Caseina
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Caseina
Cam pana prin ce luna este indicata folosirea caseinei in mamaliga, si de unde as putea sa o procur din Cluj?
Cand pestele se hotareste sa ia momeala... onoreaza pescarul, cand pescarul pescuieste sportiv... onoreaza pestele
Daca tu ai avut rezultate cu caseina in mamaliga e bine si palaria jos,dar as sugera sa o amesteci cu praf de boilies sau altfel de nada mai elaborata(stii ca aceasta caseina are o foarte mare valoare nutritiva si nu dai atatia bani ca sa o amesteci cu mamaliga-parerea mea),ca perioada de folosire pot sa spun ca se foloseste in general in perioada calda(vara tarziu,toamna) cand pestele se hraneste mai intens,iar iarna sa fie folositi aditivi(atractanti) de provenienta animala(extract de scoici,extract de ficat,etc.).Acest produs se gaseste ca atare la Bucuresti la cele mai serioase firme de pescuit(la un pret piperat) sau in nadele "serioase"...
metoda empirica de obtinere a caseinei este urmatoarea: in lapte adaugi un acid(orice fel de acid) strecori apoi continutul printr-o sita deasa si ceea ce obtii e caseina de cea mai buna calitate.
eu am incercat cu lapte de casa si am fost multumit de rezultat.
dar pe de alta parte...parerea mea e ca la boiles multi complica lucrurile prea mult, e in avantajul pescarului sa foloseasca o retea simpla si implicit mai ieftina intrucat trebuie produse cantitati mari din momeala.
nu are rost sa te complici cu retete pe care pentru a le urma ai nevoie de un credit de la banca sau te tin zile intregi in bucatarie.
din experienta mea personala (dau de cativa ani la boiles) in baltile noastre cel mai bine se preteaza fishmixurile mai bine decat cele cu proteine lactice.
va dau un exemplu de reteta care prinde peste garantat.
ingrediente:- faina de peste, eu o cumpar de la magazinele veterinare
- faina de soia, de la magazinele naturiste
- gris de la alimentara
- gluten de porumb, exista la firma poff din satu mare.
ca o paranteza,dupa parerea mea in romania nu mai produce nimeni nade la calitatea si standardele celor de la poff.
patronul e toba de pescuit si...chimie.
referitor la arome va recomand sa nu dati banii pe tot felul de arome care apar peste noapte.
folositi-le pe cele clasice care au prins crap si vor prinde in continuare cat timp va exista aceasta specie.
amintesc doar doua: scopex, capsuni.pentru pretentiosi as aminti cranberry nutrafruit(aroma de afine) care e o aroma recomandata pentru partide scurte de pescuit.de asemenea merge exceptional in mixurile pe baza de faina de peste.ma mir cum de nu exista pe magazin intrucat este un adevarat clasic printre aromele de crap.
mai departe mi-as permite sa va recomand sa dati cu boiles de dimensiune cat mai mica ,veti ramane surprinsi de rezultat.
un pat de nada din porumb,grau, seminte de canepa, lupin si 1 kg de boiles(15 mm) inseamna un inceput mai mult decat promitator pentru o partida de crap.
ma opresc pentru ca am cam depasit sfera topicului.
fir intins.
eu am incercat cu lapte de casa si am fost multumit de rezultat.
dar pe de alta parte...parerea mea e ca la boiles multi complica lucrurile prea mult, e in avantajul pescarului sa foloseasca o retea simpla si implicit mai ieftina intrucat trebuie produse cantitati mari din momeala.
nu are rost sa te complici cu retete pe care pentru a le urma ai nevoie de un credit de la banca sau te tin zile intregi in bucatarie.
din experienta mea personala (dau de cativa ani la boiles) in baltile noastre cel mai bine se preteaza fishmixurile mai bine decat cele cu proteine lactice.
va dau un exemplu de reteta care prinde peste garantat.
ingrediente:- faina de peste, eu o cumpar de la magazinele veterinare
- faina de soia, de la magazinele naturiste
- gris de la alimentara
- gluten de porumb, exista la firma poff din satu mare.
ca o paranteza,dupa parerea mea in romania nu mai produce nimeni nade la calitatea si standardele celor de la poff.
patronul e toba de pescuit si...chimie.
referitor la arome va recomand sa nu dati banii pe tot felul de arome care apar peste noapte.
folositi-le pe cele clasice care au prins crap si vor prinde in continuare cat timp va exista aceasta specie.
amintesc doar doua: scopex, capsuni.pentru pretentiosi as aminti cranberry nutrafruit(aroma de afine) care e o aroma recomandata pentru partide scurte de pescuit.de asemenea merge exceptional in mixurile pe baza de faina de peste.ma mir cum de nu exista pe magazin intrucat este un adevarat clasic printre aromele de crap.
mai departe mi-as permite sa va recomand sa dati cu boiles de dimensiune cat mai mica ,veti ramane surprinsi de rezultat.
un pat de nada din porumb,grau, seminte de canepa, lupin si 1 kg de boiles(15 mm) inseamna un inceput mai mult decat promitator pentru o partida de crap.
ma opresc pentru ca am cam depasit sfera topicului.
fir intins.
-
- junior member
- Mesaje: 59
- Membru din: 25 Apr 2004 01:24
400 gr. faina de peste
200 gr.faina de soia
200 gr. gris
100 gr. gluten
conform teoriilor "specialistilor" boilesurile cu faina de peste se preteaza in special vara intrucat au un continut ridicat de ulei.
dar pot sa-ti confirm ca am prins peste la ele si primavara.
referitor la metoda de preparare a boilesurilor n-o mai amintesc intrucat cred ca o stie fiecare.
de ce boilesuri de dimensiuni mici: daia!
daca faci un pat de nada din particule de dimensiuni mici mentii crapii pe vad mult mai mult timp acestia fiind preocupati cu culegerea lor.
inserind si un kil de boiles de mici dimensiuni intre ele pestii vor fi atat de preocupati cu "aspiratia" incat nu vor mai avea timp ca sa analizeze noua nada ci le ramane timp doar sa constatate ca e ceva nou dar delicios si bun de mancat.
daca le dai niste monster boiles ei la inceput le vor ocoli intrucat vor culege nadele de dimensiuni mai mici cu care sunt obisnuiti.
deci dureaza mai mult pana le da de gust.daca nu le da de gust si nu isi dau seama ca noua nada e ceva misto si hranitor poti tu sa ai cele mai tari boiles din lume.
foarte important din acest punct de vedere dimensiunea nadelor cu care sunt obisnuiti crapii.
de ex.: nadeste cu porumb si pune in carlig porumb urias cum e cel de pe magazin. va dura mult mai mult pana vei avea o trasatura.si sa stii nu va fi neaparat un trofeu nici cand ea va surveni.
si cum cei mai multi dintre noi pescuim la sfarsit de saptamana si facem partide scurte de pescuit va sfatuiesc sa dati cu boiles de dimensiuni mici sacrificand asa numita "selectie".
crapii pe care ii prind eu au in medie 6-7 kile.mie imi ajunge aceasta dimensiune.nu sunt dispus sa dau cu boiles de 24 mm ca sa-l prind pe cel de 30 de kile, care e sublim, dar cam lipseste cu desarvarsire din lacurile unde mai ies eu la pescuit .
prefer sa mai si prind ceva cand ies la pescuiala, mai ales ca mai nou am si mai putin timp liber.
fir intins.
200 gr.faina de soia
200 gr. gris
100 gr. gluten
conform teoriilor "specialistilor" boilesurile cu faina de peste se preteaza in special vara intrucat au un continut ridicat de ulei.
dar pot sa-ti confirm ca am prins peste la ele si primavara.
referitor la metoda de preparare a boilesurilor n-o mai amintesc intrucat cred ca o stie fiecare.
de ce boilesuri de dimensiuni mici: daia!
daca faci un pat de nada din particule de dimensiuni mici mentii crapii pe vad mult mai mult timp acestia fiind preocupati cu culegerea lor.
inserind si un kil de boiles de mici dimensiuni intre ele pestii vor fi atat de preocupati cu "aspiratia" incat nu vor mai avea timp ca sa analizeze noua nada ci le ramane timp doar sa constatate ca e ceva nou dar delicios si bun de mancat.
daca le dai niste monster boiles ei la inceput le vor ocoli intrucat vor culege nadele de dimensiuni mai mici cu care sunt obisnuiti.
deci dureaza mai mult pana le da de gust.daca nu le da de gust si nu isi dau seama ca noua nada e ceva misto si hranitor poti tu sa ai cele mai tari boiles din lume.
foarte important din acest punct de vedere dimensiunea nadelor cu care sunt obisnuiti crapii.
de ex.: nadeste cu porumb si pune in carlig porumb urias cum e cel de pe magazin. va dura mult mai mult pana vei avea o trasatura.si sa stii nu va fi neaparat un trofeu nici cand ea va surveni.
si cum cei mai multi dintre noi pescuim la sfarsit de saptamana si facem partide scurte de pescuit va sfatuiesc sa dati cu boiles de dimensiuni mici sacrificand asa numita "selectie".
crapii pe care ii prind eu au in medie 6-7 kile.mie imi ajunge aceasta dimensiune.nu sunt dispus sa dau cu boiles de 24 mm ca sa-l prind pe cel de 30 de kile, care e sublim, dar cam lipseste cu desarvarsire din lacurile unde mai ies eu la pescuit .
prefer sa mai si prind ceva cand ies la pescuiala, mai ales ca mai nou am si mai putin timp liber.
fir intins.
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
salut dom. hentiu si tuturor, inainte de a intreba despre acidi cu care se obtine caseina este bine sa esplicam tuturor(asa cred eu) de ce englesi (pentru ca de la ei vine idea) foloseste caseina aceasta, si ce efect are pe momeala noastra dupa fierbere, carateristice ei de fapt nu ca singur component dar in amestec cu altele fainuri. numai bine adri.
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
mam gandit ca pana ca sunt aici deschid eu direct subject acest si il comentam impreuna. Incepem sa zicem ca caseina este principala proteina a laptelui (una dintre..) obtinuta prin o lunga procesare chimica (fiind ca nu sunt un chimic dar simplu pescar evit plictisitoare esplicatia aceasta).este vorba de un praf alb foarte subtire care are niste carateristice:(le luam la rand si le esplicam una pe rand)
-Nivele valorice proteice foarte inalte: sa descoperit de mult(este vechia povestea aceasta) ca plafonul proteic peste 65% este o esagerare si asta pentru ca crapul nu mai asimila substante peste procent acest. inseamna bani aruncati de jabba si nicio un beneficiu la nivel de resultate.
-Nivele valorice proteice foarte inalte: sa descoperit de mult(este vechia povestea aceasta) ca plafonul proteic peste 65% este o esagerare si asta pentru ca crapul nu mai asimila substante peste procent acest. inseamna bani aruncati de jabba si nicio un beneficiu la nivel de resultate.
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
2)capcitatea de intarirea boilis: total inutil pentru ca exista produsele mult mai ieftine si digerabil care intareste boilis ca piatra (vezi: faina de orez, gris, si de ce nu gluten de grau!)
3)garantasa o iesire aromatica din boiles (cand este introdusa in apa) FOARTE LENTA si progresiva. Chestia aceasta este discutibila, fiind ca citind topic de mai sus am inteles ca majoritatea pescarilor nu au destul timp liber pentru a face partide de pescuit foarte lungi dar de o singura zii: atunci produs acest este absolut de evitat pentru ca este un component pentru boilis care dau randament pe 'termen foarte lung'. Zicem ca proteine laptelui (in particolar caseina) la fierbere coagulaz si formasa o pelicula (pare plastica la vedere) care impiedica la aroma si la substante atrantanti pe care le introduceti inauntru sa se raspandesca impiedicand cel care trebuie sa fie un 'signal' alimentar.
3)garantasa o iesire aromatica din boiles (cand este introdusa in apa) FOARTE LENTA si progresiva. Chestia aceasta este discutibila, fiind ca citind topic de mai sus am inteles ca majoritatea pescarilor nu au destul timp liber pentru a face partide de pescuit foarte lungi dar de o singura zii: atunci produs acest este absolut de evitat pentru ca este un component pentru boilis care dau randament pe 'termen foarte lung'. Zicem ca proteine laptelui (in particolar caseina) la fierbere coagulaz si formasa o pelicula (pare plastica la vedere) care impiedica la aroma si la substante atrantanti pe care le introduceti inauntru sa se raspandesca impiedicand cel care trebuie sa fie un 'signal' alimentar.