Dulce sau sarata?
Asta este intrebarea despre nada.
Dece? Cit? Unde? Cind? Ce compzitie? Etc...
Aici ma intereseaza in special nada pt crap, caras si platica.(La pluta)
Va rog raspuns detaliat.
Dulce sau Sarata
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Sunt pareri impartite. Tim Paisley si multi altii pun sare in nadele lor. Altii prefera dulce.
Uite ce spune Ken Townley
""""
Ken Townley: Nu cred ca exista un raspuns usor la aceasta intrebare. Multi pescari sunt in favoarea momelilor dulci (tipi ca Leon Hoojendjik de exemplu) in timp ce altii cred ca momelile gustoase (sarate) sunt mai bune. Cu ceva timp in urma as fi raspuns ca dulce e mai bine, dar sincer am inceput sa folosesc momeli sarate si am ajuns acum la concluzia ca un gust mai putin dulce e mai bine. Nu zic ca nu folosesc indulcitori ca Sweet Cajouser (Nutrabaits) sau Candy Sweet (Solar), dar sunt din ce in ce mai convins ca nada sarata e favorizata de crap.
Prima data mi-am dat seama de acest lucru in timp ce testam Trigga. Oricine care a gustat lichidul Trigga imi va da dreptate ca gustul principal al acestuia este sarat. Oricand fac o cantitate de trigga adaug 5g de Monosodium glutamat (n.r. Monosodium glutamate (MSG) este un adaos folosit pentru a imbunatati gustul. Glutamatul - cu alte cuvinte amino-acidul - din molecula de MSG este cea responsabila de acest lucru. MSG-ul si alte surse de glutamat pot fi gasit intr-o varietate de alimente procesate), o sare pe baza de sodiu foarte eficienta in imbunatatirea gustului.
Pe langa acest lucru, sarea are un efect sinergetic asupra aminoacizilor- mai exact moleculele de sare se unesc si elibereaza aminoacizii facandu-i mai usor de detectat. MSG nu e singura sare pe care poti sa o adaugi unui mix. Sarea de masa e si ea eficienta, dar si sarea gema (halit).
Incearca sa adaugi 5g de sare pe kg la porumb sau canepa si vezi diferenta.
Concluzionand, daca as fi pus sa aleg intre indulcitori si potentiatori de gust, il voi alege pe ultimul de fiecare data.
""""
Uite ce spune Ken Townley
""""
Ken Townley: Nu cred ca exista un raspuns usor la aceasta intrebare. Multi pescari sunt in favoarea momelilor dulci (tipi ca Leon Hoojendjik de exemplu) in timp ce altii cred ca momelile gustoase (sarate) sunt mai bune. Cu ceva timp in urma as fi raspuns ca dulce e mai bine, dar sincer am inceput sa folosesc momeli sarate si am ajuns acum la concluzia ca un gust mai putin dulce e mai bine. Nu zic ca nu folosesc indulcitori ca Sweet Cajouser (Nutrabaits) sau Candy Sweet (Solar), dar sunt din ce in ce mai convins ca nada sarata e favorizata de crap.
Prima data mi-am dat seama de acest lucru in timp ce testam Trigga. Oricine care a gustat lichidul Trigga imi va da dreptate ca gustul principal al acestuia este sarat. Oricand fac o cantitate de trigga adaug 5g de Monosodium glutamat (n.r. Monosodium glutamate (MSG) este un adaos folosit pentru a imbunatati gustul. Glutamatul - cu alte cuvinte amino-acidul - din molecula de MSG este cea responsabila de acest lucru. MSG-ul si alte surse de glutamat pot fi gasit intr-o varietate de alimente procesate), o sare pe baza de sodiu foarte eficienta in imbunatatirea gustului.
Pe langa acest lucru, sarea are un efect sinergetic asupra aminoacizilor- mai exact moleculele de sare se unesc si elibereaza aminoacizii facandu-i mai usor de detectat. MSG nu e singura sare pe care poti sa o adaugi unui mix. Sarea de masa e si ea eficienta, dar si sarea gema (halit).
Incearca sa adaugi 5g de sare pe kg la porumb sau canepa si vezi diferenta.
Concluzionand, daca as fi pus sa aleg intre indulcitori si potentiatori de gust, il voi alege pe ultimul de fiecare data.
""""
- sorinacio_1
- member
- Mesaje: 188
- Membru din: 01 Noi 2008 12:46
Tuturor celora carora le plac clatitele adresati-le intrebarea:ce gust are clatita neumpluta cu gem,dulce sau sarata?raspunsul lor te va ajuta sa pricepi cum e la crap.(in aluatil de clatite se pune si sare si zahar).nu te opreste nimeni sa nufierbi bile care contin igrediente dulci parte lichida in apa in care ai pus o lingura de sare.