Cum se fabrica laptele de porumb?

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

man.fishing
veteran
Mesaje: 603
Membru din: 01 Apr 2008 12:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de man.fishing » 22 Ian 2009 09:59

Ce sa raspund? De obicei romanul indeferent cum e el sarac, bogat, suparat sau vesel un lucru stie bine sa il faca: caterinca!!!
Nu e vorba ca nu se tine la "misto"-uri ci doar ca mi se pare aiurea faza asta "stiu da nu spun". Nu vreau sa imi pun in cap pe nimeni si nici sa supar da chiar e aiurea. Aaaaaa ca faci misto..........e la liber nimeni nu obliga pe nimeni sa scrie sau sa citeasca aici iar pe de alta parte odata ce ai intrat in hora joci....mai superi pe unu, mai razi de altul , mai apreciezi o chestie etc...e normal.

Doar ca forumul ar trebui sa fie o chestie unde "veteranii" sa isi impartaseasca din experienta si sa ii invete pe "bibani". Altfel daca nu ar face asta ar ramane doar caterinca!? Si uneori cand se discuta mai serios si incepe "mistocareala" eu cred ca se evita anumite raspunsuri pt ca nu se cunosc (nu este cazul in acest topic).


:-(

Avatar utilizator
maiden
Moderator
Mesaje: 1552
Membru din: 30 Mar 2006 07:55
Localitate: GL,TL
Contact:

Mesaj de maiden » 22 Ian 2009 10:24

flavius angling scrie:hai ca eu am deschis topicu asta si deja ...nu mai zic nimic da tot ce va spun ii asta

CAINELE A UITAT CAND A FOST CATEL....

cand o sa apara o carte BUNA pt crap atunci is si eu multumit,o citesc bine de tot...si dupaia pe balta,dar pana atunci ce nu stiu intreb cui nu ii place de novicii asta de pe forum sa isi faca ei un forum de pescari de calibru mare
Nene.... eu cred ca alte carti ar trebui tu sa iei in mana pentru inceput, ca pana o sa apara aia de crap pe care-o ashteptzi...o sa mai dureze. Nu te mai da asa lovit, ca nu te-a atacat nimeni atat de dur, pur si simplu asta e..... Baietii, chiar daca unii habar n-au cum se face, sau chiar daca au, mai glumesc, ca deh...e iarna si pe balta nu prea se mai poate merge. Crezi ca eu stiu cum se face laptele de porumb?! Banuiam ca se mulge porumbu'...si gata laptele....pai nu?!?! :lol:
Pana la a afla cum se face laptele de porumb, eu cred ca mai ai multe altele de intrebat, de citit, si de experimentat...ca si mine dealtfel, si ca multi altzii de aici si de pe alte forumuri. Evident ca nimeni nu s-a nascut invatzat...dar hai sa nu ne mai cramponam atata din cauza unor chestii minore. Stilul tau a fost de la inceput tzafnos si putin impertinent...dar am trecut cu vederea. Ma gandeam ca ai sa te dai pe calea ce dreapta, si inca mai sper asta...
Poate ca niciodata n-o sa te apuci tu sa iti faci propriul lapte de porumb, curiozitatea e mare numai. Ma intreb daca ti-ai facut propriile bile solubile, daca ai alcatuit deja un mix bun, pe care sa-l foloseshti la bilele solubile sau fierte.......oare!?
Cam asta e parerea mea de simplu forumist, si daca te deranjeaza ceva din ceea ce am spus, poti cere moderatorilor sa stearga postul, sau sa curete topicul.
Sanatate si spor la invatzatura!
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI

boby buzatu
junior member
Mesaje: 44
Membru din: 11 Dec 2006 19:56
Localitate: CRAIOVA

Mesaj de boby buzatu » 22 Ian 2009 15:07

chiar...de ce va intereseaza din ce e facut laptele de porumb?eu personal habar n-am si nici nu ma intereseaza...prefer sa stiu ce face fiecare ingredient pe care il folosesc in nadele mele,daca poate sa imi faca o bila mai buna...oferta in domeniu e extrem de bogata si deja cred ca nu am avea timp intr-o viata sa testam tot ce a aparut daramite sa mai si disecam fiecare ingredient in parte...
ps.si mie imi place coca cola dar chiar ca niciodata nu m-am intrebat cum se face!!! :D

Avatar utilizator
Tilea Gabriel
Moderator
Mesaje: 1726
Membru din: 26 Ian 2005 12:43
Localitate: Dumbravita , Timis
Contact:

Mesaj de Tilea Gabriel » 22 Ian 2009 16:34

florincj scrie:@ Gabi
De ce nu o faci ? Sunt 3000 de useri care nu stiu . Care e rolul lor ?
Reteta de lapte de porumb nu , de un boiles bun mult prea vag , de monturi noroc cu Matrix . Du-te inapoi in timp si adu-ti aminte ca incepator ce parere aveai despre cei care nu-ti spuneau nimic . E o crima in ziua de azi sa fii incepator si sa pui o intrebare pe un forum ? Cei care pun intrebari puerile sunt viitorul pescuitului in Romania. Cum le raspundem asa se si vor comporta !
Florine imi pare rau ca nu ai inteles nimic si te-a luat putin gura pe dinainte asa ca am sa iti explic ce am vrut sa zic :

46 RON este pretul cu care se vinde laptele de porumb ( Tata Nitu ) la litru ( asta e cea mai simpla reteta ), habar nu am de reteta acestuia si chiar daca as fi aflat ceva pe aproape nu ar fi normal sa incep sa o imprastii pe forumuri . Dar revin nu o cunosc , iar raspunsul ce l-am dat nu a fost la misto ci in serios , de ce nu intrebam reteta uleiului Castrol pe forumuri de profil sau din ce si cum face Mainline pop-up-urile ori tot procedeul de fabricatie si materialele de la Century ?

@ Dan R

Dane , nu ai dreptate in totalitate , o mica cautare nu strica , chiar trebuie deschise 5 topicuri cu acelasi subiect si asta in decurs de cateva luni sau un an ?
Sunt multi care vor sa invete si tocmai de aceea pt. ei butonul cautare este la ordinea zilei .
Powered by two rods

danr
Site Admin
Mesaje: 1072
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesaj de danr » 22 Ian 2009 18:10

o mica cautare nu strica
de acord, dar asta nu este motiv de dat peste bot

Avatar utilizator
George Iorga
maniac
Mesaje: 1393
Membru din: 27 Mar 2003 16:03
Localitate: Calarasi

Mesaj de George Iorga » 23 Ian 2009 02:06

@DanR
Eu i-am raspuns exact la intrebarea :cine stie cum se face laptele de porumb...adica Tata Nitzu ! Ca daca stam bine sa ne gandim ,sa-mi fie cu iertare dar baiatul nostru inca umbla cu sorcova si daca mai gaseste 5 flacai la fel isi fac formatie si ne canta prohodul ! Personal de cate ori citesc ce nelamuriri are Flavius am impresia ca ne ia de prosti...ba ai sta firul sculat pe tambur , ba la ce draq se foloseste spodul ,ba se duce la copca sa dea la clonc ,etc ,etc...
Nu sunt cel mai bun exemplu, dar de cand sunt inscris pe acest forum am deschis vre-o 3 topicuri (cam 1 la 2 ani) ...si nu m-am nascut invatat ...am invatat sa caut, sa am rabdare si sa citesc tot !
Nu l-ar fii luat lumea in tabarca pe asta mic ,daca si el si-ar fii dat silinta putin mai mult !
Imi cer scuze ptr. Off-Topic dar cele spuse imi stateau pe limba (pe tastatura) !
Tuturor toate cele bune !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

florincj
senior member
Mesaje: 337
Membru din: 14 Feb 2008 14:08
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de florincj » 23 Ian 2009 10:14

@ Gabi
Se poate si i-mi cer scuze daca am fost putin mai incisiv .
Capacitatea de sinteza a fiecaruia difera de la individ la individ. Cand nu stii ceva intrebi , e normal. Dar cand primesti un raspuns ( mai ales daca esti un tip care nu stii de gluma ) in care esti luat la misto sau in suturi , pai i-ti vine...vorba bancului ala cu oaia si cu ploaia :lol: .
La fel de adevarat e ca fiecare dintre noi trebuie sa ne acomodam cu forumul , nu invers .

Avatar utilizator
mosharu
maniac
Mesaje: 2545
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

.

Mesaj de mosharu » 23 Ian 2009 11:03

Ca sa terminam odata cu "laptele de porumb" iote ce zice Florentin Iuga....si bine zice ;-)


Ca principiu, toate asa-zisele retete de lapte de porumb pe care le folositi, sunt bune. Stiti de ce? Principiul de baza este zaharoza, fructoza, glucidele in general, care joaca un dublu rol : de conservant si atractant.
Prin rolul de conservant mentine bilele solubile proaspete pe termen indelungat si le da acel aspect de fraged mult timp, daca sunt tinute in recipiente inchise.
Oricare ar fi metoda prin care incercati sa-l preparati, rezultatul este probabil un sirop mai gros, care are ca punct de plecare porumbul. Tocmai aceasta componenta, acest extract sau esenta, compost, distilat, cum vreti sa-l numiti in functie de modul cum il preparati, combinat cu zaharoza, glucoza, fructoza sau miere, joaca si rolul de atractant. Asa ca vedeti? Nu aveti cum sa gresiti. Incercati ce metoda vreti, doar sa nu adaugati prostii chimice, glicerina, sau alcool. Totul natural. Daca folositi zahar, incercati intr-adevar cu cel brun. Zaharul tos alb se obtine prin prelucrare cu soda caustica. Nu conteaza aroma. Produsul original este incolor si inodor. Aroma si culoarea se pot adauga ulterior si folosesc la... impresia artistica, atata vreme cat in reteta boiliesurilor este prevazuta oricum si partea de arome.
In final, nu uitati sa comparati, atat ca aspect cat si ca rezultate, bilele obtinute prin preparare cu produsul propriu, cu bilele obtinute prin prepararea cu lapte de porumb de la ..... 8)
Daca doriti, puteti sa postati retetele voastre originale de... hai sa-i zicem sirop de porumb si poate ideile unora sau altora va vor fi de ajutor in imbunatatirea preparatului. Considerati-l un schimb de experienta util asupra unui produs esential in pescuitul modern al crapului. Succes!


copy-paste de pe Infopescar.

Avatar utilizator
Andrei I.
senior member
Mesaje: 359
Membru din: 13 Oct 2006 08:22
Contact:

Re: .

Mesaj de Andrei I. » 23 Ian 2009 11:37

mosharu' scrie:Ca sa terminam odata cu "laptele de porumb" iote ce zice Florentin Iuga....si bine zice ;-)


Zaharul tos alb se obtine prin prelucrare cu soda caustica.
copy-paste de pe Infopescar.

:?: :?: :!: :?: :?: Ma indoiesc ca in procesul tehnologic de obtinere al zaharului tos este folosita soda caustica (hidroxid de sodiu NAOH) :shock:

Poate autorul textului ne poate lamuri in acest sens indicand o lucrare in care se poate citi despre asa ceva. Eu unul nu am gasit.
APCR - SENIOR CRAP

adi.oprea
veteran
Mesaje: 868
Membru din: 15 Ian 2007 19:55
Localitate: Alba Iulia
Contact:

Mesaj de adi.oprea » 23 Ian 2009 12:32

Separarea impuritatilor din zeama de difuziune se face prin defecare cu ajutorul hidroxidului de calciu (VAR STINS)

E vorba de zeama din care se obtine zaharul brut si melasa, doar nu credeati ca se taie sfecla marunt si se vinde ca zahar.
Ultima oară modificat 23 Ian 2009 12:37 de către adi.oprea, modificat 1 dată în total.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

Scrie răspuns