mamaliga -porumb fermentat
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- costin_vlasceanu
- junior member
- Mesaje: 76
- Membru din: 01 Sep 2007 17:54
- Localitate: BRASOV
mamaliga -porumb fermentat
va salut
de fiecare data cand merg la pescuit ,nu plec fara mamaliga(dau la patratica-da rezultate bune aproape de fiecare data, si bag si in momitor )
de curand experimentez si porumbul fermentat(diverse retete)ca nada si ca momeala.
cine imi poate spune de ce trebuie avut grija de mamaliga sa nu fermenteze , si de porumb sa... fermenteze ???
de fiecare data cand merg la pescuit ,nu plec fara mamaliga(dau la patratica-da rezultate bune aproape de fiecare data, si bag si in momitor )
de curand experimentez si porumbul fermentat(diverse retete)ca nada si ca momeala.
cine imi poate spune de ce trebuie avut grija de mamaliga sa nu fermenteze , si de porumb sa... fermenteze ???
- Cristian Stancu
- member
- Mesaje: 201
- Membru din: 30 Sep 2005 12:32
- Localitate: Bucuresti/Romania
- costin_vlasceanu
- junior member
- Mesaje: 76
- Membru din: 01 Sep 2007 17:54
- Localitate: BRASOV
orumb fermentat
dar prefara porumbul fermentat???(ce contine porumbul fermentat de ar putea sa-l atraga...ce lipsuri/carentze are atunci cand il prefera ? )
este cineva care nadeste cu porumb fermentat??
este cineva care nadeste cu porumb fermentat??
- Cristian Stancu
- member
- Mesaje: 201
- Membru din: 30 Sep 2005 12:32
- Localitate: Bucuresti/Romania
- Cristian Stancu
- member
- Mesaje: 201
- Membru din: 30 Sep 2005 12:32
- Localitate: Bucuresti/Romania
Era sa uit, daca lasi porumbul la fermentat, mergi pe balta si nu prinzi nimic...ajungi acasa fi te apuci de whisky, fără doar şi poate regele băuturilor spirtoase, ce este obţinut prin distilarea malţului de orz, secară, grâu şi, mai nou, chiar şi din porumb fermentat.
In concluzie...mai bine fermentat :)))
In concluzie...mai bine fermentat :)))
Da-i romanului un deget si ....ti-l bea.
Re: orumb fermentat
Cand pescuiesc cu porumb folosesc intotdeauna fermentat, chiar foarte fermentat (si 3-4 saptamani).Costin_Vlasceanu scrie:este cineva care nadeste cu porumb fermentat??
Cu cat este mai acrit cu atat este mai eficient. Grija mare sa nu fie stricat.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro
www.crap.com.ro
Este foarte simplu sa iti dai seama cand este foarte fermentat. Ai sa simti un misor intepator de acru. Cand se strica o sa iti mute nasul si ai sa crezi ca trece vitanja pe langa tine.
Ca sa nu ai surprize sa se strice, intotdeauna ai grija ca boabele de porumb sa fie acoperite de apa si chiar daca prinde o pojghita de mucegai nu este nici o problema.
Totul este sa nu puta a "buda".
Credema ca am avut porumb tinut mai mult de o luna si super fermentat, iar efectul a fost devastator.
Ca sa nu ai surprize sa se strice, intotdeauna ai grija ca boabele de porumb sa fie acoperite de apa si chiar daca prinde o pojghita de mucegai nu este nici o problema.
Totul este sa nu puta a "buda".
Credema ca am avut porumb tinut mai mult de o luna si super fermentat, iar efectul a fost devastator.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro
www.crap.com.ro
- costin_vlasceanu
- junior member
- Mesaje: 76
- Membru din: 01 Sep 2007 17:54
- Localitate: BRASOV
nada
florioro impartaseste si mie te rog, reteta ta ,aia care o consideri tu mai eficienta.
intr-o parte vreau sa nadesc cu porumb fermentat iar in cealalta parte cu
un amestec -porumb uscat , cartof taiat bucati, pelete, grau,soia, canepa.
ce parere aveti? ce ar trebui sa mai pun/scot ?
piper si boia nu stiu daca sa pun sau nu.
intr-o parte vreau sa nadesc cu porumb fermentat iar in cealalta parte cu
un amestec -porumb uscat , cartof taiat bucati, pelete, grau,soia, canepa.
ce parere aveti? ce ar trebui sa mai pun/scot ?
piper si boia nu stiu daca sa pun sau nu.
