Boilies national
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cred ca s-ar putea obtine un boiles acceptabil calitativ la un pret minim (chiar situat intre 5 si 10 lei per kg, functie de constituienti si ierarhizare in cadrul gamei) cu conditia ca producatorul sa plece de la componentele de baza; cereale in loc de gris sau malai, boabe de soia in loc de faina de soia, pe care sa le macine singur. Ma gindesc ca ar trebui sa mearga si alti constituienti mai mult sau mai putin naturali in locul celor deja consacrati cum ar fi faina de peste sau caseina. (Chiar asteptam momentul oportun sa intreb daca a incercat cineva sa introduca in compozitia boilesurilor peste congelat -> dezghetat -> dat prin robotul de bucatarie in locul fainii de peste sau urda in loc de caseina.)
De asemeni cred ca exista produse naturale care pot fi folosite ca atractati, stimulatori de apetit, laxativi etc. care pot iesi mult mai ieftin decit produsele consacrate. In definitiv cred ca multe dintre produsele consacrate pleaca de la produse naturale, rafinate intr-o oarecare masura dar a caror combinare da rezultatele cautate de pescari. Stiinta combinarii acestor produse constituie adevaratul secret, proportiile nefiind deloc aleatoare.
Cit despre oua, cred ca numarul se poate reduce la jumatate fara a afecta foarte mult proprietatile boilesului. Proprietatile de legare ale acestuia se pot suplini prin alte produse, a caror dozaj insa, daca nu este facut corect, se poate dovedi insa nociv pentru produsul final.
Cred ca la noi boilesul - daca ar ajunge sa fie utilizat de multi pescari - ar fi comparat inca multi ani cu mamaliga. Si la ea trebuie sa raportam un atare produs, atit ca pret, cit si ca aspect sau eficienta.
Probabil vor apare si pe la noi citiva fermieri mai isteti, care in loc sa vinda porumbul cu 0,3 lei/kg si griul cu 0,4 lei/kg, vor realiza o structura a culturilor (agricole) care sa le permita sa-si vinda productia nu ca cereale ci ca mix. Si de aici pina la boiles mai este doar un pas, usor de facut datorita pretului infim al fortei de munca la tara.
Numai ca cine are stiinta de a face boilesuri ... nu are pamint si cine are pamint ... nu are stiinta de a face boilesuri. ....... Deocamdata
De asemeni cred ca exista produse naturale care pot fi folosite ca atractati, stimulatori de apetit, laxativi etc. care pot iesi mult mai ieftin decit produsele consacrate. In definitiv cred ca multe dintre produsele consacrate pleaca de la produse naturale, rafinate intr-o oarecare masura dar a caror combinare da rezultatele cautate de pescari. Stiinta combinarii acestor produse constituie adevaratul secret, proportiile nefiind deloc aleatoare.
Cit despre oua, cred ca numarul se poate reduce la jumatate fara a afecta foarte mult proprietatile boilesului. Proprietatile de legare ale acestuia se pot suplini prin alte produse, a caror dozaj insa, daca nu este facut corect, se poate dovedi insa nociv pentru produsul final.
Cred ca la noi boilesul - daca ar ajunge sa fie utilizat de multi pescari - ar fi comparat inca multi ani cu mamaliga. Si la ea trebuie sa raportam un atare produs, atit ca pret, cit si ca aspect sau eficienta.
Probabil vor apare si pe la noi citiva fermieri mai isteti, care in loc sa vinda porumbul cu 0,3 lei/kg si griul cu 0,4 lei/kg, vor realiza o structura a culturilor (agricole) care sa le permita sa-si vinda productia nu ca cereale ci ca mix. Si de aici pina la boiles mai este doar un pas, usor de facut datorita pretului infim al fortei de munca la tara.
Numai ca cine are stiinta de a face boilesuri ... nu are pamint si cine are pamint ... nu are stiinta de a face boilesuri. ....... Deocamdata
Este totusi o mare diferenta, sunt bani pe care ii cistigi, nu pe care ii dai sa macine altul. Pentru ca marea tragedie la taranul roman este ca nu are cui "sa-si vinda munca".carprom scrie:Ioane, macinatul acestor cereale nu iti ia timp ? Timp = Bani
Cistigind de ici, de colo, cite putin, adaosul final ar putea fi mai mic decit folosind "semifabricate". Fie si numai pentru ca se elimina niste cheltuieli de transport, de depozitare si desfacere.
Compara pretul de 0,3 lei/kg al boabelor de porumb cu pretul de 2 lei/kg al malaiului.
- carp brigade
- junior member
- Mesaje: 71
- Membru din: 09 Mai 2005 17:21
- Localitate: Mannheim/Sighisoara
- Contact:
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
As putea sa-ti spun o gluma de pe cind eram student ... se povestea ca la examenul de rezistenta materialelor chiar si cei care lucrau cu rigla de calcul obtineau rezultate cu 5 zecimale.carp brigade scrie:Stiu ca nu prea are nimic in comun cu tema, dar dece scrieti 0,3lei??? si nu scrieti 30 bani?
Poate pentru ca-mi plac zecimalele ... insa ca sa nu ma abat prea mult de la topic ar fi trebuit sa spun :
Pentru ca leul este moneda nationala