Ce sa folosesc?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Ce sa folosesc?
Ce nada e mai buna pentru pescuitul crapului acum, in septembrie-octombrie? Am nada Carpano, Euro Champion, Carp Grounbait Strawberry si Carp Groundbait Fishmeal de la Van den Eynde. Am si atractant lichid Big xxx si atractant lichid cu aroma de migdale tot de la Van den Eynde. In nada mai pun si pelete cu gust de capsuni si peste si porumb dulce. Cum pot sa le combin mai bine? Sau care e mai buna, pentru a folosi una singura? Sau poate stiti altele mai bune! Mamaliguta e buna? Am avut in momitor joi, vineri si sambata mamaliguta pe unele lansete, iar pe altele nada, iar in carlig am avut porumb dulce sau rame negre.
Joi am luat patru bucati de 4 kg, vineri n-a prea mers (am luat doar niste carasei si unul la 1 kg), iar sambata am luat unul de 4,200 kg.
Joi am luat patru bucati de 4 kg, vineri n-a prea mers (am luat doar niste carasei si unul la 1 kg), iar sambata am luat unul de 4,200 kg.
- Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
- Contact:
-
- new member
- Mesaje: 6
- Membru din: 17 Oct 2006 15:08
Carp Groundbait Fishmeal + mamaliguta (proportiile le alegi astfel incat sa rezulte un mix compact, care sa reziste si pe momitor). Poti adauga si atractant pe baza de amino si proteine. Porumb poti folosi cel de conserva, dulce, pe care sa il ti vreo 2-3 ore in borcanel inchis, cu 1-2 lingurite praf Aminozuren Natural sau Strawberry (tot de la Van den Eynde, cutie de 90 g). Poti folosi si porumb tare, tinut 24-28 h in apa, fiert pana crapa binisor si apoi sa adaugi praful care ti-am zis. Poti incerca sa pui intr-un borcan separat porumbul tare care l-ai fiert, adaugi amino 3! lingurite si il ti inchis 2-3 zile, fara sa il deschizi. Apoi adaugi peste el alcool alimentar cat sa acopere boabele. Astfel il poti pastra mult si bine, fara sa se strice. Cu cat il pastrezi mai mult, amino '' intra '' foarte bine in boabe si tin mai mult in apa :)
Fir intins si astept reactii si pareri!
Fir intins si astept reactii si pareri!
-
- new member
- Mesaje: 6
- Membru din: 17 Oct 2006 15:08
Carp Groundbait Fishmeal + mamaliguta (proportiile le alegi astfel incat sa rezulte un mix compact, care sa reziste si pe momitor). Poti adauga si atractant pe baza de amino si proteine. Porumb poti folosi cel de conserva, dulce, pe care sa il ti vreo 2-3 ore in borcanel inchis, cu 1-2 lingurite praf Aminozuren Natural sau Strawberry (tot de la Van den Eynde, cutie de 90 g). Poti folosi si porumb tare, tinut 24-28 h in apa, fiert pana crapa binisor si apoi sa adaugi praful care ti-am zis. Poti incerca sa pui intr-un borcan separat porumbul tare care l-ai fiert, adaugi amino 3! lingurite si il ti inchis 2-3 zile, fara sa il deschizi. Apoi adaugi peste el alcool alimentar cat sa acopere boabele. Astfel il poti pastra mult si bine, fara sa se strice. Cu cat il pastrezi mai mult, amino '' intra '' foarte bine in boabe si tin mai mult in apa :)
Fir intins si astept reactii si pareri!
Fir intins si astept reactii si pareri!
-
- new member
- Mesaje: 6
- Membru din: 17 Oct 2006 15:08
Carp Groundbait Fishmeal + mamaliguta (proportiile le alegi astfel incat sa rezulte un mix compact, care sa reziste si pe momitor). Poti adauga si atractant pe baza de amino si proteine. Porumb poti folosi cel de conserva, dulce, pe care sa il ti vreo 2-3 ore in borcanel inchis, cu 1-2 lingurite praf Aminozuren Natural sau Strawberry (tot de la Van den Eynde, cutie de 90 g). Poti folosi si porumb tare, tinut 24-28 h in apa, fiert pana crapa binisor si apoi sa adaugi praful care ti-am zis. Poti incerca sa pui intr-un borcan separat porumbul tare care l-ai fiert, adaugi amino 3! lingurite si il ti inchis 2-3 zile, fara sa il deschizi. Apoi adaugi peste el alcool alimentar cat sa acopere boabele. Astfel il poti pastra mult si bine, fara sa se strice. Cu cat il pastrezi mai mult, amino '' intra '' foarte bine in boabe si tin mai mult in apa :)
Fir intins si astept reactii si pareri!