Prepararea porumbului meu este foarte simpla si este inspirata dupa reteta lui Ken Townley din AvP.
Se pune porumbul uscat intr-o galeata cu capac si se acopera cu apa fierbinte. La fiecare kg de porumb uscat eu adaug 100g de zahar pe care il dizolv in prealabil in putina apa si il adaug peste porumbul din galeata.
Se lasa la inmuiat cel putin 24 ore si se verifica sa nu iasa porumbul din apa. Daca porumbul s-a umflat prea mult si nu mai este apa suficienta se mai adauga.
Dupa cele minim 24 ore de inmuiere pun porumbul cu apa in care s-a inmuiat intr-o oala si dupa ce incepe sa dea in clocot las la foc mic 30 min.
Dupa cele 30 min torn inapoi in galeata cu capac continutul cu tot cu apa si acopar galeata. Se va umfla putin capacul dar nu trebuie sa te temi ca nu va exploda.
A doua zi deja porumbul va incepe sa fermenteze (o sa se faca mici bule de aer la suprafata si o sa simti un miros deosebit de porumb). Cu cat lasi mai mult porumbul in galeata cu atat va fermenta mai tare si va incepe sa miroasa a acru.
Eu unul nu arunc apa in care a fiert porumbul decat atunci cand s-a terminat acesta. Si pe balta cand merg cu porumb preparat intotdeauna va avea apa peste el. In felul acesta nu mi-e frica ca mi se va strica porumbul oriunde asi lasa galeata.
Singura grija pe care trebuie sa o ai este aceea ca porumbul sa fie intotdeauna acoperit de apa.
Multa lume pune zaharul dupa ce a fiert porumbul.
Cand faci patul de nada sa folosesti intotdeauna seminte preparate daca nu vrei sa ai surprize neplacute. Nu folosi porumbul uscat nu are mare atractie, creaza crampe crapului si s-ar putea sa nu mai manance exact cand ai vrea sa prinzi ceva.
Se pune porumbul uscat intr-o galeata cu capac si se acopera cu apa fierbinte. La fiecare kg de porumb uscat eu adaug 100g de zahar pe care il dizolv in prealabil in putina apa si il adaug peste porumbul din galeata.
Se lasa la inmuiat cel putin 24 ore si se verifica sa nu iasa porumbul din apa. Daca porumbul s-a umflat prea mult si nu mai este apa suficienta se mai adauga.
Dupa cele minim 24 ore de inmuiere pun porumbul cu apa in care s-a inmuiat intr-o oala si dupa ce incepe sa dea in clocot las la foc mic 30 min.
Dupa cele 30 min torn inapoi in galeata cu capac continutul cu tot cu apa si acopar galeata. Se va umfla putin capacul dar nu trebuie sa te temi ca nu va exploda.
A doua zi deja porumbul va incepe sa fermenteze (o sa se faca mici bule de aer la suprafata si o sa simti un miros deosebit de porumb). Cu cat lasi mai mult porumbul in galeata cu atat va fermenta mai tare si va incepe sa miroasa a acru.
Eu unul nu arunc apa in care a fiert porumbul decat atunci cand s-a terminat acesta. Si pe balta cand merg cu porumb preparat intotdeauna va avea apa peste el. In felul acesta nu mi-e frica ca mi se va strica porumbul oriunde asi lasa galeata.
Singura grija pe care trebuie sa o ai este aceea ca porumbul sa fie intotdeauna acoperit de apa.
Multa lume pune zaharul dupa ce a fiert porumbul.
Cand faci patul de nada sa folosesti intotdeauna seminte preparate daca nu vrei sa ai surprize neplacute. Nu folosi porumbul uscat nu are mare atractie, creaza crampe crapului si s-ar putea sa nu mai manance exact cand ai vrea sa prinzi ceva.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro
www.crap.com.ro