Reteta primavara ,,Porumbul dipuit,,

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde Darius.A » 28 Ian 2011 19:42

Deschid un subiect despre porumbul folosit de mine ca si momeala primavara.
Porumbul il fierb alaturi de sfecla (Beta vulgaris L.) ,deoarece asa ar atrage betaina din sfecla.
Dupa ce e fiert il voi tine intr-un borcan cu dip format din:
-atractant porumb
-spirulina(este o alga verde-albastruiese si se gaseste in farmacie)
-aminoacizi capsuna
-praf de usturoi sau sirop
- whisky
-ulei de piper
De mentionat ar mai fi: in functie de salinitatea apei si ph adaug sare sau zahar si mai schimb si reteta,ce am observat e ca la un ph scazut crapul e mai ierbivor iar la ph crescut e mai carnivor si asta deoarece plantele si animalele acvatice evoluaza in functie de ph
PH-il verific cu hartie(se gaseste la magazine pt acvaristica)
Salinitate-cu refractometrul,am luat de pe ebay
Fir intins si astept si retetele voastre pt porumbul de primavara lasand cat se poate de mult secretul la o parte.
Imagine
Avatar utilizator
Darius.A
new member
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Ian 2011 03:29
Localitate: Viena,Arad,Resita

Mesajde mosharu » 01 Feb 2011 20:37

te complici enorm de mult daca amesteci cele enumerate....chiar NU le vad rostul la toate gramada...
1. poti sa-l folosesti doar fiert in sfecla.
2. poti doar sa-l fierbi, scurgi si sa-l amesteci cu aroma de capsuna / usturoi, sau whisky.
nu vad rostul spirulinei, mai ales aia din farmacie sau a uleiului de piper.
daca-l vrei spicey, poti sa-l amesteci cu boia iute.

este doar o parere personala 8)
si mai este o chestie, mult mai interesanta decat crezi :D
cand pescuiesti cu momitor chiar NU conteaza ce ai pe carlig ci pe momitor ;-)
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde alex_mures » 01 Feb 2011 20:46

moshare ;-)
cand ai dreptate atunci ai ;-)
Crap Livada 10 kg
TGM Carp Team
Avatar utilizator
alex_mures
veteran
 
Mesaje: 596
Membru din: 23 Ian 2008 20:35
Localitate: TG-MURES

Mesajde mosharu » 01 Feb 2011 20:59

alex_mures scrie:moshare ;-)
cand ai dreptate atunci ai ;-)


is' om batran alexe :mrgreen:
ps- sa aibe odata Darius ocazia sa vada cum il babardim pe crap/ten la plastice, dupa, se kaka'n ea reteta :mrgreen:
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde Ioan Daniel » 01 Feb 2011 23:30

Daca poti sa faci rost de o sticla de Anis...dulce...un pahar bei tu..un pahar pt porumb..cat esti cald tu..si porumbul e la fix:).
Si da rezultate credema:)
Daca nu ai de unde...io la Viena nu merg..dar duminica merg in romania cu treburi..dai un nr de telefon de contact si iti las la resita o sticla(cand ne intilnim prin resita dai tu o bere:)..exclus Govindari:)))
Nu vreau sa am bani cu carul... vreau un crap..cam cât...mâgarul:P
Ioan Daniel
junior member
 
Mesaje: 96
Membru din: 24 Mar 2010 02:22
Localitate: Zaragoza

Mesajde mosharu » 02 Feb 2011 08:51

Daniel, mersi de "donatie" :D
am nr de tel la semnatura. Faceam acum cativa ani o reteta cu Ouzo, tot un drac ca Anis'u tau ;-)
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde bibanu » 05 Feb 2011 15:14

@mosharu
cand pescuiesti cu momitor chiar NU conteaza ce ai pe carlig ci pe momitor ;-)




Poate,daca vrei bineinteles :!: sa detailezi putin mai amplu ce anume pui pe momitor.
Multumesc anticipat :!: :roll: scuze of topic
bibanu
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 08 Oct 2010 16:34
Localitate: Baia Mare

Mesajde mosharu » 05 Feb 2011 15:27

bibanu scrie:@mosharu.cand pescuiesti cu momitor chiar NU conteaza ce ai pe carlig ci pe momitor ;-)


Poate,daca vrei bineinteles :!: sa detailezi putin mai amplu ce anume pui pe momitor.
Multumesc anticipat :!: :roll: scuze of topic


@Bibanu'
pe momitor pot sa pui ce vrea muschiu' tau.
de la mamaliga simpla amestecat cu spartura de porumb uscata pana la pasta de boilies. In contact cu apa, meklemul de pe momitor ( logic :D ) se inmoaie si formeaza o gramajoara, nea' crapu' aspira din gramada si totodata si ce ai pe carlig. Florentin Iuga, de exemplu, la un concurs la Doripesco a avut pe firul de par o bilutza din burete si inmuiata in lapte de porumb...nu a iesit pe locul 1 dar a prins peste 200 kg in 48 ore ;-)
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde ghitighiusan » 06 Feb 2011 19:19

@ Mosharu

Batranul meu prieten, la Doripesco 200 de kile le iei la un cantar nu in 48 de ore, asa ca, probabil, Iuga a iesit pe ultimul loc cu buretele lui. :D
Parerea mea e ca e important ce ai pe momitor , dar si ce ai pe carlig e la fel de important. ;-)
Avatar utilizator
ghitighiusan
veteran
 
Mesaje: 991
Membru din: 25 Aug 2008 16:16
Localitate: Alba Iulia

Mesajde s4rp3 » 06 Feb 2011 21:21

ghitighiusan scrie:@ Mosharu

Batranul meu prieten, la Doripesco 200 de kile le iei la un cantar nu in 48 de ore, asa ca, probabil, Iuga a iesit pe ultimul loc cu buretele lui. :D
Parerea mea e ca e important ce ai pe momitor , dar si ce ai pe carlig e la fel de important. ;-)


Fratele Mosharu` cam are dreptate, daca ai o nada buna langa carlig conteaza mult mai putin ce ai pe firu de par, sa spunem ca pe firu de par ai o bila care nu e pe gustu` crapului, dar e mult prea tarziu cand realizeasa asta, pt ca pana sa o scuipe e deja intepat!
s4rp3
new member
 
Mesaje: 27
Membru din: 06 Feb 2010 10:46


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator