praf de oua

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
micutu
member
Mesaje: 194
Membru din: 08 Aug 2004 14:10
Localitate: Bucuresti

praf de oua

Mesaj de micutu » 21 Aug 2004 07:11

sunt curios daca a folosit cineva asa ceva si bineinteles cu rugamintea de a da detalii despre utilizare

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 21 Aug 2004 11:28

Praf de vopsit ouale? Sau de care praf vb? www.xxx.ro/crap
Ultima oară modificat 25 Sep 2012 13:12 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
micutu
member
Mesaje: 194
Membru din: 08 Aug 2004 14:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de micutu » 22 Aug 2004 19:31

industrial se foloseste, pentru inlocuirea oualelor, praf de oua, cam echivalentul laptelui praf. Praful de oua se foloseste, de exemplu, pentru realizarea pastelor fainoase cu ou.

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 24 Aug 2004 09:21

Mai exact la ce vrei sa folosesti praful de oua?

Avatar utilizator
micutu
member
Mesaje: 194
Membru din: 08 Aug 2004 14:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de micutu » 24 Aug 2004 10:11

as vrea sa inlocuiesc oualele cu praf de ou.
procesul de fabricatie al pastelor fainoase este simplu: faina cu apa amestecate bine si apoi superpresate (cam 120 bari), obtinandu-se o coca foarte tare care este impinsa printr-o matrita si se obtin formele care le vedeti prin magazine. nu se aseamana cumva cu producerea de boilles-uri? pentru obtinerea de paste cu ou in loc de apa se adauga o solutie de apa in care in prealabil a fost dizolvat praful de oua. termenul de garantie este de un an si ar scadea putin costurile de producere.
Ultima oară modificat 24 Aug 2004 10:33 de către micutu, modificat 1 dată în total.

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 24 Aug 2004 10:19

Ouale formeaza baza lichida a compozitiei. Fara o baza lichida nu iese coca.

Avatar utilizator
micutu
member
Mesaje: 194
Membru din: 08 Aug 2004 14:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de micutu » 24 Aug 2004 10:38

recunosc, sunt incepator, iar la boilles-uri si mai incepator. ma gandeam sa pun lapte ...

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 24 Aug 2004 14:38

Nici o problema, toti am fost incepatori o data. Numai intrebind inveti. Laptele e si el bun, cind vrei sa mai diluiezi compozitia. Ouole in schimb au rolul lor in legarea aluatului. Altfel coca devine sfarimicioasa.

Avatar utilizator
fbolocan
member
Mesaje: 192
Membru din: 30 Iul 2004 15:13
Localitate: Bucuresti

Mesaj de fbolocan » 24 Aug 2004 15:35

Si eu sunt la inceputuri cu fabricarea boilles-ului, m-a cam luat ameteala de cate retete am vazut si cate componente sunt recomandate, senzatia in acest moment este ca imi va fi greu sa le asimilez intr-un timp scurt.

Poate ma si grabesc sa invat in cateva zile experienta altora de ani de zile... :D

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 24 Aug 2004 16:50

Nu este de loc greu. Nimeni nu s-a nascut invatat. Iti trebuie rabdare si perseverenta. Important e ca vrei. Restul vine de la sine.

Scrie răspuns