Boiliesuri de anotimp

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
florincj
senior member
Mesaje: 337
Membru din: 14 Feb 2008 14:08
Localitate: Cluj-Napoca

Boiliesuri de anotimp

Mesaj de florincj » 19 Aug 2008 19:12

Daca nu am citit suficient si mai exista un topic asemanator , am sa rog moderatorii sa-l inchida.
Intrebarea e simpla : ce arome trebuie folosite pt. bile in primavara , ce arome pt. apa calda de vara si ce arome pt. toamna.
E o intrebare si vrem un raspuns toti cei care suntem incepatori , retete sunt foarte multe pe forum dar stiinta e cand sa le folosim .
Fac apel la sfatul ,, batranilor '' pt. un raspuns si daca vreti hai sa fie un schimb de pareri despre ce si cum , ce merge mai bine in cele trei anotimpuri . Consider ca e in interesul tuturor .

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Re: Boiliesuri de anotimp

Mesaj de carprom » 19 Aug 2008 19:17

florincj scrie:Daca nu am citit suficient si mai exista un topic asemanator , am sa rog moderatorii sa-l inchida.
Intrebarea e simpla : ce arome trebuie folosite pt. bile in primavara , ce arome pt. apa calda de vara si ce arome pt. toamna.
E o intrebare si vrem un raspuns toti cei care suntem incepatori , retete sunt foarte multe pe forum dar stiinta e cand sa le folosim .
Fac apel la sfatul ,, batranilor '' pt. un raspuns si daca vreti hai sa fie un schimb de pareri despre ce si cum , ce merge mai bine in cele trei anotimpuri . Consider ca e in interesul tuturor .
Florine,
asa cum stiu multi, eu sunt un antiaroma pescar, decit sa investesc banii in ceva ce nu e natural, investesc banii in ingrediente proaspete si calitative.
Eu nu am folosit arome in mixurile mele de peste sau carne. In mixul Coco/Peanuts folosesc sirop de alune.
Cred ca principalul in toate anotimpurile sunt ingredientele si dozajul lor in mix sau boilies
Acuma sa vedem ce scriu Fanii aromelor :mrgreen:

bala
member
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59

Re: Boiliesuri de anotimp

Mesaj de bala » 19 Aug 2008 20:11

florincj scrie:Daca nu am citit suficient si mai exista un topic asemanator , am sa rog moderatorii sa-l inchida.
Intrebarea e simpla : ce arome trebuie folosite pt. bile in primavara , ce arome pt. apa calda de vara si ce arome pt. toamna.
E o intrebare si vrem un raspuns toti cei care suntem incepatori , retete sunt foarte multe pe forum dar stiinta e cand sa le folosim .
Fac apel la sfatul ,, batranilor '' pt. un raspuns si daca vreti hai sa fie un schimb de pareri despre ce si cum , ce merge mai bine in cele trei anotimpuri . Consider ca e in interesul tuturor .
in principiu ,este alt aspect mult mai important decat aroma...valoarea nutritiva a boiliesurilor...procentele de proteina,carbohidrati,fibra,grasimi ;-)

bala
member
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59

Re: Boiliesuri de anotimp

Mesaj de bala » 19 Aug 2008 20:21

carprom scrie:
florincj scrie:Daca nu am citit suficient si mai exista un topic asemanator , am sa rog moderatorii sa-l inchida.
Intrebarea e simpla : ce arome trebuie folosite pt. bile in primavara , ce arome pt. apa calda de vara si ce arome pt. toamna.
E o intrebare si vrem un raspuns toti cei care suntem incepatori , retete sunt foarte multe pe forum dar stiinta e cand sa le folosim .
Fac apel la sfatul ,, batranilor '' pt. un raspuns si daca vreti hai sa fie un schimb de pareri despre ce si cum , ce merge mai bine in cele trei anotimpuri . Consider ca e in interesul tuturor .
Florine,
asa cum stiu multi, eu sunt un antiaroma pescar, decit sa investesc banii in ceva ce nu e natural, investesc banii in ingrediente proaspete si calitative.
Eu nu am folosit arome in mixurile mele de peste sau carne. In mixul Coco/Peanuts folosesc sirop de alune.
Cred ca principalul in toate anotimpurile sunt ingredientele si dozajul lor in mix sau boilies
Acuma sa vedem ce scriu Fanii aromelor :mrgreen:
bruno,unde pescuiesti tu,probabil nu are nici o relevanta aroma...
dar pe carpodroamele de la noi,deja unele arome sant "amprente" pe care crapul le asociaza imediat cu hrana...poti baga in apa si o bucata de talpa de slap imbibata in s&o si ai sanse mari sa prinzi un crap...acelasi lucru si in ceea ce priveste tenul...drept dovada ca la ultimul concurs pe tancabesti s-au prins sute de kg de ten la boabe de porumb de...silicon imbibate direct in sticluta de aroma... ;-) (asta ptr ca nu era permisa folosirea porumbului natural,asa ca nimeni nu l-a folosit :mrgreen: ) si au apelat la metode ...alternative ;-) )

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 19 Aug 2008 20:32

Mai asteapta putin timp, crapmania in Romania este destul de virgina fata de alte tari ;-)

perchot
junior member
Mesaje: 52
Membru din: 13 Mar 2006 16:52
Localitate: MONTREAL-SOUTH SHORE

Re: Boiliesuri de anotimp

Mesaj de perchot » 19 Aug 2008 20:42

bala scrie:...dar pe carpodroamele de la noi,deja unele arome sant "amprente" pe care crapul le asociaza imediat cu hrana...

...drept dovada ca la ultimul concurs pe tancabesti s-au prins sute de kg de ten la boabe de porumb de...silicon imbibate direct in sticluta de aroma...
Eu pescuiesc frecvent numai cu 1 sau 2 boabe de plastic corn cu sau fara aroma pe un SSC de 7 sau 5, pe St.Lawrence. N-am remarcat diferentze majore in nr & marimea capturilor fatza de situatziile cand dau doar cu 2-3 boabe de porumb natural.
Deci nu cred c-as putea spune (in urma experientzelor mele, repet) ca reusita partidelor cu plastic corn aromat s-ar datora "amprentei" de care vorbesti.

Avatar utilizator
vladut mateianu
veteran
Mesaje: 503
Membru din: 23 Ian 2008 13:50
Contact:

Mesaj de vladut mateianu » 25 Aug 2008 09:35

carprom scrie:Mai asteapta putin timp, crapmania in Romania este destul de virgina fata de alte tari ;-)
Poate asa crezi tu ! Dar vezi ca anul acesta la Campionatul Mondial Africa de Sud, Romania pleaca favorita alaturi de Croatia....
Asa ca , mai gandestete.....Te asigur ca romanii sunt la ora actuala printre cei mai buni din lume, chiar daca am pornit mult mai tarziu.Dar , asta este, suntem talentati ! :D

florinw
senior member
Mesaje: 417
Membru din: 29 Sep 2005 21:35
Localitate: germania

Mesaj de florinw » 25 Aug 2008 16:38

vladut mateianu scrie:
carprom scrie:Mai asteapta putin timp, crapmania in Romania este destul de virgina fata de alte tari ;-)
Poate asa crezi tu ! Dar vezi ca anul acesta la Campionatul Mondial Africa de Sud, Romania pleaca favorita alaturi de Croatia....
Asa ca , mai gandestete.....Te asigur ca romanii sunt la ora actuala printre cei mai buni din lume, chiar daca am pornit mult mai tarziu.Dar , asta este, suntem talentati ! :D
ideea era referitoare la pesti ,nu la pescari.sa pornit de la o aroma care face diferentza si carprom a sugerat ca in romania inca nu este asa o presiune asupra pestelui incit sa se ajunga sa fie refuzata o nada doar din cauza faptului ca ar fi folosit un flavor.in alte partzi, exista multe ape unde un boilies fara arome suplimentare este mai prinzatoir decit unul "parfumat".

Scrie răspuns