Timpul ideal pt. un boilies

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
florincj
senior member
Mesaje: 337
Membru din: 14 Feb 2008 14:08
Localitate: Cluj-Napoca

Timpul ideal pt. un boilies

Mesaj de florincj » 03 Feb 2009 12:45

Care e perioada optima de folosire a unui boilies dupa ce l-ai rulat ?
Dupa 3-5 zile cele tari , 7-10 zile cele solubile ? E mai bine sa le folosesti proaspete intre aceste intervale , sau nu are importanta ?
Va intreb pt. ca nu am inca un raspuns foarte clar , iar o parere doua m-ar ajuta.

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 03 Feb 2009 12:55

E ca si la alimente, proaspat este si cel mai bun.
La solubile, las sa raspunda altii, ca nu folosesc asa ceva :-)

George-Alexandru
senior member
Mesaje: 368
Membru din: 20 Dec 2007 23:49
Localitate: Bucuresti

Mesaj de George-Alexandru » 03 Feb 2009 16:15

solubilele le poti folosi intre 3 si 360 de zile numai ca atractivitatea maxima le au cand sunt inca fragede.la fierte intre 1 si depinde cat iti rezista.
APCR-CS CARPZONE

Avatar utilizator
Gabi Milea
member
Mesaje: 151
Membru din: 28 Oct 2008 22:13

Mesaj de Gabi Milea » 11 Feb 2009 08:42

Vreau sa stiu in ce este indicat sa pastram boiliesurile pentru a se mentine cel mai bine in timp (sa nu riscam sa le stricam sau sa-si piarda proprietatile repede) :?:

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 11 Feb 2009 09:18

Gabi Milea scrie:Vreau sa stiu in ce este indicat sa pastram boiliesurile pentru a se mentine cel mai bine in timp (sa nu riscam sa le stricam sau sa-si piarda proprietatile repede) :?:
In sare sau congelator

Avatar utilizator
Vali Vesa
maniac
Mesaje: 1071
Membru din: 20 Ian 2005 16:02
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Vali Vesa » 11 Feb 2009 09:22

Gabi Milea scrie:Vreau sa stiu in ce este indicat sa pastram boiliesurile pentru a se mentine cel mai bine in timp (sa nu riscam sa le stricam sau sa-si piarda proprietatile repede) :?:
Bilele foarte bine uscate se pot pastra in saci de boilies in locuri fara umiditate si cat de cat ventilate.
Bilele proaspete, ramase toamna, se pot pastra pana-n primavara in galeti de plastic (cu capac) umezite bine in lichide nutritive. Le mai amesteci la cateva zile sa se umezeasca uniform.
Asa le pastrez eu.
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Stefan B
new member
Mesaje: 21
Membru din: 30 Ian 2008 13:18

Mesaj de Stefan B » 11 Feb 2009 10:28

@florincj

Cele mai bune rezultate le vei avea cu o nada proaspata, de aceea perioada optima de folosire este imediat dupa uscarea lor, suficient cat sa nu ti se sparga la nadirea cu cobra. Perioada de uscare difera si functie de diametru boiliesurilor, conditii de ventilare, etc, deci nu exista un timp exact de uscare a lor !

Avatar utilizator
Gabi Milea
member
Mesaje: 151
Membru din: 28 Oct 2008 22:13

Mesaj de Gabi Milea » 11 Feb 2009 11:54

@ Vali Vesa - multumesc pentru raspuns
@ carprom - in sare ? cum asta le dai sare la boiliesuri :?:

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 11 Feb 2009 12:36

Gabi Milea scrie:@ Vali Vesa - multumesc pentru raspuns
@ carprom - in sare ? cum asta le dai sare la boiliesuri :?:
E la fel ca si la carne, torni sare peste ele, eu pun la 1kg de boilies 300g sare, totul intr-o galeata sau punga, gata.
Pe saone am tinut la 30grade galetiile in soare, si bilele nu au patit nike, nu devin nici tari, nici moi, doar sarate pe dinafara, gustul asta se pierde la primul contact cu apa.

filica
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 25 Ian 2009 00:53

Mesaj de filica » 12 Feb 2009 21:22

se spune ca si zaharul ar fi pe langa sare printre cei mai buni conservanti,mai ales cel maroniu la culoare.

Scrie răspuns