Boilesuri foarte tari!!

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde andrei97 » 24 Mar 2012 10:40

Buna. Am facut de curand boilesuri si mi-au iesit foarte tari. Am pus unul in apa sa vad cum se comporta si dupa 24 de ore aproape ca nu s-a intamplat nimic cu el.
Ma puteti ajuata ??
Pescarul este un nebun linistit.
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde Jonny Leordean » 24 Mar 2012 18:07

andrei97 scrie:Buna. Am facut de curand boilesuri si mi-au iesit foarte tari. Am pus unul in apa sa vad cum se comporta si dupa 24 de ore aproape ca nu s-a intamplat nimic cu el.
Ma puteti ajuata ??
Si cam ce ar trebuii sa se intample? Fiind un boiles tare , facut cu ou, nu o sa se comporte ca un boiles solubi.Probabil au iesit prea tari deoarece le-ai lasat prea mult la fiert sau le_ai lasat mult prea mult timp la uscat.Pentru data urmatoare incearca sa nu lasi la fiert boilesurile mai mult de 90 sec maxim sau pentru cele mari pana in 2 minute.Dupa fierbere le poti lasa la uscat cateva minute si apoi le bagi direct in congelator,sau le poti lasa la uscat vreo 3 zile ( nu mai mult, fiind cu ou se strica) si le folosesti atunci sau daca nu, le pui la congelator.Posibil sa fie si foarte tari , pentru ca ai folosit multe fainuri de legatura in cantitati mari.Sper ca ti-am putut fii de folos, numai bine si fir intins!
Emotion, passion, la peche c'est tous ça
Imagine
Joo Carp Team - 0637872536
Avatar utilizator
Jonny Leordean
member
 
Mesaje: 171
Membru din: 21 Feb 2011 22:45
Localitate: Paris

Mesajde MirceaB » 24 Mar 2012 19:52

[quote="Jonny Leordean nu mai mult, fiind cu ou se strica)[/quote]

Nu se strica, le poti lasa cat vrei. Pana se usuca bine trebuie doar sa le lasi la aer.
MirceaB
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 14 Sep 2010 13:21
Localitate: Buzau

Mesajde Jonny Leordean » 24 Mar 2012 20:47

MirceaB scrie:[quote="Jonny Leordean nu mai mult, fiind cu ou se strica)


Pune un ou intr-un pahar lasa-l 4 zile si miroase-l ;) daca iti place inseamna ca e asa cum zici tu.Am patit-o si eu de cateva ori.La bilele pe baza de fishmeal nu se simte atat de tare cand se strica, au oricum un miros mai aparte, insa la cele cu arome de fructe mirosul de stricat se simte imediat.Se pot lasa si mai mult la uscat in anumite conditii insa asta in cazul in care vrei sa le deshidratezi....dar asta e alta poveste.
Emotion, passion, la peche c'est tous ça
Imagine
Joo Carp Team - 0637872536
Avatar utilizator
Jonny Leordean
member
 
Mesaje: 171
Membru din: 21 Feb 2011 22:45
Localitate: Paris

Mesajde MirceaB » 26 Mar 2012 08:09

Am bile de anul trecut si sunt bine merci, nu s-au stricat.
Le-am lasat in saci sa se deshidrateze si au stat toata iarna in galeti cu capac.
MirceaB
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 14 Sep 2010 13:21
Localitate: Buzau

Mesajde andrei97 » 26 Mar 2012 14:39

Multumesc. Se poate sa fi folosit cantitatzi prea mari. La fiert in 60 de secunde ies la suprafata. Le-am lasat la uscat 5 zile iar a 6-a zi o parte le-am bagat in borcanase si le-am dipuit o parte la congelator si o parte in saculet.
Pescarul este un nebun linistit.
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde andrei97 » 26 Mar 2012 14:41

Mai am o intrebare: In borcanas cam cat dip sa bag?
Pescarul este un nebun linistit.
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde MirceaB » 26 Mar 2012 15:55

Cam un sfert din inaltime. La 2-3 zile sa le rastorni de pe o parte pe alta.
Daca absorb tot dip-ul mai pune.
In congelator sa le pui nedipuite.
La cele pe care le bagi la congelator in punga sa pui cateva picaturi din aroma folosita sau n-butyric. Cand le decongelezi sa le lasi in punga pana se dezgheata ca sa absoarba aroma. Le poti si rehidrata cu csl, amino sau apa din balta.
Fire intinse
MirceaB
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 14 Sep 2010 13:21
Localitate: Buzau

Mesajde andrei97 » 26 Mar 2012 17:28

Multumesc. In cele din borcan am pus Robin Red dip. Ar fi mai bine daca as pune din aroma folosita sau CSl??
Pescarul este un nebun linistit.
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde MirceaB » 27 Mar 2012 08:03

Cel mai bine e sa folosesti ca dip partea lichida cu care ai facut bilele la care sa mai adaugi putina aroma, n-butyric, esenta de piper sau ce crezi tu ca poate mari atractia.
MirceaB
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 14 Sep 2010 13:21
Localitate: Buzau


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori