Porumbul preparat acasa
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- cristian_dj4all
- junior member
- Mesaje: 62
- Membru din: 12 Mar 2004 14:26
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Porumbul preparat acasa
Fiinca tot s-a pus problema porumbului normal vs. porumb de floricele in pescuitul crapului si pentru ca am auzit mai bine zis auzit si citit pe forum de faptul ca unii pescari isi prepara singuri porumbul astfel numai bun de...fir de par, vin si eu cu intrebarea:
Cum preparati porumbul pentru pescuitul crapului?
Ma refer la cel de carlig dar si cel de nadit.
Ce metoda aveti? Arome si modul de administrare? Cu ce fel de porumb naditi (uscat sau fiert).
Eu personal am auzit ca porumbul cel mai bun la nadit este cel imuiat in apa 2-3 zile pana incepe sa fermenteze. Ce parere aveti?
Astept recomandari
Cum preparati porumbul pentru pescuitul crapului?
Ma refer la cel de carlig dar si cel de nadit.
Ce metoda aveti? Arome si modul de administrare? Cu ce fel de porumb naditi (uscat sau fiert).
Eu personal am auzit ca porumbul cel mai bun la nadit este cel imuiat in apa 2-3 zile pana incepe sa fermenteze. Ce parere aveti?
Astept recomandari
Cristian Dj
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
eu folosesc intotdeauna porumb, indiferent de balta pe care pescuiesc, il las la inmuiat 24 de ore cu aditivi si NU IL FIERB niciodata, nu sunt de acord cu sfaturile marilor maestrii cu privire la fierberea porumbului.
intotdeauna pescuiesc cu 4 lansete pe 2 paturi de nada pentru comparatie (nada mea contra alte nade)
intre porumb fiert si porumb nefiert (dar inmuiat cu aditiv) a castigat cu o majoritate covarsitoare porumbul nefiert (si la numarul de capturi si la marimea capturilor)
bune rezultate am avut si cand am adaugat la prepararea porumbului 5% tiger nuts impreuna cu zeama in care le-am fiert
intotdeauna pescuiesc cu 4 lansete pe 2 paturi de nada pentru comparatie (nada mea contra alte nade)
intre porumb fiert si porumb nefiert (dar inmuiat cu aditiv) a castigat cu o majoritate covarsitoare porumbul nefiert (si la numarul de capturi si la marimea capturilor)
bune rezultate am avut si cand am adaugat la prepararea porumbului 5% tiger nuts impreuna cu zeama in care le-am fiert
Nu face ce nu-ti place!
- cristian_dj4all
- junior member
- Mesaje: 62
- Membru din: 12 Mar 2004 14:26
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
- cristian_dj4all
- junior member
- Mesaje: 62
- Membru din: 12 Mar 2004 14:26
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Iliuta: Interesant produs. Sa inteleg ca este vorba de uleiul nutritiv din germeni de porumb.
Am inteles treaba cu cele 24 ore, am crezut ca pui simplu porumbul la inmuiat in apa rece si ma gandeam .... Apoi adituvul il adaugi in momentul in care pui apa la fiert sau in momentul cand o torni peste porumb?
Pentru carlig ce porumb folosesiti? Ce metode aveti de preparare?
Am inteles treaba cu cele 24 ore, am crezut ca pui simplu porumbul la inmuiat in apa rece si ma gandeam .... Apoi adituvul il adaugi in momentul in care pui apa la fiert sau in momentul cand o torni peste porumb?
Pentru carlig ce porumb folosesiti? Ce metode aveti de preparare?
Cristian Dj
- Daniel Costache
- veteran
- Mesaje: 857
- Membru din: 14 Mai 2004 21:02
- Localitate: Constanta
- Contact:
Pot sa spun ca am avut rezultate foarte bune dupa ce am fiert porumbul 20 min iar apoi l-am lasat inca 2 zile la fermentat.
Reteta de baza:
5Kg porumb
3 linguri miere la fiert (de preferinta de floarea soarelui)
250ml Sensas Aromix porumb dulce
La fermentat mai poti adauga 500gr grau incoltit si 300gr canepa incoltita (a dat rezultate foarte bune la ten - duminica trecuta am ratat unul de peste 10kg cu acest mix).
Pe fir poti pune si acest porumb; chiar mi se pare mai bun decat cel conservat pentru ca ramane ceva mai tare la mijloc.
P.S.Toata cantitatea incape foarte bine intr-o galeata de 16l.
Reteta de baza:
5Kg porumb
3 linguri miere la fiert (de preferinta de floarea soarelui)
250ml Sensas Aromix porumb dulce
La fermentat mai poti adauga 500gr grau incoltit si 300gr canepa incoltita (a dat rezultate foarte bune la ten - duminica trecuta am ratat unul de peste 10kg cu acest mix).
Pe fir poti pune si acest porumb; chiar mi se pare mai bun decat cel conservat pentru ca ramane ceva mai tare la mijloc.
P.S.Toata cantitatea incape foarte bine intr-o galeata de 16l.
Salutari din Miami
Eu folosesc Sensas Aromix dar si xxx Secret Strong Attack Super Carp (si asta din urma chiar are o aroma de palinca dar nu l-am gustat ). In rest doar apa fiarta si lasat la inmuiat. Pe langa porumb si canepa, eu mai pun si seminte de anason si de in
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu
3 kg de porumb lasat la fiert 15-20 min(ai grija ca porumbul sa aiba miezul tare si dupa ce lai fiert si dar si cand arunci nada in apa). Pus la fiert cateva minute in alta apa 1 kg de grau cu 1 kg de soia. Amestecate toate dupa aia in acelasi vas. Adaug 1/2 kg de floarea soarelui intreaga cu 1 kg de srot(astea nefierte puse pur si simplu in apa fierbinte).1 cana de zahar sau de preferat melasa dar nu am folosit asa ca nu stiu dozaju exact. Adaug aditiv de scoica de la xxx secret ( asta a fost valabila pana acum dar vad ca weekendul trecut nu a mai tinut; asta tine de alegerea ta). Le las cam 24+36 de ore ca sa inceapa sa fermenteze usor(ia in calcul si timpul pe care il stai pe balta) Cand plec de acasa spre balta adaug niste Green betayne in apa cu nada. Inainte sa arunc nada in apa pun si niste pellete si boilies (daca folosesti ca momeala) .
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact: