Salutare tuturor,
Am auzit de la niste prieteni ca foarte bine in nada si in momeala se preteaza semintele de coriandru.
Voi ce stiti despre aceste seminte? Se pun intregi sau trebuiesc macinate (eventual, spuneti-mi cateva retete, trucuri, modul de preparare a nadelor si momelilor etc)?
Va multumesc pentru raspunsuri si FIRE INTINSE!
Numai bine,
Semintele de coriandru
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Semintele de coriandru
Daniel Verdete
Semintele de coriandru sunt rotunde si au o coaja destul de tare. Ca dimensiune sunt ceva intre boaba de mustar si cea de piper. Le folosesc uneori macinate in momeala si intregi in nada. Pentru nada le pun la fiert cu porumbul si le las impreuna la inmuiat si fermentat. Poti sa amesteci faina rezultata la macinare si cu o nada praf si sa incerci si asa.
Cea mai "prinzatoare" combinatie si cu cel mai rapid efect pornind de la coriandru (am folosit-o din lipsa de alte ingrediente, doar cu ce am putut cumpara la repezeala) a fost un amestec de seminte de coriandru, in, canepa, anason, malai, gris si sofran, macinate impreuna din care am facut un fel de mamaliga mai vartoasa. Dupa aceia am impartit-o in portii de marimea unui ou de gaina, le-am introdus intru-un ciorap de dama si am continuat sa le fierb in apa cu mult marar pana s-au ridicat la suprafata. Am taiat "patratele" si am pescuit pe un canal de cica 6-7 m latime intr-o orezarie din insula in dreptul localitatii Roseti (mai sus de Calarasi spre Jegalia) ciortan la 1kg.
Asta se intampla acum 14 ani cand inca nu imi ppuneam problema de C&R, iar reteta mi-a fost sugerata de un articol dintr-o revista Vanatorul si Pescarul Sportiv din perioada 1950-1960 gasita in cloectia bunicului meu.
Cea mai "prinzatoare" combinatie si cu cel mai rapid efect pornind de la coriandru (am folosit-o din lipsa de alte ingrediente, doar cu ce am putut cumpara la repezeala) a fost un amestec de seminte de coriandru, in, canepa, anason, malai, gris si sofran, macinate impreuna din care am facut un fel de mamaliga mai vartoasa. Dupa aceia am impartit-o in portii de marimea unui ou de gaina, le-am introdus intru-un ciorap de dama si am continuat sa le fierb in apa cu mult marar pana s-au ridicat la suprafata. Am taiat "patratele" si am pescuit pe un canal de cica 6-7 m latime intr-o orezarie din insula in dreptul localitatii Roseti (mai sus de Calarasi spre Jegalia) ciortan la 1kg.
Asta se intampla acum 14 ani cand inca nu imi ppuneam problema de C&R, iar reteta mi-a fost sugerata de un articol dintr-o revista Vanatorul si Pescarul Sportiv din perioada 1950-1960 gasita in cloectia bunicului meu.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu