Cum se prepara arpacasul/graul?
Se poate folosi procedura clasica de la porumb (12h-fierb-24,48h) sau e altfel?
multam.
cum prepar arpacasul/graul?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- carpkiller
- veteran
- Mesaje: 689
- Membru din: 20 Mai 2004 11:15
Sub forma de coliva, fara misto. Cand nadeam cu prastia si nu pescuiam cu boili ci cu porumb faceam un fel de coliva astfel:
graul lasat la umflat 12 ore si fiert timp indelungat pana devenea cleios si boaba se dezintegra. Il lasam apoi sa se raceasca bine si-l amestecam cu porumb, gris si pesmet ca sa se lege. Pornind cu 1 kg de grau astfel preparat iti ies cam 5 kg de nada.
graul lasat la umflat 12 ore si fiert timp indelungat pana devenea cleios si boaba se dezintegra. Il lasam apoi sa se raceasca bine si-l amestecam cu porumb, gris si pesmet ca sa se lege. Pornind cu 1 kg de grau astfel preparat iti ies cam 5 kg de nada.
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
o metoda f. simpla si eficienta ar fi sa-l pui intr-un vas ( galeata ) si sa torni apa clocotita peste el in care ai diluat zahar ( 1kg zahar la 10 kg griu si arpacas amestecat ). Trebuie sa fie acoperit de apa cam o palma si apoi se acopera ermetic. Lasal asa 12 ore dupa care il potzi folosi
><)))°>-------- Dani