din ce se poate face boilies-ul

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
Dan Cotelici
veteran
Mesaje: 704
Membru din: 14 Ian 2003 09:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Dan Cotelici » 08 Oct 2005 03:06

Hefe,
La o cautare dupa cuvantul cheie retete boiles se afiseaza 121 de rezultate.E adevarat nu chiar toate in legatura cu tema cautata.Incearca te rog sa cauti subiecte care te intereseaza folosind metoda recomandata de mine si spune-mi daca este eficienta sau nu.
Second BEST is FIRST loser

Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
Mesaje: 1416
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de Iliuta Goean » 08 Oct 2005 04:27

@caaron
man, ai grija s anu vada adriano reteta aia cu 40% faina de soia :D :D :D :D
Nu face ce nu-ti place!

hefe
junior member
Mesaje: 36
Membru din: 22 Iul 2005 09:11
Localitate: Bucuresti

Mesaj de hefe » 08 Oct 2005 09:12

Dan,

Eu unul consider facilitatea search cea mai buna si utila "nascoceala". Eu folosesc cautarea, nu numai pe acest forum, pentru ca munca mea m-a invatat ca TREBUIE sa folosesti tot ce a fost facut sau spus, daca e posibil (lucrez in IT). Personal, consider ca daca stapanesti bine tehnicile de cautare, iti creste productivitatea in orice domeniu substantial. Deci aici iti dau dreptate, este util sa stii.

Necazul meu este vis-a-vis de atitutinea fata de cei care nu stiu. Acum multi ani eram administrator de retea la o mare firma si aplicam aceeasi tehinca: cauta, citeste help etc. Insa dupa ceva vreme mi-am dat seama de penibilul situatiei in care ii puneam pe unii oameni si cat de prost se simteau, se ajungea pana acolo in cat cand aveau o problema sau intrebare, pur si simplu nu cereau ajutor, de frica raspunsului violetn pe care urmau sa-l primeasca. De atunci m-am hotarat sa nu uit ca la un moment dat nici eu habar nu aveam de unele lucruri, si eu am fost incepator, si asta era si rugamintea mea catre voi.

Mihai

HackBv
member
Mesaje: 278
Membru din: 07 Sep 2004 12:31

.....

Mesaj de HackBv » 09 Oct 2005 16:25

imi pare bine ca a pus cineva punctul pe I.si ori cum eu nu cred ca intrebarile care le pun mai ales cei noi cer o strofocare de creieri de numa numa sunt intrebari simple care cer un raspuns simplu pentru a nu ii baga in ceatza mai rau decat sunt si cred ca asta ar fi ok daca sar intampla.ori cum daca nu vretzi sa ii raspundetzi cei care suntetzi iritatzi de repetarea intrebarilor mai bine nu mai spunetzi nimik shi cineva le va raspunde fara sa faca din asta o discutzie aprinsa si rautacioasa.
si sa nu se intzeleaga ca vreau sa jignesc pe cineva sau ca ma leg de viata cuiva dar am spus aceste lucruri pt ca si eu acum un an si ceva cand am intrat prima data pe acest forum am pus aceleashi intrebari si am primit aceleashi raspunsuri mai putzin de la o pers care mia trimis pe prv cateva retzete shi sfaturi. Thx acelei pers :))

Fir Intins

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 09 Oct 2005 18:06

@ili: lam vazuta reteta otravitoare!!!! :lol: :lol: :lol: :cry: Acuma lasa gluma, depinde ce fel de soia se foloseste.
@tom@yerry: Nu folosi retete de la caroone ca poti fi acusat de la mediu pentru otravirea apa si pesti!! Capsuna? Frate dece vrei sa stai de jabba asteptand un biip? Mai bine , daca mergi cu boilesuri aceste, aduceti cu tine o revista de avv. la pescuit asa ca poti sa ti umpli timpul :lol: :lol: :lol: Glumesc!!!! Reteta economice am publicat pe siteul acest multe, intradevar la cautare cred ca gasesti ceva, dar pentru siguranta: 30% gris, 10% soia, 20% malai, 10% lapte praf,10%faina kitekatt de peste, 15% mancare de paserelle macinat, 5%mancare de paserele intreg. adauga 100 de gr. de zahar si 2 lingurite de sare, aroma de peste (squid, shellfish, crab etc..) cu dosajele sfatuite de la producator si nimic altceva. Asa facand ai crescut % de a captura!!!! Este un mix care leaga super bine, se rolasa usor si absoarbe de rupe!!!! fir intins

Dragos Radulescu
new member
Mesaje: 4
Membru din: 12 Oct 2005 11:54
Localitate: PLOIESTI

Bravo hefe

Mesaj de Dragos Radulescu » 19 Oct 2005 21:23

Eu ma numar printre cei care imi doresc sa invat cat mai multe de la voi, cei cu experienta, pentru ca intr-o zi sa pot aborda aceleasi concursuri, aceleasi capturi etc. Nu va fie frica de concurenta :lol:

Bravo Hefe si eu sunt un ''Proaspat'' pe acest forum. Nu si in lumea pescuitului de crap. Avem de invatat de la ,,grei" dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne bage pumnul in gura asa fara nici macar sa ne cunoasca. Daca lucrurile asa vor sta nu ne ramane decat sa migram catre alte
site-uri. Cei drept intrebarea lui Tom si Jerry a fost un pic deplasata dar asta nu inseamna sa se sifoneze atat de tare ''profesionistii".Omul a recunoscut cinstit cine este si pentru asta nu trebuie sa fie tarat prin praf>
PLECAT LA PESCUIT!!!

alex_epuran
new member
Mesaje: 15
Membru din: 28 Dec 2002 12:46
Localitate: Bucuresti
Contact:

retete de boilies

Mesaj de alex_epuran » 20 Oct 2005 09:36

Cred ca subiectul ii intereseaza mai ales pe specialisti!
Ca sa raman la tema spun intai ca reteta lui Drino este minunata, poti sa o folosesti cu incredere, este relativ ieftina si - cum spune si el - si usor de facut.
Dar, discutand despre retetele astea ieftine, care sunt si considerate ieftine (cheap) apar multe pareri.
Am vazut "corifei" ai pescuitului (adica cei care prind crapi de muuuulte kile, la baltile care au asa ceva si la care ai acces dupa ce faci un imprumut la banca) folosind numai "make-uri" scumpe, dar dau cu patru nade/momeli (boilies adica) diferite pe patru lansete diferite si prind la fel!!! Cred ca ar face cam aceeasi treaba (la o fractiune de pret) pe care o fac bilele lui Mussaro.
Am vazut "amarasteni" ai carpfishing-ului (care prind crapi de mai putine kile, la balti unde crapii NU stau ca si cartile in biblioteca, la care ai acces la un pret - e drept, nu mult - mai rezonabil), care se bucura de un ciortan de 3 kile (si nu au curaj sa il posteze pe site, sa nu se faca de rusine - e vina societatii aici), folosind "make-uri" din bucataria proprie, ieftine si bune. Reteta lui Drino intra la categoria asta.
Cred ca in Romania, la ora asta, chiar si pe cele mai bune balti ale noastre, crapul nu este atat de mofturos incat sa vrea numai Trigga 3D sau Ice sau mai stiu eu ce de pe la Nutrabaits, Solar, Dynamite etc.
Cred ca o reteta ca cea a lui Mussaro sau alta (cu mici "interventii" pe ici pe colo) poate face cam acelasi lucru.
Necazul este ca poti sa ajungi ca un "home-made cu interventii" sa ajunga la acelasi pret cu cele pomenite mai sus si atunci...
Ca sa concluzionez, citeste TOT ce s-a postat aici (daca esti suficient de nebun sa te apuci de carpfishing, vei avea si rabdarea sa faci aceasta lectura, hihihi), fa-ti debutul cu o reteta ieftina (daca asta cauti) sau cu una scumpa (asta are darul sa iti inspire ceva mai multa incredere), ca sa prinzi curaj. Apoi, experienta iti va spune ce sa faci mai departe.
Cred ca cel mai bun exemplu de atitudine este cea a lui Mussaro (iarasi!!!), care desi isi poate permite sa pescuiasca cam cu orice, intotdeauna experimenteaza ceva nou, home-made (nu neaparat ieftin, aveti grija!).
Trebuie insa, intotdeauna cand incerci ceva nou, sa ai grija in primul rand de binele pestilor.
Nu folosi plastilina!
Hahaha

al dvs
al dvs

Avatar utilizator
carpkiller
veteran
Mesaje: 689
Membru din: 20 Mai 2004 11:15

Mesaj de carpkiller » 21 Oct 2005 02:07

Cand am vazut titlul am ziz...............IAR :evil: !!!!, nu se poate...!!!
Retete am mai scris si eu pe forum, dar hai sa scriu ce nu am scris niciodata !
Pe langa tona de retete iti mai trebuie un pistol si o masuta de rulat.
Sfat prietenesc: foloseste in loc de pistolul pt carnat masina de tocat cu accesoriul pt umplut carnati la care montezi o reductie pt diametrul de carnat dorit (in concordanta cu masuta). Nu pot sa-ti spun un diametru pt ca depinde de tipul plasticului, dc este mai moale, se deformeaza odata cu trecerea carnatului si iese putin mai gros in diametru.
Eu folosesc masina de tocat + stuturi de la pistol in functie de diametrul dorit ( tai din el treptat si probezi)
Pt inceput eu zic sa-ti cumperi o masuta din aia mica de 6 canale, eu cu din aia am inceput si te ajuta f mult pt ca poti rula carnatul cu dosul ei si iti iese fix la diametrul corespunzator.

Ca sa le fierbi cel mai bine iti cumeri cateva site (din alea cu care cerni malaiul). Pui boiliesurile in site (sitele cu fundul in sus) si iti faci un sistem de 4 sfori cu 4 clestisori de perdea cu care prinzi sitele. Le scufunzi pe rand in apa si le fierbi max 2min. Cantitatea de apa trebuie sa fie f mare sau cantitatea de boiliesuri dintr-o sita f mica pt a nu scadea temperatura apei. Dc scade odata cu introducerea sitei nu mai fierbe decat dupa un anumit timp de la introducerea sitei si pierzi controlul timpului de fierbere.
Dc se fierb prea mult nu-i bine ! Se intaresc rau si se spala aditivii adaugati.

Scrie răspuns