Fir intins si astept reactii si pareri!
-
- new member
- Mesaje: 6
- Membru din: 17 Oct 2006 15:08
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
ciao andrey, poti sa fi mirat in faptul ca crap cateodata prefera lucruri mai simpli. Eu de obicei folosesc un grounbait home made (facut a casa) te scriu cateva ingrediente folosite de mine:
Gris
malai
Fulgi de porumb si de grau (cei care se mananca cu lapte diminata.._)
lapte praf
condimente din bucatarie
faina de melassa
Drojdie (cea cu care mama face tortul)
seminte de paserele
zahar etc... (daca ai rabdare te scriu mai incolo reteta exacta..)
De ce fac eu asa ceva? Simplu, pentru ca de multe ori faimosi groundbait sunt alcatuiti din rebuturi de la cereale, cu adaugat prafuri aromate de cea mai josa calitate (stii despre ce vorbesc? cand deschidi o punga de nada si miroase intens a capsuna, vanilie sau anason? despre asta vorbesc. De obicei sunt nade de cursa foarte scurta, vezi cateva trasaturi dupa care dispare magie respetiva.
Cand alcatuiesti tu un groundbait inainte de toate stii ce este inauntru, poti sa reglesi compositie in baza exigentele (adica daca vrei o bila de momitor trebuie mai elastica, daca vrei sa nadesti si vrei sa se sfarama la contact cu apa sau sa ajunge bila la fund si dupa care incepe topirea etc...).
In sfarsit metoda de folosinta (aici plecam de la premisa ca grounbait este facut):
Topesti in galata un pic de pellete (sa desparti faina de la gel vegetale, adica liantu) adaugi un pic de greunte (daca vrei, porumb,grau,orz, ovaz etccc..fierte de inainte) dupa care adugi grounbait pana la consistenta dorita de duritate. Numai bine si fir intins.
ps. daca vrei sa adaugi un palatant ajunge sa bagi cateva picaturi in apa cu pellette inainte de adauga groundbait.ciao
Gris
malai
Fulgi de porumb si de grau (cei care se mananca cu lapte diminata.._)
lapte praf
condimente din bucatarie
faina de melassa
Drojdie (cea cu care mama face tortul)
seminte de paserele
zahar etc... (daca ai rabdare te scriu mai incolo reteta exacta..)
De ce fac eu asa ceva? Simplu, pentru ca de multe ori faimosi groundbait sunt alcatuiti din rebuturi de la cereale, cu adaugat prafuri aromate de cea mai josa calitate (stii despre ce vorbesc? cand deschidi o punga de nada si miroase intens a capsuna, vanilie sau anason? despre asta vorbesc. De obicei sunt nade de cursa foarte scurta, vezi cateva trasaturi dupa care dispare magie respetiva.
Cand alcatuiesti tu un groundbait inainte de toate stii ce este inauntru, poti sa reglesi compositie in baza exigentele (adica daca vrei o bila de momitor trebuie mai elastica, daca vrei sa nadesti si vrei sa se sfarama la contact cu apa sau sa ajunge bila la fund si dupa care incepe topirea etc...).
In sfarsit metoda de folosinta (aici plecam de la premisa ca grounbait este facut):
Topesti in galata un pic de pellete (sa desparti faina de la gel vegetale, adica liantu) adaugi un pic de greunte (daca vrei, porumb,grau,orz, ovaz etccc..fierte de inainte) dupa care adugi grounbait pana la consistenta dorita de duritate. Numai bine si fir intins.
ps. daca vrei sa adaugi un palatant ajunge sa bagi cateva picaturi in apa cu pellette inainte de adauga groundbait.ciao
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy