mix consacrat facut solubile
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
mix consacrat facut solubile
Salut
Ce mixuri consacrate dedicate in general pt bile tari ati folosit si la solubile?
Am citit ca BFM de exemplu nu este dedicat solubilelor deorece cu sirop de porumb nu se poate rula.
1. Ati mai patit asa si cu alte mixuri?
2. Ce mixuri pt solubile folositi in general?
Multam
Ce mixuri consacrate dedicate in general pt bile tari ati folosit si la solubile?
Am citit ca BFM de exemplu nu este dedicat solubilelor deorece cu sirop de porumb nu se poate rula.
1. Ati mai patit asa si cu alte mixuri?
2. Ce mixuri pt solubile folositi in general?
Multam
Nu stiu sa fie vreun mix dedicat (exclusiv) pentru solubile, insa bilele le poti rula si pastra asa fara ca sa le mai fierbi.
Intradevar mixurile de tipul fishmeal se ruleaza mai greu, dar nu sunt imposibil de rulat. "Laptele de porumb" este un liant suficient de bun si daca nu o face in cel mai bun mod il poti ajuta putin. In mare masura, cel care influenteaza negativ calitatile de rulare ale unui astfel de mix, este procentul de faina de peste inclus. Alti factori sunt: tipul fainei de peste, gradul de granulometrie, procedeul prin care este prelucrata faina, procentele de uleiuri...
In astfel de cazuri e foarte important si timpul in care prelucrezi coca dupa ce ai obtinuto. O sa observi ca o coca care la inceput se rula bine sau rau dupa o anumita perioada isi schimba proprietatile. Daca rulezi o reteta buna nu-ti recomand sa intervi cu alte adaugiri (in general lichide) daca intimpini greutati la rulat, mai bine intelege coca cand lucreaza ea mai bine si incearca sa expluatezi la maxim acest moment si sa o pastrezi corespunzator.
Din ce am rulat eu (mixuri cumparate) Meteor ma impresionat cel mai mult la acest capitol si probabil ai sa te lamuresti de ce daca ai sa vezi lista ingredientelor continute.
Intradevar mixurile de tipul fishmeal se ruleaza mai greu, dar nu sunt imposibil de rulat. "Laptele de porumb" este un liant suficient de bun si daca nu o face in cel mai bun mod il poti ajuta putin. In mare masura, cel care influenteaza negativ calitatile de rulare ale unui astfel de mix, este procentul de faina de peste inclus. Alti factori sunt: tipul fainei de peste, gradul de granulometrie, procedeul prin care este prelucrata faina, procentele de uleiuri...
In astfel de cazuri e foarte important si timpul in care prelucrezi coca dupa ce ai obtinuto. O sa observi ca o coca care la inceput se rula bine sau rau dupa o anumita perioada isi schimba proprietatile. Daca rulezi o reteta buna nu-ti recomand sa intervi cu alte adaugiri (in general lichide) daca intimpini greutati la rulat, mai bine intelege coca cand lucreaza ea mai bine si incearca sa expluatezi la maxim acest moment si sa o pastrezi corespunzator.
Din ce am rulat eu (mixuri cumparate) Meteor ma impresionat cel mai mult la acest capitol si probabil ai sa te lamuresti de ce daca ai sa vezi lista ingredientelor continute.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi
Re: mix consacrat facut solubile
Pentru bile tari am folosit Nutra 3D, Trigga si Frankfurther Sousage.man.fishing scrie:Salut
Ce mixuri consacrate dedicate in general pt bile tari ati folosit si la solubile?
Am citit ca BFM de exemplu nu este dedicat solubilelor deorece cu sirop de porumb nu se poate rula.
1. Ati mai patit asa si cu alte mixuri?
2. Ce mixuri pt solubile folositi in general?
Multam
Pentru solubile am folosit in general S@O(SBS+Solar) cu Red Hering si 1016.
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
E mult de vorbit. Nu putem vorbi (teoretic) decat daca cunoastem ingredientele mixului si procentele in care sunt introduse. Mixul in sine contine mult mai multe elemente, fiind introduse in diferite procente in functie de ceea ce se doreste a oferi bila finala si care au menirea de a echilibra bila (pe cat posibil) la toate nivelele, atractie, mecanica, nutritie.man.fishing scrie:Ma Adi eu stiu ca fishmeal-ul se ruleaza mult mai usor decat birdfood
Am incercat sa-ti atrag atentia asupra catorva aspecte pe care poate ca nu le luai in calcul cand rulai, punand esecul doar pe seama calitatilor slabe dpdv mecanic ale mixului sau ale liantului folosit.
Nu te speria de BFM pentru ca e un mix excelent.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi
man ,daca citesti postarea ta de inceput de topic si pe asta care am citat-o eu te contrazici singur...un fishmeal este un nix care are la baza faina de peste,acum depinde si ce procent include...cu cat e mai mare cu atat se ruleaza mai greu(teoretic ,ptr ca practic-depinde si de celelatlte componente )man.fishing scrie:Ma Adi eu stiu ca fishmeal-ul se ruleaza mult mai usor decat birdfood
BFM este un fishmeal,dar care are un continut ridicat de faina de peste...de aceea se ruleaza mai greu pe solubile..dar nu imposibil cum spui tu...important este la ce consitenta a cocii te opresti si cu putina rabdare si multa incrancenare poti rula solubile si pe bfm...daca vrei varianta mai simpla,atunci "ajuti" putin mixul cu CLO si/sau WPC...ideal ar fi totusi sa nu intervii asupra mixului...este un mix de calitate.
.
@Adi, pt rularea mai bine a BFM-ului, sau a unui mix cu aprox. 40% faina de peste in compozitie;adi.oprea scrie:E mult de vorbit. Nu putem vorbi (teoretic) decat daca cunoastem ingredientele mixului si procentele in care sunt introduse. Mixul in sine contine mult mai multe elemente, fiind introduse in diferite procente in functie de ceea ce se doreste a oferi bila finala si care au menirea de a echilibra bila (pe cat posibil) la toate nivelele, atractie, mecanica, nutritie.man.fishing scrie:Ma Adi eu stiu ca fishmeal-ul se ruleaza mult mai usor decat birdfood
Am incercat sa-ti atrag atentia asupra catorva aspecte pe care poate ca nu le luai in calcul cand rulai, punand esecul doar pe seama calitatilor slabe dpdv mecanic ale mixului sau ale liantului folosit.
Nu te speria de BFM pentru ca e un mix excelent.
-albus de ou praf / albumina
-CLO
-WPC ( proteina lactica concentrata din zer )
-amidon din porumb
......zi o "vorba" la astea