porumb fiert

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde everaldo78 » 02 Iun 2011 20:15

as vrea sa fac o nadire cu seminte la o partida de 48 de ore la crap.porumbul vreau sa-l tin la inmuiat 48 ore si apoi sa-l fierb o ora.e recomandat sa pun sare si zahar la inmuiat odata cu porumbul?daca da, care ar fi dozajul?sau alte sfaturi ar fi binevenite.
everaldo78
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 14 Dec 2009 10:20
Localitate: MEDGIDIA

Mesajde Jonny Leordean » 02 Iun 2011 21:22

everaldo78 scrie:as vrea sa fac o nadire cu seminte la o partida de 48 de ore la crap.porumbul vreau sa-l tin la inmuiat 48 ore si apoi sa-l fierb o ora.e recomandat sa pun sare si zahar la inmuiat odata cu porumbul?daca da, care ar fi dozajul?sau alte sfaturi ar fi binevenite.
Si da si nu,eu de obicei las zaharul in apa sa se omogenizeze bine iar apoi peste torn porumbul si il las la inmuiat, insa cred ca ar merita sa incerci sa inlocuiesti zaharul cu miere de albine, pui cam 3 linguri bune la un litru de apa, sau daca nu incearca o metoda mai putin cunoscuta insa cu mare randament, in apa in care vrei sa inmoi porumbul bagi si bomboane, bomboane de portocale, sau daca nu capsuna vezi tu ce fructe gasesti insa nu le amesteca intre ele, sa fie doar o aroma.Metoda asta am vazut ca o foloseste si razvan ( Ochirosii ) poate iti explica el mai bine cum sta treaba la capitolul asta.
Emotion, passion, la peche c'est tous ça
Imagine
Joo Carp Team - 0637872536
Avatar utilizator
Jonny Leordean
member
 
Mesaje: 171
Membru din: 21 Feb 2011 22:45
Localitate: Paris

Mesajde everaldo78 » 03 Iun 2011 08:07

acum l-am pus la inmuiat 48 ore impreuna cu zahar.o sa folosesc reteta lui cipica cu lapte praf si betaina.pacat ca nu gasesc in medgidia amino
everaldo78
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 14 Dec 2009 10:20
Localitate: MEDGIDIA

Mesajde soare33 » 03 Iun 2011 10:53

everaldo78 scrie:acum l-am pus la inmuiat 48 ore impreuna cu zahar.o sa folosesc reteta lui cipica cu lapte praf si betaina.pacat ca nu gasesc in medgidia amino

Unde ai de gand sa te duci la pescuit ?
Avatar utilizator
soare33
member
 
Mesaje: 248
Membru din: 22 Noi 2007 11:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde everaldo78 » 03 Iun 2011 15:04

pe tibrinu in balta mare
everaldo78
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 14 Dec 2009 10:20
Localitate: MEDGIDIA

Mesajde soare33 » 04 Iun 2011 10:55

eu acolo am avut un raspuns foarte bun la porumb inmuiat 24 h in apa cu un praf de sare, dupa care l-am fiert impreuna cu grau si canepa, aroma folosita a fost 500 ml scopex http://www.totalfishing.ro/aditiv-lichid-benzar-mix-scopex-500ml-p-7600.html la 5 kg de amestec de cereale. Fir Intins!!!
Cand vrei sa te duci ? Astept rezultatele tale :shock:
Avatar utilizator
soare33
member
 
Mesaje: 248
Membru din: 22 Noi 2007 11:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde everaldo78 » 04 Iun 2011 19:32

marti dimineata o sa ajung pe balta si o sa stau 48 ore.am gasit amino-dop de la top secret.asa miroase amino,ca uleiul de peste?reteta lu cipica fara amino miroase foarte frumos dar i-am pus si amino si are miros putin de peste.
everaldo78
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 14 Dec 2009 10:20
Localitate: MEDGIDIA

Mesajde soare33 » 09 Iun 2011 21:12

ceva noutati, cum a mers partida de pescuit? a pus botul domnul crap? :mrgreen:
Avatar utilizator
soare33
member
 
Mesaje: 248
Membru din: 22 Noi 2007 11:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde everaldo78 » 11 Iun 2011 06:54

am prins decat 3 ciortani la 2,5 kg si colegul meu la fel.nu prea a vrut sa manance pe toata balta.nu stiu ce s-a intamplat cu el.chiar nu ma asteptam la un asa rezultat slab.
everaldo78
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 14 Dec 2009 10:20
Localitate: MEDGIDIA

Mesajde valiauto » 16 Aug 2011 09:08

salut.

vreau sa va cer parerea pt ca asi vrea sa stiu daca am stricat porumbul preparat sau se mai poate drege ceva.

initial am vrut sa prepar o cantitate de porumb pe care urma sa o folosesc intr-o partida de antrenament pe o balta cu f mult ciortan.

am preparat porumbul asa:
l-am pus la inmuiat 24 ore, apoi l-am fiert cu zaharul aferent si l-am lasat cu apa peste el la fermentat. dupa 2 zile de stat afara (vremea a fost rece si nu incepuse fermentarea) am aflat ca nu mai pot merge la pescuit.

concursul la care ma voi duce este abia pe 2 sept, intr-o zona de munte unde apa poate sa nu fie f calda...asta daca are vreo importanta.

cert e ca m-am gandit ca pana atunci o sa fie f fermentat sau chiar stricat asa ca mi-a trecut prin cap sa scurg apa in care statea si sa-l bag in alcool.
asadar l-am botezat cu tuica si palinca din casa +inca ceva zahar... si l-am resigilat.

o parte din porumb o amestecasem cu un plic de praf de usturoi...

mai e bun de ceva?

sa imi pregatesc altul inainte de concurs cu o saptamana inainte?

ideea e ca e f mult ciortan, ca trebuie pescuit cu naditor si ma gandeam ca un pat constant de porumb il poate tine pe vad.

ce ziceti?
valiauto
junior member
 
Mesaje: 66
Membru din: 12 Sep 2010 18:38
Localitate: bucuresti


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron