Porumb cu atractanti

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde danicristi_79 » 29 Apr 2008 15:06

Adrian B scrie:Eu am vazut o reteta prezentata de Vladut Mateianu acum cativa ani la o emisiune info pescar. Mi s-a parut buna. Ma refer la boabe de pus pe ac..sau pe fir.
Ceva de genul asta: a luat boabele de porumb tari. Le-a fiert, a scurs apa, apoi asa fierbinti le-a bagat intr-o sticla de plastic...si a turnat peste ele diferite arome...acuma ce arome...nu mai stiu, dar cred ca putem incerca varianta de mai sus cu arome..la inspiratie. Poate csl, scopex, capsuna...


Ne ajuti Vladutz? Ne povestesti un pic?....chiar sunt interesat de prepararea porumbului pt carlig.
Avatar utilizator
danicristi_79
senior member
 
Mesaje: 343
Membru din: 07 Iun 2007 10:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde raducu » 29 Apr 2008 21:32

MDI scrie:daca mai aveti retete de porumb preparat va rog sa le puneti aici....sap. viitoare voi pleca 3 zile la peste si sunt inca in dilema in prepararea porumbului...astept opinile voastre....multumesc anticipat

Parerea mea este ca poate sa conteze si balta. Pe o anumita balta exista o reteta prinzatoare iar pe alta balta poti sa nu ai rezultate cu aceeasi reteta. Poate ar trebui sa-ti alegi o balta pe care sa-ti stabilesti "cartierul general " anul acesta (asta nu inseamna ca nu dai cate un raid si prin alte parti) si studiezi. Cu siguranta daca te informezi temeinic despre tot ce trebuie, vor aparea si rezultatele.... parerea mea.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
Avatar utilizator
raducu
senior member
 
Mesaje: 486
Membru din: 15 Ian 2007 23:08
Localitate: Cluj Napoca

Mesajde Madalin Dirla » 03 Mai 2008 15:04

asa am de gand sa fac,multam de sfat Radule! fire intinse!
Avatar utilizator
Madalin Dirla
senior member
 
Mesaje: 387
Membru din: 03 Feb 2008 08:49
Localitate: bucuresti

Mesajde cainelerosu69 » 17 Feb 2010 17:25

salutare ,

de la inceput vreau sa va anunt ca sunt incepator si afon in prepararea porumbului.

poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cum se prepara porumbul, de la a-z.? am inteles ca se fierbe , se adauga indulcitori(ce indulcitori, ce marca?) ,am vazut pe alte forumuri ca se adauga si canepa macinata si lapte de porumb si Benzar...etc.

va multumesc pentru ajutor
cainelerosu69
junior member
 
Mesaje: 36
Membru din: 05 Iun 2009 15:33
Localitate: bucuresti

Mesajde zfcristian » 17 Feb 2010 19:05

cipica scrie:5kg porumb se lasa la inmuiat 48 de ore impreuna cu 500g zahar
dupa cele 48 de ore porumbul se fierbe pana se crapa bobul
porumbul se strecoara si se pune intrun secipient care se inchide ermetic
se adauga: -300g de lapte praf
-200g de zahar
-aroma-dupa preferinte-eu prefer Garlic mint sau Sweet plum
-3 linguri betaina-dupa ce porumbul s-a racit
-100 ml amino
se inchide recipientul ermetic si se lasa inca 48 de ore timp in care se mai amesteca periodic compozitia

Suna al dracu de bine si pare foarte simpla .
Singura nelamurire este daca se scurge si se adauga cele de mai sus nu se pune totusi si ceva lichid peste pana acoperim boabele ???
Ce ne poti spune despre pastrarea boabelor rezultate ? Se pot folosi la mai multe partide ?
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul Crap.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi
Avatar utilizator
zfcristian
senior member
 
Mesaje: 410
Membru din: 01 Iul 2009 21:01
Localitate: Bucuresti

Mesajde Cata » 17 Feb 2010 20:15

Salutare.
Iei porumbul il speli in 2-3 ape apoi il pui intr-un recipient ,peste el pui mai multa apa cam cu o palma ca sa aiba de unde trage si il lasi 24ore, nu mai pui nimic peste porumb in aceasta perioada(zahar,sare etc) pentru ca nu mai trage apa si se fierbe mai greu,apoi il bagi la fiert si cind vezi ca incep sa se crape ,sa infloreasca il scoti repede si il lasi sa se raeasca in apa in care ii!!! Ar fi bine sa nu folosesti numai porumb simplu deoarece pestele se satura repede eu folosesc cam 20-25% din totalu semintelor, restu is seminte mai mici:ovaz,orz,griu,cinepa,soia,care au in mare parte acelasi mod de preparare=>mai multa preocupare pentru crap si mai mult timp in apropierea momeli noastre... Dupa ce ai fiert toate semintele le pui pe toate intr-o galeata(de preferat una care se inchide entans ,gen cele pentru detergent...eu am una mare de 15l de persil :lol: ,de ce etans ?pentru a orpi mirosul de fermentare)si pui abia atunci zahar peste ele,eu pentru o galeata de 15 l cam 1kg de zahar pun si pui capacu peste ...
Poti folosi amestecu asta luni de zile cu cit se impute mai mult cu atit mai bine..ATENTIE: SA VERIFICI PORUMBUL DIN CIND IN CIND CA ACESTA SA FIE ACOPERIT DE APA TOT TIMPU, ALT FEL SE STRICA!!! Daca semintele is acoperite cu apa le poti folosi si 6 luni,eu imi fac primavara o galeata si o folosesc toata vara pina in toamna si nu se strica deloc ba din contra...
O reteta pt porumb de cirlig care mie mi-a dat foarte bune rezultate :iei din porumbul fiert (cel care nu o crapat) il scoti din apa il pui pe ceva sevetele absorbante si dupa ce se usuca vre-o 2 ore bagi porumbul in borcan pui peste miere si peste miere bagi tuica ,REGULA ii sa acopere boabele amestecatura de miere-tuica ca sa nu se strice...
Mai detaliat de atit nici ca se poate si de dat din "casa"la fel..... ;-)
Respecte.
Fir intins!
Cata
member
 
Mesaje: 241
Membru din: 04 Apr 2007 20:34
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde filica » 18 Feb 2010 01:28

da eu ,dac am galeata mai mica --de 8kg, ce zici...mi-ajunge una de primavara pe tot anu?sau sa fac doua?...dac-ai sti cat caut persil de ala!m-ai cam speriat cu "datu din casa"--acu pe criza!!
filica
veteran
 
Mesaje: 587
Membru din: 25 Ian 2009 00:53

Mesajde tomita » 19 Iun 2010 19:33

O reteta care da rezultate bune. Eu o folosesc de ani buni . Porumb 10 kg se pune la inmuiat in apa rece 24 ore (de preferinta nu de robinet ,acesta contine clor si diferite metale, cel mai bine apa din balta unde mergeti la pescuit). Porumbul se fierbe cu 1kg de canepa ,1kg de grau sau arpacas timp de 20-30 min . Se strecoara de apa dar apa nu se arunca. Dupa strecurare compozitia se amesteca cu 500 mil lapte acru nu iaurt de magazin se adauga porumb spart ne fiert 2 kg 300 g faina de grau se amesteca cu apa in care s-a fiert , se lasa la macerat 3 zile. Se amesteca in fiecare zi o data. Distractie placuta.
tomita
new member
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Iun 2010 18:41
Localitate: Satu Mare

Mesajde Edi » 19 Iun 2010 22:34

Eu folosesc porumbul de ani de zile asa cum spunea si Matrix numai ca nu-i pun nici un fel de aroma il las in starea lui naturala la inmuiat 5-7 zile(nu pute asa de rau) cu grau adica de la o partida la alta intr-o galeata de 10 kg iar pe firul de par pun 2 sau 3 boabe din galeata sau boabe uscate gaurite si va spun ca merge de fiecare data iar la porumbul cu lapte direct pe carlig am cele mai bune partide.
Am o intrebare de ce va bateti capul cu prepararea porumbului de pe firul de par? credeti ca daca nu este dipuit cu tot felul de arome sau nu este fiert (cum spunea cineva ca facem un bradulet din porumb) intr-un pat de nada plin de arome crapului nu-i va placea? sau intr-o balta gen Moara Vlasiei mai trebuie sa pui tot felul de arome ca sa atragi crapul?
In concluzie parerea mea si din experienta mea in general pe Olt dar si pe alte balti ca nu trebuie sa ne complicam cu prepararea porumbului conteaza sa-l aruncam in apa ca are si el fermentul lui
Avatar utilizator
Edi
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 06 Ian 2008 13:43
Localitate: Caracal Olt

Mesajde Radu90 » 18 Aug 2010 22:44

domnilor o intrebare am si eu , acum stiu ca ...atatea bordeie atatea obicee dar cum este mai recomandat: sa fierb porumbul tot in apa in care l-am lasat la inmuiat, sau sa-l mai spal odata si sa-l fierb in alta apa?
daca il fierb cu apa in care a stat , in care am pus si zahar banuiesc ca nu mai trebuie sa pun zahar iar cand il fierb sau mai trebe?
Doi pescari pe balta , unu zice catre celalalt: azi am prins nimic , celalalt raspunde : lasa ca maine prindem de 2 ori mai mult.
Radu90
new member
 
Mesaje: 28
Membru din: 01 Mai 2010 07:52
Localitate: Brasov


AnteriorUrmătorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori