Porumb cu atractanti

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
Dani Hentiu
maniac
Mesaje: 1210
Membru din: 26 Feb 2004 13:04
Localitate: DEVA
Contact:

Mesaj de Dani Hentiu » 04 Aug 2006 19:02

iti dau eu o reteta buna cind ne vedem!
><)))°>-------- Dani

Avatar utilizator
M@tr|X|
veteran
Mesaje: 796
Membru din: 13 Dec 2005 16:53
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de M@tr|X| » 18 Aug 2006 11:41

O reteta care da rezultat:

Porumb uscat, grau, betaina si melasa.
La cantitati va las sa va descurcati, eu pun dupa instinct... 8)

Porumbu' impreuna cu ingredientele se lasa la fermetat 2 zile.
Nu se fierbe.

Am testat personal aceasta reteta si am avut rezultate uimitoare.
Razvan Grindean
- carp addicted-

Avatar utilizator
cipica
member
Mesaje: 252
Membru din: 21 Aug 2004 09:32
Localitate: bucuresti

Mesaj de cipica » 19 Aug 2006 12:15

5kg porumb se lasa la inmuiat 48 de ore impreuna cu 500g zahar
dupa cele 48 de ore porumbul se fierbe pana se crapa bobul
porumbul se strecoara si se pune intrun secipient care se inchide ermetic
se adauga: -300g de lapte praf
-200g de zahar
-aroma-dupa preferinte-eu prefer Garlic mint sau Sweet plum
-3 linguri betaina-dupa ce porumbul s-a racit
-100 ml amino
se inchide recipientul ermetic si se lasa inca 48 de ore timp in care se mai amesteca periodic compozitia

Avatar utilizator
Cucu Ionel
senior member
Mesaje: 470
Membru din: 08 Ian 2006 15:00
Localitate: Timisoara

Mesaj de Cucu Ionel » 19 Aug 2006 21:18

Cipica,de ce adaugi betaina dupa ce s-au racit?Cred c-ar fi mai bine sa adaugi cat sunt inca fierbinti boabele!
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru

Avatar utilizator
Tilea Gabriel
Moderator
Mesaje: 1726
Membru din: 26 Ian 2005 12:43
Localitate: Dumbravita , Timis
Contact:

Mesaj de Tilea Gabriel » 20 Aug 2006 14:50

Fratilor , fierbeti porumbul obligatoriu , nu de alta dar de dragul stomacului pestelui macar .
Powered by two rods

Avatar utilizator
cipica
member
Mesaje: 252
Membru din: 21 Aug 2004 09:32
Localitate: bucuresti

Mesaj de cipica » 22 Aug 2006 01:04

Adaug betaina cand boabele sunt caldute inca. Atat de calde incat sa nu se distruga betaina-din cate stiu eu la temperaturi mari isi pierde din proprietati.
O alta explicatie poate sa fie faptul ca tipul care mia dar mie reteta asta are la activ mii de crapi prinsi la porumb si nu am pus la indoiala niciodata la indoiala eficienta porumbului pregatit astfel. Daca se intampla ca atunci cand pescuiesc cu porumb preparat dupa reteta asta sa prind slab incerc sa gasesc explicatia intr-o eventuala greseala a mea.

Avatar utilizator
Dani Hentiu
maniac
Mesaje: 1210
Membru din: 26 Feb 2004 13:04
Localitate: DEVA
Contact:

Mesaj de Dani Hentiu » 22 Aug 2006 13:53

nu risipii banii pe atitea ingrediente.....inportant este sa fie indulcit
><)))°>-------- Dani

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 27 Apr 2007 09:09

Redeschid topicul, pe simplul motiv ca anul trecut, cand ati facut postarile, eu nici nu stiam de site-ul asta!
S-o luam in ordine:
1. Multi, foarte multi ani, furajarea de baza pe baltile de Stat se facea cu resturi de la morile din zona. Deci, nici vorba c-ar pati crapul ceva daca-i dam porumb nefiert.
2. uruiala (porumb macinat grosier, spart) mi se pare mai eficace pentru ca ASA A FOST OBISNUIT crapul din vechile crescatorii. In plus, sigur se imbiba mai bine cu aromele, indulcitorii, etc ce-i folosim. Dezavantaj? Atrage inevitabil si pestii mici.
3. Porumbul uscat si fiert il folosesc si eu cu preponderenta, poate pentru ca asa m-au invatat pescarii batrani, acum multi ani. Ar mai fi ceva: se pare ca fiind mai usor digerabil, trasaturile sunt mai constante. Cand s-au imbuibat cu porumb uscat nefiert, crapii au tendinta naturala de a intra in letargie, pentru o digestie mai indelungata.
4. Nu am vazut pe nimeni din topic sa se refere la modul practic de fiebere. Eu pun cam 1/3 dintr-o Kukta( oala sub presiune) de 8litri porumb, restul apa si zahar, sare, arome, etc. Cand clocoteste, amestec, pun capacul si las sa fiarba la foc mic cca o ora. Se inmoaie ca-l poti manca, nu se prinde de fund, aromele se pastreaza mult mai bine decat in oala deschisa si patrund si-n ultimul por al bobului.
5. Daca am, la nadire amestec porumbul uscat si fiert cu porumb verde, in lapte. Nimic nu poate inlocui acea aroma naturala a porumbului in lapte.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

bluesky1ro
new member
Mesaje: 23
Membru din: 30 Mar 2006 23:23
Localitate: Tmisoara
Contact:

Mesaj de bluesky1ro » 01 Mai 2007 21:30

Salut, cit ai dat pe cucta si de unde ai luat-o, e un element care-mi lipseste, si ma chinui cu oalele astea normale.

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 03 Mai 2007 07:20

Blue:
Am o kukta ungureasca de 8litri , din aluminiu, am luat-o din Szeged acu cativa ani, ieftina, vreo 20-25DM p-atunci. Mai am una de inox, de 7 litri. Gasesti in Metro italiene, inox, 7-9litri, spre 1 milion. Face banii, eu gatesc constant in asa ceva. O fasole cu ciolan se face in 45 min, iar o supa de gaina in 30 min... :D Peste nu gatesc, nu-mi place decat in carlig ;-)
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Scrie răspuns