ceai verde

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

PANAIT CEZAR
senior member
Mesaje: 411
Membru din: 23 Oct 2004 17:52

Raspuns

Mesaj de PANAIT CEZAR » 02 Dec 2005 18:22

Daca vrei un laxativ eficient pentru crap,incearca asa ceva:
Amestec format din:1.5 grame busuioc macinat fin
2.5 grame de aloe vera praf+5 grame de marar macinat
3.L-METIONINA 5 grame
4.TAURINA- 5 grame
5.TRIPSINA PRAF(sau CHIMOTRIPSINA) 5 grame
6.PANCREATINA-10 grame.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

Mindru Viorel
member
Mesaje: 196
Membru din: 04 Mar 2005 19:10
Contact:

Mesaj de Mindru Viorel » 03 Dec 2005 12:12

@Iliuta Goean, nu sint in totalitate convins de faptul ca animalele pot recunoaste substantele care le fac bine. Am sa va spun un exemplu scurt despre pisica fratelui meu. Imediat dupa revolutie au aparut pt. animale biscuitii aceia cu tot felul de arome si fainuri care se gasesc si acum in orice magazin. Inca de la primul contact cu ei a inceput sa ii prefere, lasa mincarea obisnuita si astepta numai biscuitii respectivi care au si inceput sa faca parte din masa ei obisnuita. Se pare ca se simtea bine cu ei. Rezultatul a fost ca in timp pisica nu mai putea urina facuse piatra la rinichi si a fost operata, nu dupa mult timp a si murit. Ce concluzie trag eu de aici. Fratele meu nu a stiut ce se poate intimpla asa ca a hranit-o cu ce i-a placut mai mult, pisica avea si posibilitatea sa manince o alta mincare dar nu a facut-o. Daca ar fi recunoscut vreo substanta negativa probabil ca ar fi renuntat. La crapi care ar fi comportamentul? Daca ar minca o mincare cu substante pozitive sau cu substante negative sa zicem, care oricum au efectul in timp indelungat, ar sti ei sa faca diferenta?

Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
Mesaje: 1416
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de Iliuta Goean » 03 Dec 2005 14:06

Da, este cunoscut acest lucuru la animalele domestice.
Pe de o parte din cauza ca li s-au atenuat mult simturile si instinctele fata de animalele salbatice si pe de alta parte pentru ca aceste mancaruri pentru caini si pisici contin niste substante de atractie foarte puternice.

Desigur si la crapi se va inatmpla foarte repede acest lucur, se vor obisnui cu hrana oferita de pescari precum porumbeii din parc sau porcii din curte.

Eu testam boiliesurile pe porcii unchiului meu de la tara, aruncam cateva boiliesuri intr-un colt al cotetului si asteptam sa vad in cat timp reactioneaza porcii la mirosul bilelor. A fost foarte funny o perioada, pana au inceput sa se arunce pe tot ce era sferic, intr-o zi le-am dat niste bilute de pluta, le-a luat ceva vreme pana s-au prins ca nu sunt bune de mancat :-).

Revenim, nu cred ca porcii mancau boiliesurile pentru cura de sanatate ci doar le tratau ca pe o simpla hrana, cu un gust mai bun.

Cu animalele salbatice nu este la fel, instinctele lor de conservare sunt mult mai puternice, mi-e grau sa cred ca daca ai hrani o pisica salbatica zi de zi cu "biscuiti" nu ar mai vana.

Oricum eu m-am convins ca intr-o balta echilibrata biologic si nepescuita este mult mai bun un mix simplu, cat mai natural, fara vreo aroma sintetica sau alte minuni pe cand in balti in care pestii au fost deja invatati cu boiliesuri trebuie un mix putin mai elaborat, cu ceva stimulenti de apetit, cu aditivi de gust si miros (aici este destul de interpretabil ce simte de fapt crapul) si mai ales, un mix bine echilibrat din pdv al digerabilitatii.

Care sunt de fapt adevaratele perceptii ale crapului asupra hranei sau asupra anumitor substante cred ca nimeni nu poate spune exact. Care este echilibrul optim de digerabilitate? Iarasi sunt numai ipoteze, nimic batut in cuie. Dar asta-i farmecul pescuitului, sa tot incercam lucuri noi, altfel ne-am plictisi.
Nu face ce nu-ti place!

Scrie răspuns