MIX

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 20 Noi 2005 13:41

Sorbatul de potasiu este folosit de cele mai celebre firme de mixuri: garantez!!!! Ajunge o lingurita pe kg. de mix si nu alteraza nici gust nici compositie. Benzonat de sodiu, cezar, mai bine asculti sfatul lui carprom, este repulsiv (si oricum 20 gr. este un dosajul exagerat). numai bine

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 20 Noi 2005 14:08

De ce nu incerca-ti Microwave ? Se tin pina la un an fara nici un fel de conservan-ti si ..... dar ptr. ce noi veniti cititi AICI

Avatar utilizator
Tilea Gabriel
Moderator
Mesaje: 1726
Membru din: 26 Ian 2005 12:43
Localitate: Dumbravita , Timis
Contact:

Mesaj de Tilea Gabriel » 20 Noi 2005 15:53

Am luat la cunostinta...... , eu pana acum imbracam boilie-ul in mamaliga (daca ii mai puteam spune asa la cate erau in ea.. :lol: ) dar m-am cam saturat de ea si cautam o solutie mai simpla si eficienta.

@Valos ....nu fac niciodata pescuituri de o zi pt. ca numai instalatul taberei imi ia cateva ore bune :lol: , plus de asta intr-o zi nici nu ma dezmeticesc bine ca trebuie sa plec... cat despre prins peste ....... :lol:

Va multumesc
Powered by two rods

PANAIT CEZAR
senior member
Mesaje: 411
Membru din: 23 Oct 2004 17:52

RASPUNS

Mesaj de PANAIT CEZAR » 20 Noi 2005 15:56

Am inteles,mi-am sters din memorie BENZOATUL DE SODIU.Totusi va intreb ce stiti despre CICLAMAT DE SODIU-ca indulcitor?(completez de obicei cu acest indulcitor)
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Re: RASPUNS

Mesaj de carprom » 20 Noi 2005 16:23

PANAIT CEZAR scrie: CICLAMAT DE SODIU-ca indulcitor?(completez de obicei cu acest indulcitor)
Nu cunosc, asa ca nu-ti pot spune nimica. Eu oricum folosesc numai sare :wink:

Avatar utilizator
valos
junior member
Mesaje: 52
Membru din: 04 Mai 2005 21:46
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de valos » 20 Noi 2005 16:48

Salut Gabi, sper ca o sa gasesti o solutie buna, microwave sau "la rece" linga "Timisoreana" :lol: sau depinde ce bere preferi :wink: .
Vali
"Aveai perfecta dreptate azi dimineata, ai privit apa si ai spus: azi canci... ." Octavian Cotescu "Operatiunea monstrul"

Avatar utilizator
Tilea Gabriel
Moderator
Mesaje: 1726
Membru din: 26 Ian 2005 12:43
Localitate: Dumbravita , Timis
Contact:

Mesaj de Tilea Gabriel » 20 Noi 2005 20:01

valos scrie:Salut Gabi, sper ca o sa gasesti o solutie buna, microwave sau "la rece" linga "Timisoreana" :lol: sau depinde ce bere preferi :wink: .
Vali
Salut Vali , ramane varianta " la rece " langa Timisoreana :lol: :lol: Cel putin pana la proba contrarie oricum la Timisoreana nu renunt :wink:

Gabi
Powered by two rods

Avatar utilizator
Daniel Costache
veteran
Mesaje: 857
Membru din: 14 Mai 2004 21:02
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Daniel Costache » 20 Noi 2005 23:40

freecarp scrie:Gabi!
nade care nu se pot pune la har.
fii mai explicit, sau detaliaza daca nu stii termenul romanesc
Salutari din Miami

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 21 Noi 2005 07:36

Daniel Costache scrie:
freecarp scrie:Gabi!
nade care nu se pot pune la har.
fii mai explicit, sau detaliaza daca nu stii termenul romanesc
Fir de par :wink:

casian
junior member
Mesaje: 34
Membru din: 17 Feb 2004 10:36

Mesaj de casian » 21 Noi 2005 09:56

Salutare la toti...imi dau din nou cu "presupusul".Sorbatul folosit ca atare protejeaza doar impotriva anumitor culturi de spori si bacterii.In ordinea eficacitatii se folosesc fie doar sorbat,sorbat+acid citric,sorbat+benzoat+acid citric.Ultima combinatie ofera cea mai mare protectie pentru boilles in cazul nostru, si se foloseste la ready made pentru ca le pastreaza proprietatile fizice mult timp.Deci , benzoatul ajuta ff mult doar daca ambalam produsul in pungi.El protejeaza si in scelasi timp distruge culturile de bacterii anaerobe care se pot dezvolta in punga de boilles sau pe suprafata acestuia.Nu are rost sa-l folositi pentru cantitati mici de boilles decat daca le impachetati si le pastrati la temp camerei.Eu cel putin, nu am vazut vreo deosebire intre boillesul cu si boilles fara conservant, dimpotriva prin iunie- iulie nu mai tin minte, pe o caldura groaznica am prins doar la o lanseta pe care in disperare, am pus un boilles dintre cele la care le testam(capsuni+ananas)perioada de valabilitate ,pescuit pe o "autostrada" de fishmeal.Concluzia mea dupa teste: sorbatul singur ,folosit la gramajele teoretice acceptate de forurile pentru controlul aditivilor nu va putea conserva boillesul noastru ,pe termen lung ,nici pe departe.Pentru situatia de fata se poate alege fie o cantitate mai mare de sorbat singur... fie o doza mai mica de amestec.Problema cu a fi repulsiv pentru crap este foarte discutabila din punctul meu de vedere . In 80% din mancarea pentru animale de companie se foloseste combinatia celor 3 conservanti iar produsele lor se vand si se mananca "pe rupte".

Scrie răspuns