O reteta simpla de mamaliga de pus in ac ?

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde Gica Chioru » 16 Sep 2003 18:31

Din pacate nu am poze. Mi-a facut nevasta-mea niste poze cu ani in urma dar nu mai gasesc filmul. Totusi iti promit ca om sa fac niste poze in curand dar maii ramane sa prind si ceva cfrapalai. Sau somn desi pentru somn ar trebui sa merg destul de departe si nu stiu daca voi merge. Var5a asta am avut cateva capturi importante si poate ar fi trebuit sa ma fotografiez cu ele pentru VOI CEI CATIVA "PESCARI DE PESCARI" de pe acest forum. Dar pentru ca acum sunt intr-un imternet-cafe si am cateva beri la bord iti promit tie Danko "pescar de pescar" sa-ti fac hatarul: am sa-mi fac poze cu primul peste im[portant pe care am sa-l prind. Voi merge la pescuit sambata. Sunt aici cu doi amici foarte duri in ceea ce va priveste pe unii dintre voi, din snobi nu va scot si desi eu nu sunt de aceeasi parere in totalitate totusi am sa-ti fac pe plac si cu prima ocazie am sa-mi fac poze pe care am sa incerc sa le postez aici desi acum nu am nici o idee de cum voi face asta.
Gica Chioru
senior member
 
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti

Mesajde Gigi Duru » 16 Sep 2003 22:30

'nea Gica fiindca mi-ai adus aminte de terci trebuie sa mai fac o mica paranteza.Cateodata tata atunci cand facea mamaliga(pt.pus in carlig)ne punea shi noua terci pe care-l mancam indulcit.(Terciul rezultat in urma fierberii mushuroiului de malai,inainte de a-l amesteca)
Bograd sper sa te ajute shi acest mic amanunt.Restul depinde de tine!Orcat ai intreba sau pune altfel problema,nimeni nu-tzi va spune mai mult.Daca ai sa simntzi bucuria de a pregati mamaliga,galushtele pt. crap,nada,etc. atunci eshti pe drumul cel bun.In caz contrar itzi sugerez sa faci ce fac shi restul...:)))(Mergi pe o balta "tip acvariu in devenire"asemanatoare Perishului,care poate in viitorul apropiat,pt. a asigura succesul partidei de pescuit vei fii intampinat la poarta cu nada shi momeala adegvata,dar shi locul de pescuit daca tzi-ai facut rezervarea.Daca ai sa-i pupi mana boierului la insistentzele tale,poate te va lasa sa iei una doua exemplare cu tine...ori poate facetzi schimb!)
Gigi Duru
junior member
 
Mesaje: 85
Membru din: 14 Mai 2003 19:47
Localitate: Covasna

Mesajde ClaudiuC » 16 Sep 2003 23:42

Iata o reteta foarte simpla, comoda si eficienta:
1. Pui la foc o oala aproape plina cu apa iar pe fund pui ceva(o farfurioara) sa nu se prinda chestia de la pct. 2.
2.Faci mamaliga "la rece": amesteci prafurile(faina de porumb, griu, tarite etc, aditivi...) intr-un vas, dupa care pui apa rece, le amesteci pina devine omogen continutul, cam ca smintina.
3.Amestecul se pune intr-o punga de lapte si se leaga la gura cu sirma, dupa care ii dai drumul in vasul cu apa care fierbe, astfel incit sa stea aproape toata punga acoperita, poti s-o legi cu capatul de la sirma de toarta , sa nu se miste prin oala.
4.Dupa 40-50 de min. o scoti, iar dupa ce se raceste, vezi ce-ti iasa.In functie de apa pe care o pui, iasa mai moale sau mai tare. Cea tare iti sta si citeva ore in cirlig, inainte de a o pune framint-o putin in mina.
Avantajul e ca nu trebuie sa framinti atit de mult, rezultatul e cam acelasi.
ClaudiuC
new member
 
Mesaje: 23
Membru din: 15 Iun 2003 15:16

Mesajde bograd » 17 Sep 2003 00:06

Interesanta reteta.

Dar nu inteleg chestia cu punga de lapte.Amestecul trebuie pus in lapte, sau doar intr-o punga de plastic ?
bograd
new member
 
Mesaje: 16
Membru din: 03 Aug 2003 10:53

Mesajde Gigi Duru » 17 Sep 2003 00:45

intr-o punga care sa nu se sparga in timpul fierberii.De asemenea potzi sa introduci vasul shi in cuptor...
Gigi Duru
junior member
 
Mesaje: 85
Membru din: 14 Mai 2003 19:47
Localitate: Covasna

Mesajde DD » 17 Sep 2003 10:03

Eu pun in mamaliga pentru cirlig si o lingura de ulei de porumb. Am observat ca uleiul pus in mamaliga o face mai elastica si in plus imi place sa cred ca are si rol de atractant. In plus eu folosesc pe cirlig uneori si clasicul "cocolos" - mamaliga amestecata cu miez de piine pina capata consistenta plastelinei. Iar tatal meu cind facea mamaliga amesteca malaiul cu un ou si putin lapte praf dupa care punea amestecul in apa la fiert.

