de ce se inegreste porumbul?

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde gby_c-ta » 05 Apr 2011 21:30

De cate ori fierb porumbul se inchide foarte mult la culoare. Cat este la inmuiat are o culoare frumoasa, dar dupa ce il fierb se inchide foarte mult la culoare... De ce oare? Il fierb in apa plata... nu apa de balta care ar putea fi mai murdara... si ar afecta culoarea porumbului...
gby_c-ta
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 24 Mai 2010 10:16
Localitate: Navodari

Mesajde george86 » 06 Apr 2011 18:02

probabil de la amidonul din porumb de la fiert, si de la zaharul din el.
george86
junior member
 
Mesaje: 37
Membru din: 23 Sep 2009 10:02

Mesajde marius.badea » 07 Apr 2011 13:28

mie nu mi sa intamplat nici o data nici la porumbul crud nici la cel uscat fierberta o fac ori o clocotire de 10 minute sau peste 2 ore
Pescuit Adevarat
marius.badea
junior member
 
Mesaje: 82
Membru din: 14 Aug 2010 13:22
Localitate: Jd: Teleorman Comuna : poeni

Mesajde rika peskar » 07 Apr 2011 19:12

sall . cumva dupa fierbere il scoti imediat din apa?
:?:
ia carligul meu si... dute!
rika peskar
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 18 Apr 2010 12:35
Localitate: constanta

Mesajde marius.badea » 08 Apr 2011 09:51

eu dupa ce il fierb il scurg de apa si ii bag in arma pe care o flosesc
Pescuit Adevarat
marius.badea
junior member
 
Mesaje: 82
Membru din: 14 Aug 2010 13:22
Localitate: Jd: Teleorman Comuna : poeni

Mesajde gby_c-ta » 08 Apr 2011 15:51

Scuze... Dupa ce fierbe, il scoti din apa si ....
gby_c-ta
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 24 Mai 2010 10:16
Localitate: Navodari

Mesajde BATRINU » 10 Apr 2011 06:33

:mrgreen: se innegreste din cauza faptului ca il pui la fiert cu zahar si declansezi osmoza.Am mai discutat despre acest lucru pe topice mai vechi.
BATRINU
new member
 
Mesaje: 20
Membru din: 14 Mar 2010 09:49
Localitate: Sibiu

Mesajde gby_c-ta » 12 Apr 2011 22:10

Nu sefu nu il pun la fiert cu nici un zahar, pur si simplu in apa plata... dar cred ca am gasit unde era buba... Il fierb intr-un ceaun de aluminiu...
gby_c-ta
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 24 Mai 2010 10:16
Localitate: Navodari

Mesajde marius.badea » 13 Apr 2011 13:30

este foarte important porumbul pe care il fierbi perioada cand il fierbi
Pescuit Adevarat
marius.badea
junior member
 
Mesaje: 82
Membru din: 14 Aug 2010 13:22
Localitate: Jd: Teleorman Comuna : poeni

Mesajde mosharu » 19 Apr 2011 16:47

BATRINU scrie::mrgreen: se innegreste din cauza faptului ca il pui la fiert cu zahar si declansezi osmoza.Am mai discutat despre acest lucru pe topice mai vechi.


Ce are osmoza cu innegritul...?
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator