Reteta mix

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
XquiZZiT
senior member
Mesaje: 419
Membru din: 09 Mai 2005 10:31
Localitate: Brasov/Turku (Fin)
Contact:

Mesaj de XquiZZiT » 25 Sep 2006 22:05

Dan Pop-Coman scrie:Bala,poti sa ai si 120%
cum sa ai 120% ?? mai gandestete, e vorba de procente, nu de cantitate.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 22:15

Ai dreptate ;-)

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 25 Sep 2006 22:35

Pana la urma care ar fi, pentru aceasta perioada, o proportie echilibrata:

- proteina = ?
- carbohidrati = ?
- grasimi = ?

Cel putin limitele intre care ar trebui sa ma incadrez...
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 22:36

Am retete in care am 11-12 masuri.Cand mixul e gata il cantaresc si in functie gramaj pun oua, arome, etc.
Ma refeream la cantitate.Ai dreptate.

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 25 Sep 2006 22:50

Necesarul de proteine optim al unei diete la crap este 32%.

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 26 Sep 2006 06:53

Continutul minim de nutritienti din ori ce amestec de baza va fi :
proteina 10%,hidrati de carbon 40%,fibre 3%,grasimi 3%,vitamine si minerale. Avp nr. 24

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 26 Sep 2006 07:22

@ Dan

Multumesc pentru informatie...
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

bala
member
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59

Mesaj de bala » 26 Sep 2006 18:00

@dan
ma pregateam sa te contrazic cu procentele...dar a raspuns xquizzit....
"Parerea mea scoate 15%din gris"
pai 15% este tot grisul in reteta lui...daca il scoate de tot nu exista posibilitatea sa nu se mai lege coca???

Avatar utilizator
Dan Pop-Coman
veteran
Mesaje: 533
Membru din: 12 Sep 2006 22:43
Localitate: Lugoj
Contact:

Mesaj de Dan Pop-Coman » 26 Sep 2006 20:19

Am zis sa scoata 15 % din gris,sau 15% din faina alba,nu am zis sa scoata ne-aparat grisul.Daca scoate grisul,ramane orezul si faina alba,care sunt lianti foarte buni.Leaga.Alegerea este a lui.
Faina de grau:12%-proteina,75% hidrati de carbon,1,2% fibre,3%grasimi
Faina de orez:6,5%proteina,80%h.de carbon,2,2%fibre,1%grasimi
Gris :10%proteina,73% hidrati de carbon,3,6%fibre,1,1%grasimi,foarte usor digerabil.

Avatar utilizator
GabiSandu
member
Mesaje: 117
Membru din: 20 Sep 2006 13:33
Localitate: Piatra Neamt

Mesaj de GabiSandu » 26 Sep 2006 21:19

Cate oua sa pun la kg., 8 sau 10?
Clubul Sportiv PLANET CARP - Piatra Neamt
www.planetcarp.ro

Scrie răspuns