Si va propun o reteta citita intr-o revista de prin anii 58-60. Se amesteca in parti egale faina din seminte de rapita, de cinepa, de in si dublu de malai (daca se poate malaiul si faina sa fie procurate de la rudele de la tara sau cumparate de la piata, nu din magazine preambalate). Se pune apa la fiert cu o parte din acest amestec iar in momentul in care clocoteste se adauga restul pina la obtinerea consistentei dorite amestecind foarte bine. Se rastoarna pe un tocator de lemn (de preferat sa fie folosit numai pentru mamaliga deoarece in timp lemnul capata diferite mirosuri de la celelalte alimente cu care intra in contact- incercati sa puneti pe un tocator folosit un vas luat de pe foc si observati ce mirosuri se emana) si se lasa la racit pina poate fi modelata. Se framanta cu faina pina la saturare. Se fac "galusti" care se pun intr-un ciorap de dama legat astfel incit sa tina strins "galustile" si se pun la fiert intr-un vas cu apa in care se pun si 1-3 legaturi de marar (in functie de dimensiunea vasului) si se fierb circa 40 de minute. Eu am folosit o singura data aceasta mamaliga si s-a dovedit prinzatoare. Spun o singura data deoarece am discutii cu sotia de fiecare data cind intru in bucatarie iar amestecul de cinepa cu in si rapita in momentul fierberii lasa pe vas un fel de gelatina foarte liipicioasa ce se curata foarte greu.
Fir intins !
PS. La prepararea unei mamaligi sunt multe lucruri care nu pot fi cuantificate si care se invata in timp si din experienta. Pana la obtinerea retetei ideale trece mult timp si eu personal de fecare data sunt tentat sa mai modific ceva. Uneori este bine alteori nu, dar in final rezultatele sunt din ce in ce mai bune.
DD
member
 
Mesaje: 299
Membru din: 13 Mai 2003 16:03
Localitate: Bucuresti

Mesajde Dan Cotelici » 17 Sep 2003 10:29

Gica a scris:""Sunt aici cu doi amici foarte duri in ceea ce va priveste pe unii dintre voi, din snobi nu va scot si desi eu nu sunt de aceeasi parere in totalitate totusi am sa-ti fac pe plac si cu prima ocazie..."

Amicii tai au fost la vreunul din concursurile organizate de noi?Stiu ce fel de pescari sunt cei care au participat la ele?Au discutat macar cu vreunul din cei care au participat la ultimul concurs?
Ar fi aflat poate ca am avut printre participanti doar 2 echipe din cele care au concurat la Cupa Romaniei, ca au participat si membri ai asociatiei , unii cu scule de imprumut, ca unii membri au imprumutat sculele lor unor concurenti care nu faceau parte din asociatie, ca nu ne-am sfiit sa mergem pe balta cu oala si polonicul in mana ca sa le servim o masa calda, ca imediat ce a fost intepat de o viespe unul din componentii echipei castigatoare a fost transportat preventiv la spital, ca premiile oferite au fost pentru multi superioare calitativ dotarilor lor, si multe altele...
Second BEST is FIRST loser
Avatar utilizator
Dan Cotelici
veteran
 
Mesaje: 705
Membru din: 14 Ian 2003 09:47
Localitate: Bucuresti

Mesajde Gica Chioru » 17 Sep 2003 17:48

Felicitari Danko dar nu asta este cheia ci felul si locurile in care pescuiti. Datorita unui numar redus de pescari cu dare de mana, exista un numar de "patroni' de balti care au profit dintr-o activitate cel putin evazionista. Noi, multi dintre ceilalti, incercam macar sa-i boicotam dar daca la Peris de exemplu in balta mica vin 30 de pescari pe saptamana, Albastroiu isi rade-n barba va aduna banii si va mai ia si la misto cu increderea.
Gica Chioru
senior member
 
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti

Mesajde Gigi Duru » 18 Sep 2003 02:57

Danko nimeni nu a negat felul shi modul exemplar incare s-a organizat shi desfashurat ambele concursuri.Singurele obiectzii au fost referitor la locatzie.Nici aceasta n-ar conta daca se elimina propaganda referitoare la "acvariul",care dupa cate s-a observat nu-i asha de (populat)aglumerat pe cat se bate toba.
Gigi Duru
junior member
 
Mesaje: 85
Membru din: 14 Mai 2003 19:47
Localitate: Covasna

Mesajde alexandru » 18 Sep 2003 07:35

Ok, hai sa nu mai discutam de bazinul de la Peris. Vreau sa-mi recomandati o alta balta cu potential... prin apropiere de Bucuresti.

De Tancabesti ce parere aveti... aud pe multi vorbind de ea de bine.

Multumesc,
Alexandru C. Botu
Asociatia Pescari 4Ever
www.pescari4ever.org
alexandru
new member
 
Mesaje: 2
Membru din: 16 Sep 2003 07:36
Localitate: Bucuresti


AnteriorUrmătorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori