oare despre amidon este vorba?Oricare ar fi metoda prin care incercati sa-l preparati, rezultatul este probabil un sirop mai gros, care are ca punct de plecare porumbul
Cum se fabrica laptele de porumb?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- senior member
- Mesaje: 484
- Membru din: 24 Mai 2004 19:48
Pai e un pic cam altceva Hidroxidul de Calciu decat soda caustica chiar daca aceasta din urma e produsa plecand tot de la hidroxidul de calciu.adi.oprea scrie:Separarea impuritatilor din zeama de difuziune se face prin defecare cu ajutorul hidroxidului de calciu (VAR STINS)
E vorba de zeama din care se obtine zaharul brut si melasa, doar nu credeati ca se taie sfecla marunt si se vinde ca zahar.
Merci Adi, cam asa stiam si eu, procesul tehnologic e foarte complex, dar in nici o parte a acestuia nu cred ca intervine si soda caustica.
APCR - SENIOR CRAP
- Gabi Milea
- member
- Mesaje: 151
- Membru din: 28 Oct 2008 22:13
secret divulgat
Sa va spun secretul...
Rasuflat de unu .. acu nu trebuie sa-l credeti dar poate iese ceva
De la cea mai apropiata fabrica de amidon se procura glucoza de porumb (pe galeata sau bidon scrie "Sirop de porumb"). Se amesteca la cald 1 kg.sirop de porumb cu 1 kg. apa si se adauga (pentru aspect)colorant alimentar solubil (de preferat cel pentru carne, deoarece are si conservant).
Bafta...eu unu inca n-am incercat inca..chiar asa de simplu sa fie
Rasuflat de unu .. acu nu trebuie sa-l credeti dar poate iese ceva
De la cea mai apropiata fabrica de amidon se procura glucoza de porumb (pe galeata sau bidon scrie "Sirop de porumb"). Se amesteca la cald 1 kg.sirop de porumb cu 1 kg. apa si se adauga (pentru aspect)colorant alimentar solubil (de preferat cel pentru carne, deoarece are si conservant).
Bafta...eu unu inca n-am incercat inca..chiar asa de simplu sa fie
Re: secret divulgat
cred ca nu!si laptele asta e de mai multe feluri,si difera de la caz la caz,cum difera laptele de vaca de cel de bivolita chiar daca ambele sunt produse lactateiar sursa de provenienta are coarne.e ca si cum ai pune intr-o reteta cu LT94,faina de reginutaGabi Milea scrie:Sa va spun secretul...
Rasuflat de unu .. acu nu trebuie sa-l credeti dar poate iese ceva
De la cea mai apropiata fabrica de amidon se procura glucoza de porumb (pe galeata sau bidon scrie "Sirop de porumb"). Se amesteca la cald 1 kg.sirop de porumb cu 1 kg. apa si se adauga (pentru aspect)colorant alimentar solubil (de preferat cel pentru carne, deoarece are si conservant).
Bafta...eu unu inca n-am incercat inca..chiar asa de simplu sa fie