Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
mirceas
- veteran
- Mesaje: 604
- Membru din: 29 Feb 2004 11:11
- Localitate: Brasov
-
Contact:
Mesaj
de mirceas » 25 Iun 2005 13:46
ati folosit ca adaos la mix fructe? de exemplu, eu pot primi capsuni, caise mai terciuite... am chiar si resturi de la capsunata (pulpa de capsuni cu palinca
).
are rost sa incerc sau o arunc? ce valoare pot aduce aceste fructe sub forma de pasta la boilies (aroma nu se compara cu cele concentrate, nutritiv nu stiu, vitamine au clar, dar nu stiu cat de mult conteaza)? daca se pot folosi, in ce proportie?
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 25 Iun 2005 13:50
Intersant, eu nu am folosit si nici nu am vazut scris pe vreun Forum asa ceva. Stiu ca unii folosesc Ficat macinat, dar Fructe ?
Incearca si spune-ne si noua. Nu prea asi crede sa iasa ceva, mai ales ca capsunile contin multa apa
-
Daniel Costache
- veteran
- Mesaje: 857
- Membru din: 14 Mai 2004 21:02
- Localitate: Constanta
-
Contact:
Mesaj
de Daniel Costache » 25 Iun 2005 13:51
carprom scrie:Ficat macinat,
Tocat?
Salutari din Miami
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 25 Iun 2005 13:52
Pireu facut cu mixerul.
Dar subiectul este Fructe
-
Vizitator
Mesaj
de Vizitator » 25 Iun 2005 13:52
Fa o proba pentru ceva nada proaspata . Nu cred ca un cteno , de exemplu , poate trece impasibil peste ceva pasta amestecata cu capsuni zdrobite . Daca le lasi si un pic la fermentat , sa le bata musculitza , ar putea fii si mai bine ( asa a inventat Rod Hutchinson - aroma de Scopex - observind efectul asupra musculitzelor a unei mase de fructe fermentate )
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 25 Iun 2005 13:59
Cred ca Tipul lui Val este mai efectiv decit dupa fierbere. In moment ce fierbi boilisurile ce ar mai putea ramine din Fructe ?
Cind eram copil deabea asteptam sezonul Cireselor si Visinelor sau si Dudelor ca era o nada 100% ptr. Clean
-
mirceas
- veteran
- Mesaje: 604
- Membru din: 29 Feb 2004 11:11
- Localitate: Brasov
-
Contact:
Mesaj
de mirceas » 25 Iun 2005 14:01
pai uite ca o sa incerc, sunt curios, pun acum o parte si pentru saptamana viitoare la fermentat. pana la urma nu are cum sa dauneze...
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 25 Iun 2005 14:04
mirceas scrie: pentru saptamana viitoare la fermentat. pana la urma nu are cum sa dauneze...
Vezi sa nu te imbeti
-
mirceas
- veteran
- Mesaje: 604
- Membru din: 29 Feb 2004 11:11
- Localitate: Brasov
-
Contact:
Mesaj
de mirceas » 25 Iun 2005 14:06
@carprom: muahaha... am pregatit deja cazanul
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 25 Iun 2005 14:10
Sti ceva, si eu voi incerca, dar cu Fructe de Mare