cum prepar arpacasul/graul?

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
mariusc
new member
Mesaje: 10
Membru din: 01 Mar 2005 22:33
Contact:

cum prepar arpacasul/graul?

Mesaj de mariusc » 15 Iun 2005 23:08

Cum se prepara arpacasul/graul?
Se poate folosi procedura clasica de la porumb (12h-fierb-24,48h) sau e altfel?

multam.

Avatar utilizator
nelubalaj
member
Mesaje: 261
Membru din: 09 Mar 2005 18:36
Localitate: Timisoara

Mesaj de nelubalaj » 21 Iun 2005 22:52

e OK.
Nelu B.

Avatar utilizator
carpkiller
veteran
Mesaje: 689
Membru din: 20 Mai 2004 11:15

Mesaj de carpkiller » 22 Iun 2005 00:55

Sub forma de coliva, fara misto. Cand nadeam cu prastia si nu pescuiam cu boili ci cu porumb faceam un fel de coliva astfel:
graul lasat la umflat 12 ore si fiert timp indelungat pana devenea cleios si boaba se dezintegra. Il lasam apoi sa se raceasca bine si-l amestecam cu porumb, gris si pesmet ca sa se lege. Pornind cu 1 kg de grau astfel preparat iti ies cam 5 kg de nada.

Avatar utilizator
Dani Hentiu
maniac
Mesaje: 1210
Membru din: 26 Feb 2004 13:04
Localitate: DEVA
Contact:

Mesaj de Dani Hentiu » 22 Iun 2005 13:30

o metoda f. simpla si eficienta ar fi sa-l pui intr-un vas ( galeata ) si sa torni apa clocotita peste el in care ai diluat zahar ( 1kg zahar la 10 kg griu si arpacas amestecat ). Trebuie sa fie acoperit de apa cam o palma si apoi se acopera ermetic. Lasal asa 12 ore dupa care il potzi folosi :wink:
><)))°>-------- Dani

iulianast
junior member
Mesaje: 52
Membru din: 17 Mai 2005 07:26
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de iulianast » 23 Iun 2005 11:32

carpkiller

cat gris si cat pesmet ? aproximativ macar

Nada aceasta se foloseste la pescuitul cu undita sau poate fi folosit si la nadit la lansete ?

iulianast
junior member
Mesaje: 52
Membru din: 17 Mai 2005 07:26
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de iulianast » 23 Iun 2005 11:35

si inca ceva : porumbul e uscat sau preparat dupa diverse retete ?

Scrie răspuns