ARTICOL-cum sa facem un boiles partea a2-a -mixuri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Help please!
1. faina de peste cu urmatoarele caracteristici:
SPECIFICAŢII CONŢINUT
ASPECT pudră de culoare brun
PROTEINA 65 –72 %
GRASIMI Max 10 %
UMIDITATE Max 10 %
SARE SI NISIP Max 5 %
CENUSA Max 17 %
SARE Max 2 %
ANTIOXIDANT Min 150 ppm
2. Lizina cu urmatoarele caracteristici:
SPECIFICAŢII CONŢINUT
ASPECT pudră sau granule de culoare brun, brun deschis
CONTINUT (C6H14N2O2 ▪ HCL) 98.5% min.
LIZINA 79-82%
ROTATIA SPECIFICA +18.0º la+21.5º
PIERDERE LA USCARE 1% max.
REZIDURI LA ARDERE 0.3% max.
AMONIU (NH4+) 0.04% max.
METALE GRELE 0.003% max.
ARSENIC 0.0002% max.
PH 5.0 -6.0
3. Fosfat dicalcic
ASPECT pudră de culoare albă
FOSFAT Min. 18%
CALCIU Min. 21%
FLUOR Min. 0.005%, max 0.16%
ARSENIC Max. 15ppm
UMIDITATE Max. 2%
MATERIAL DE BAZA roca fosfatica
DIMENSIUNEA PARTICULEI 95% 500µm
Intrebarea mea este in ce procente trebuie folosite cele 3 si ce altceva recomandati a se adauga in MIX pentru usurinta in rulare si pentru a avea o bila buna? Bineinteles niste procente aproximative ca sa-mi serveasca ca punct de plecare in experimente.
Mersi anticipat.
Andrei
1. faina de peste cu urmatoarele caracteristici:
SPECIFICAŢII CONŢINUT
ASPECT pudră de culoare brun
PROTEINA 65 –72 %
GRASIMI Max 10 %
UMIDITATE Max 10 %
SARE SI NISIP Max 5 %
CENUSA Max 17 %
SARE Max 2 %
ANTIOXIDANT Min 150 ppm
2. Lizina cu urmatoarele caracteristici:
SPECIFICAŢII CONŢINUT
ASPECT pudră sau granule de culoare brun, brun deschis
CONTINUT (C6H14N2O2 ▪ HCL) 98.5% min.
LIZINA 79-82%
ROTATIA SPECIFICA +18.0º la+21.5º
PIERDERE LA USCARE 1% max.
REZIDURI LA ARDERE 0.3% max.
AMONIU (NH4+) 0.04% max.
METALE GRELE 0.003% max.
ARSENIC 0.0002% max.
PH 5.0 -6.0
3. Fosfat dicalcic
ASPECT pudră de culoare albă
FOSFAT Min. 18%
CALCIU Min. 21%
FLUOR Min. 0.005%, max 0.16%
ARSENIC Max. 15ppm
UMIDITATE Max. 2%
MATERIAL DE BAZA roca fosfatica
DIMENSIUNEA PARTICULEI 95% 500µm
Intrebarea mea este in ce procente trebuie folosite cele 3 si ce altceva recomandati a se adauga in MIX pentru usurinta in rulare si pentru a avea o bila buna? Bineinteles niste procente aproximative ca sa-mi serveasca ca punct de plecare in experimente.
Mersi anticipat.
Andrei
APCR - SENIOR CRAP
- Robert Nicolae
- junior member
- Mesaje: 66
- Membru din: 14 Noi 2008 20:58
- Localitate: AVP
- Contact:
@zakunin
Cel mai utilizat supliment de fosfor in cultura de crap este Fosfatul dicalcic, la cel mai inalt nivel disponibil, respectiv 80%. Acesta, este utilizat la niveluri care nu se afla sub 0,7%, din masa uscata.
Faina de soia, degresata, are in continut fosfor(P) in procent/100gr, 675.000 mg mediu, 660.000 mg minim, 690.000 mg maxim
Crapii, sunt într-un fel, dependenti de aminoacizi, pentru a ramâne în viata!
Se pare ca in general dieta crapului este deficitara in aminoacizi cum ar fii Lizina si Metionina.
Tot faina de soia degresata contine in procent/100gr Lizina 3.129g si Methionina 0.634g
Faina de soia poate fi introdusa in partea solida a unui mix propriu in procent de 15%.
Faina de peste are un continut proteic de cca 65%, si, este foarte bogata in minerale si vitamine. Cantitatea de faina de mix intr-un mix propriu poate ajunge pana la 40%. Atentie la restul compozitiei pentru ca aceasta faina are orice alte calitati in afara celei de a reprezenta un colant bun.
Cel mai utilizat supliment de fosfor in cultura de crap este Fosfatul dicalcic, la cel mai inalt nivel disponibil, respectiv 80%. Acesta, este utilizat la niveluri care nu se afla sub 0,7%, din masa uscata.
Faina de soia, degresata, are in continut fosfor(P) in procent/100gr, 675.000 mg mediu, 660.000 mg minim, 690.000 mg maxim
Crapii, sunt într-un fel, dependenti de aminoacizi, pentru a ramâne în viata!
Se pare ca in general dieta crapului este deficitara in aminoacizi cum ar fii Lizina si Metionina.
Tot faina de soia degresata contine in procent/100gr Lizina 3.129g si Methionina 0.634g
Faina de soia poate fi introdusa in partea solida a unui mix propriu in procent de 15%.
Faina de peste are un continut proteic de cca 65%, si, este foarte bogata in minerale si vitamine. Cantitatea de faina de mix intr-un mix propriu poate ajunge pana la 40%. Atentie la restul compozitiei pentru ca aceasta faina are orice alte calitati in afara celei de a reprezenta un colant bun.
- cornelserbu
- senior member
- Mesaje: 314
- Membru din: 16 Oct 2005 18:35
- Localitate: Bucuresti
nu e in procent ... e cantitatea medie de fosfor la 100g grame ....675mg virgula 000cornelserbu scrie:vrei te rog sa fi mai explicit, fiindca eu stiam ca de exemplu, 690.000 mg = 690 g ????? ... si cum adica in procent/100gr ca nu mai inteleg nimicrobert.n scrie:
Faina de soia, degresata, are in continut fosfor(P) in procent/100gr, 675.000 mg mediu, 660.000 mg minim, 690.000 mg maxim
Oricum merci Robert, insa tot nu m-am dumirit ...eu vreau sa stiu ceva mult mai simplu si anume daca pentru faina de peste cu caracteristicile de mai sus trebuie sa mai pun in mix si LIZINA sau fosfat dicalcic si in ce cantitati se preteaza sa fac asta. presupunem ca mixul final are 40% faina de peste....cat la % lizina cat la % fosfat dicalcic mai trebuie adaugat?
Tu ai vrut sa-mi spui ca pe langa faina de peste daca mixul contine si faina de soia (ce inglobeaza atat fosfor cat si lizina) nu mai am nevoie sa adug cele 2 din urma?
APCR - SENIOR CRAP
- cornelserbu
- senior member
- Mesaje: 314
- Membru din: 16 Oct 2005 18:35
- Localitate: Bucuresti
in general, cam cate zerouri se pun dupa virgula ???zakunin scrie: nu e in procent ... e cantitatea medie de fosfor la 100g grame ....675mg virgula 000
cred ca nu mai stiu artimetica deloc !
ca sa nu mai spunem ca virgula-i virgula, iar punctu-i punct, dar, mereu ies chestii din astea cand abuzezi de copy-paste
In general nu prea se pun deloc zerouri dupa virgula dar in particular se pot pune un infinitcornelserbu scrie:in general, cam cate zerouri se pun dupa virgula ???zakunin scrie: nu e in procent ... e cantitatea medie de fosfor la 100g grame ....675mg virgula 000
cred ca nu mai stiu artimetica deloc !
ca sa nu mai spunem ca virgula-i virgula, iar punctu-i punct, dar, mereu ies chestii din astea cand abuzezi de copy-paste
La aritmetica geometrie si ceva trigonometrie e artista fata asta
Priviti si plangeti http://www.youtube.com/watch?v=tibeoDFsrkI
APCR - SENIOR CRAP
- Robert Nicolae
- junior member
- Mesaje: 66
- Membru din: 14 Noi 2008 20:58
- Localitate: AVP
- Contact:
nea Cornel,
Da..., ceva ontopic se poate?? Chiar si abuzand de copy&paste.
@Zakunin
"Oricum merci Robert..."
Cu mare placere, dar sa stii ca acele procente, au fost introduse in postul meu, cu ajutorul functiilor copy&paste iar decizia de a le lua in seama este numai a ta!
Din nefericire, nu am capacitatea de a memora toate aceste procente, drept pentru care, ma ajut de "un mic" tabel, la care apelez atunci cand am nevoie, sau, atunci cand incerc sa ajut pe cineva.
Cu toate astea, nu ma declar un anti home-mix (chiar tabelul amintit ma desconspira un pic) dar, sa stii, ca sunt foarte multe basemix-uri pe piata, si, majoritatea acestora isi fac banii.
Sugestia mea visavis de faina de soia a fost facuta in ideea ca o sa reusesti sa iesi un pic mai ieftin cu mixul finit si mai mult decat atat, contine si "2 iepuri" din cei vizati de tine.
In general, pretul scazut al produsului finit, este scopul mixurilor proprii,dar, bineinteles si increderea pe care o ai in nada atunci cand, cunosti toate componentele folosite.
In alta ordine de idei, moderatorii (atat de vigileti cate o data), unde sunt?? poate sunt cateva offtopic-uri p'aici si nu stiu daca isi au locu'!
PS: Nea Serbu - Continuam la "cafenea", daca e musai....., cu mare placere!
Da..., ceva ontopic se poate?? Chiar si abuzand de copy&paste.
@Zakunin
"Oricum merci Robert..."
Cu mare placere, dar sa stii ca acele procente, au fost introduse in postul meu, cu ajutorul functiilor copy&paste iar decizia de a le lua in seama este numai a ta!
Din nefericire, nu am capacitatea de a memora toate aceste procente, drept pentru care, ma ajut de "un mic" tabel, la care apelez atunci cand am nevoie, sau, atunci cand incerc sa ajut pe cineva.
Cu toate astea, nu ma declar un anti home-mix (chiar tabelul amintit ma desconspira un pic) dar, sa stii, ca sunt foarte multe basemix-uri pe piata, si, majoritatea acestora isi fac banii.
Sugestia mea visavis de faina de soia a fost facuta in ideea ca o sa reusesti sa iesi un pic mai ieftin cu mixul finit si mai mult decat atat, contine si "2 iepuri" din cei vizati de tine.
In general, pretul scazut al produsului finit, este scopul mixurilor proprii,dar, bineinteles si increderea pe care o ai in nada atunci cand, cunosti toate componentele folosite.
In alta ordine de idei, moderatorii (atat de vigileti cate o data), unde sunt?? poate sunt cateva offtopic-uri p'aici si nu stiu daca isi au locu'!
PS: Nea Serbu - Continuam la "cafenea", daca e musai....., cu mare placere!
Ultima oară modificat 12 Ian 2009 23:29 de către Robert Nicolae, modificat 1 dată în total.