Prepararea porumbului la borcan
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Prepararea porumbului la borcan
Daca e cineva interesat, pot sa va spun metoda mea (simpla!) de preparare/pastrare a porumbului, pe care o folosesc de cativa ani.
Pentru nadire, in fiecare toamna umpleam congelatorul cu pungi cu porumb verde in lapte ( taiat de pe cocean!!!), spre disperarea nevesti-mii Pe urma am gasit alta metoda: umplu borcane de 400-800 g ( din cele cu capac infiletabil sau capsabil) cu porumb din asta tocat, acoperit cu apa si cu capacul bine inchis. Se pun borcanele intr-o kukta ( oala sub presiune) cat mai mare, se pune apa cam cat sa acopere borcanele si se inchide kukta. Se fierbe la foc mic cca 45 min, si se lasa la racit.
ATENTIE: NU deschideti kukta cat e calda, borcanele se vor sparge datorita diferentei de presiune!!!
Se pot pastra pe raft si 4-5 ani, fara conservanti. Are o aroma deosebita de porumb verde, proaspat fiert. Dupa deschidere, in 2-3 zile se altereaza, deci folositi-l iute!
Asemanator procedez si cu porumbul pt carlig, cu deosebirea ca boabele trebuie sa fie intregi, atentie la scosul de pe cocean! Borcane mai mici, din cele pentru CUKK, de ex, sau din cele cu mancare pt bebelusi. Cu cat mai mici, cu atat mai bine( intrucat nu folosesc conservanti, dupa deschidere se altereaza in cateva zile). Puteti pune linistiti orice arome in borcanelele cu porumb, inainte de fierbere, exceptand cele care se descompun la cald. Se pastreaza minunat si ai satisfactia unui porumb "home made"...
Daca aveti si alte metode...m-as bucura sa ni le impartasim aici!
Pentru nadire, in fiecare toamna umpleam congelatorul cu pungi cu porumb verde in lapte ( taiat de pe cocean!!!), spre disperarea nevesti-mii Pe urma am gasit alta metoda: umplu borcane de 400-800 g ( din cele cu capac infiletabil sau capsabil) cu porumb din asta tocat, acoperit cu apa si cu capacul bine inchis. Se pun borcanele intr-o kukta ( oala sub presiune) cat mai mare, se pune apa cam cat sa acopere borcanele si se inchide kukta. Se fierbe la foc mic cca 45 min, si se lasa la racit.
ATENTIE: NU deschideti kukta cat e calda, borcanele se vor sparge datorita diferentei de presiune!!!
Se pot pastra pe raft si 4-5 ani, fara conservanti. Are o aroma deosebita de porumb verde, proaspat fiert. Dupa deschidere, in 2-3 zile se altereaza, deci folositi-l iute!
Asemanator procedez si cu porumbul pt carlig, cu deosebirea ca boabele trebuie sa fie intregi, atentie la scosul de pe cocean! Borcane mai mici, din cele pentru CUKK, de ex, sau din cele cu mancare pt bebelusi. Cu cat mai mici, cu atat mai bine( intrucat nu folosesc conservanti, dupa deschidere se altereaza in cateva zile). Puteti pune linistiti orice arome in borcanelele cu porumb, inainte de fierbere, exceptand cele care se descompun la cald. Se pastreaza minunat si ai satisfactia unui porumb "home made"...
Daca aveti si alte metode...m-as bucura sa ni le impartasim aici!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
.
teacher64, NU zic ca nu este buna reteta ta..dar s-au "inventat" conservele de porumb in lapte .....si costa aproape nimic
De acord, dar porumbul din conserva pentru consum uman nu se compara cu cel preparat acasa. Isi pastreaza savoarea si aroma de porumb fiert proaspat. Iar la cel pentru carlig, poti pune orice arome, obtii porumb din care nu gasesti pe rafturile magazinelor. Eu, personal, am pus intr-un borcanel o combinatie care s-a dovedit ucigatoare de miere, RobinRed, faina de peste si stimulator de apetit pentru purcei. Cand l-am testat, imi venea sa-mi trag pumni in cap ca n-am facut mai multe, iar perioada porumbului verde trecuse...
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
.
stiu , asa am patit si eu cu o reteta
-
- new member
- Mesaje: 23
- Membru din: 30 Mar 2006 23:23
- Localitate: Tmisoara
- Contact:
Eu m-am gindit la urmatoarea varianta simplista si ieftina, ma duc la Kaufland si cumpar porumb de consum uman, se gaseste chiar si cu 1,65 lei borcanul, frecvent 2lei, il iau si il pun in borcanele goale de la Cukk(porumbul unguresc de crap cu arome), peste ele pun diversi atractanti: Big xxx(Van der Eynde), praf usturoi, praf pentru pestii de acvariu etc, torn peste si putin dinb zeama din cutie, care cred ca are ceva atractanti, inchid ermetic si pun la frigider, astfel obtin un porumb aromat si ieftin.
.
Blue...nu cred ca porumbul din conserva mai " suge" din ce-i pui tu acolo.
Mai bine dai cu el asa
Mai bine dai cu el asa
Mda...
Porumbul din conservele pentru consum uman, pe langa ca e taiat, e suprahidratat si nu prea mai absoarbe altceva. Fiind si taiata boaba, atrage ca un magnet albitura, boabele mici sunt greu de tinut pe fir...ma rog, numai necazuri. Eu il folosesc numai ca nada. O idee ar fi sa iei CUKK din comert, natural ( fara arome) si sa-i adaugi ce vrei tu. Are conservanti si tine mult, dar...nu-i cea mai ieftina metoda.
Porumbul din conservele pentru consum uman, pe langa ca e taiat, e suprahidratat si nu prea mai absoarbe altceva. Fiind si taiata boaba, atrage ca un magnet albitura, boabele mici sunt greu de tinut pe fir...ma rog, numai necazuri. Eu il folosesc numai ca nada. O idee ar fi sa iei CUKK din comert, natural ( fara arome) si sa-i adaugi ce vrei tu. Are conservanti si tine mult, dar...nu-i cea mai ieftina metoda.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
.
Asa o tot tzinem langa-balanga
Preparam porumb uscat si...asta e
din partea mea, end topic
Preparam porumb uscat si...asta e
din partea mea, end topic