mamaliga cu halva

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
cosmin tg mures
member
Mesaje: 104
Membru din: 02 Mar 2007 15:34

mamaliga cu halva

Mesaj de cosmin tg mures » 19 Mar 2007 18:44

stie cineva o reteta de mamaliga amestecata cu halva cand se pune halvaua si ce cantitatesau alte ingrediente de legatura?

Avatar utilizator
teacher64
veteran
Mesaje: 768
Membru din: 03 Mar 2007 12:25
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de teacher64 » 20 Mar 2007 07:43

Incearca metoda clasica: 1/3 faina de grau, 2/3 malai ( fin, nu grisat!), amesteci cu halvaua maruntita bine, canepa prajita macinata, ma rog, ce mai ai prin casa si-ti pica bine... Poti pune si arome/atractanti specifici pt boilies. Amesteci cu putina apa si 1-2 oua, sa obtii un aluat tare si faci galuste cat oul. Le pui in apa clocotita sa fiarba 15-20 min si amesteci usor sa nu se prinda, dar nici sa le sfarami ( poti pune un pic de ulei in apa). Cele pentru carlig/momitor le framanti fierbinti. Celelalte sunt bune ca "bombe" pentru nadit, cand s-au racit.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Scrie răspuns