iute ,crapilor mai mici dar si amurilor le place dulce ,na asa-i cu copii le plac acadelele si alora batrani trascaul!
Truc - canepa intoteauna trebuie sa fie proaspat preparata pentru efect maxim ,orzul si graul poate fi imputit ca si porumbul ,spun asta ca nici eu nu am prins cand am tinut la fermentat toate ingredientele la un loc cu canepa.
Reteta este buna pentru toate anotimpurile cu o singura exceptie :pe ape reci puneti sare numai putin pentru accentuarea gusturilor si puneti mult zahar dar nu de la inceput ca intareste bobul ,puneti-l inainte de a merge la pescuit sau chiar pe balta - nu stiu sa raspund de ce asa si nu altfel ,am invatat de la cei batrani si merge.
Eu am mai observat ceva ,porumbul astfel fermentat miroase ca Trigga si ala costa o groaza de bani ,ardeiul iute inlocuieste cu succes (cred eu !) Robin Red-ul.
Am mai facut combinatii sa pun diverse arome ca sa mai inmoi imputiciunea porumbului,cel maii bine mi-a mers vara simplu fara arome si apoi cu ulei de piper iar iarna in combinatie cu arome pe baza de alcool de banana si/sau capsuni.
De exemplupentru o partida de 12 ore (care sunt si cele mai dese din pacate ) obisnuiesc sa plec cu 2 galeti de 15 l de nada cu arome diferite si nadesc in doua locuri .
Cateodata peste porumb mai pun un strat uscat de pelete ca peste el in navo sa pun si un PVA pe ac - in aceste cazuri nu mai pun in amestec tarata si spartura.
Cam atat despre porumbul feermentat ,altveva nu mai stiu si mai stiu ca tot ce am scris pana acum despre porumbul imputit se bate cap in cap cu reteta lui Townley ,dar va rog sa ma credeti ca la mine a dat rezultate si pe balti dar si la Dunare.
Fir intins.
Avatar utilizator
mircead
senior member
 
Mesaje: 371
Membru din: 23 Mai 2010 16:13
Localitate: Popesti-Leordeni

Mesajde zfcristian » 26 Sep 2010 20:42

Interesant, eu de asemenea folosesc chilly praf cu rezultate in partide scurte!
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul Crap.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi
Avatar utilizator
zfcristian
senior member
 
Mesaje: 410
Membru din: 01 Iul 2009 21:01
Localitate: Bucuresti


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron