Porumb cu atractanti

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

mihai78
new member
Mesaje: 16
Membru din: 22 Noi 2007 13:45
Localitate: RM VALCEA

Mesaj de mihai78 » 10 Apr 2008 21:44

V-as ruga daca se poate sa-mi dati si mie niste sfaturi in ceea ce priveste folosirea unor ingrediente pentru porumbul folosit pt carlig. Stiu ca topicul este mai vechi dar, am vazut ca se pot da niste sfaturi interesante.
Deci peste vreo 3 saptamani o sa plec la un pescuit de crap, unde am mai fost anul trecut si am vazut ca se foloseste cu precadere aceasta momeala. Acum nu stiu sigur daca porumbul folosit de ceilalti pescari a fost sau nu preparat.
Deci am la dispozitie urmatoarele ingrediente: Betaina, CSL, Aroma (Squid &Octopus), Robin Red, Melasa.
Va rog daca vreti sa-mi ziceti si mie cum le-ati folosi pt a face un porumb bun pt carlig.
P.S. Mai am si cativa stiuleti de porumb in lapte congelati de anul trecut :D

man.fishing
veteran
Mesaje: 603
Membru din: 01 Apr 2008 12:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de man.fishing » 11 Apr 2008 19:23

CRed ca pe langa ce atractanti pui mai conteaza si cu ce fierbi porumbul.
Zicea cineva pe site ca se fierbe cu sfecla, dar nu a vrut sa dea mai mult din casa................. :-(

spatar ovidiu
member
Mesaje: 170
Membru din: 03 Sep 2007 22:08

Mesaj de spatar ovidiu » 11 Apr 2008 21:19

Se poate sfecla din cate am mai citit contine si betaina sper sa nu ma insel si e si dulce.

Adrian B
member
Mesaje: 223
Membru din: 22 Oct 2007 09:31
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Adrian B » 13 Apr 2008 13:40

Eu am vazut o reteta prezentata de Vladut Mateianu acum cativa ani la o emisiune info pescar. Mi s-a parut buna. Ma refer la boabe de pus pe ac..sau pe fir.
Ceva de genul asta: a luat boabele de porumb tari. Le-a fiert, a scurs apa, apoi asa fierbinti le-a bagat intr-o sticla de plastic...si a turnat peste ele diferite arome...acuma ce arome...nu mai stiu, dar cred ca putem incerca varianta de mai sus cu arome..la inspiratie. Poate csl, scopex, capsuna...

Avatar utilizator
Madalin Dirla
senior member
Mesaje: 309
Membru din: 03 Feb 2008 08:49
Localitate: bucuresti

Mesaj de Madalin Dirla » 13 Apr 2008 20:38

e la fel bine ca pe firul de par sa folosim acelasi porumb cu care nadim? sau e mai bine sa punem cateva boabe intr-un recipient peste care sa adaugam arome,etc. . . . . .

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 13 Apr 2008 21:09

@Adrian B
La "inspiratie" eu nu recomand la nimeni nimic.
@MDI
Poate fi in acelasi procent productiva folosisea altei arome in nada insa la fel de bine si in aceeasi masura poate sa nu fie productiva.Din punctual meu de vedere o poti stabili doar la fata locului,pe balta.Pestele poate evita (suspicia) celelalte arome ale nadelor si sa o prefere pe cea prezentata de tine pe rig sau invers.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Avatar utilizator
Madalin Dirla
senior member
Mesaje: 309
Membru din: 03 Feb 2008 08:49
Localitate: bucuresti

Mesaj de Madalin Dirla » 14 Apr 2008 21:44

Va multumesc pt. raspuns dl. ADRIAN OPREA,am sa tin cont de spusele dv.

mihai78
new member
Mesaje: 16
Membru din: 22 Noi 2007 13:45
Localitate: RM VALCEA

Mesaj de mihai78 » 14 Apr 2008 21:48

Si totusi cum ati folosi ingredientele spuse anterior pt prepararea porumbului de carlig?

Avatar utilizator
Madalin Dirla
senior member
Mesaje: 309
Membru din: 03 Feb 2008 08:49
Localitate: bucuresti

Mesaj de Madalin Dirla » 22 Apr 2008 20:36

daca mai aveti retete de porumb preparat va rog sa le puneti aici....sap. viitoare voi pleca 3 zile la peste si sunt inca in dilema in prepararea porumbului...astept opinile voastre....multumesc anticipat

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 25 Apr 2008 21:49

In modul de preparare al porumbului dupa parerea mea trebuie avuta in vedere in primul rand siguranta pestelui.Porumbul uscat sau doar inmuiat sunt cele mai mari riscuri la care supunem pestele atunci cand folosim porumb.Astfel preparat in mod corect nu se va dilata in burta crapului si va avea calitati superioare de atractie.
Eu il folosesc in cantitati mici (maxim 2-3 kg pentru 2-3 zile) si in combinati cu alte seminte.Este o nada pe care a accepta orice crap de pe orice balta insa din punctual meu de vedere nu este selectiva deloc (prinzi crap dar nu sti cat de mare poate fi).
Ca mod de preparare recomand inmuierea porumbului timp de cca 48 ore,spalarea lui dupa acest timp si fierberea sub presiune pana incep boabele sa crape iar dupa aceea lasat inca cca 48 ore in apa in care a fiert sa traga suficient lichid in el incat sa nu mai reprezinte un pericol pentru digestia pestelui.
Personal nu folosesc alte ingrediente in modul de preparare decat zaharul (ieftin si suficient de bun) iar ca arome (nu intotdeauna) scopex sau vanilie.
Pentru carlig folosesc uneori porumb preparat ca cel mai sus mentionat si dipuit in bait soak complex de la Nutrabaits (nota 10).
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Scrie răspuns