"Arome de toamna"
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
"Arome de toamna"
Avand in vedere ca suntem in plina toamna m-am gandit sa creez un topic unde fiecare sa precizeze ce arome foloseste mai ales ca vremea s-a mai racit.Ma gandesc ca asa am avea mult de invatat unii de la altii.Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
In cautare de aventura!Fir Intins.
- Dani Hentiu
- maniac
- Mesaje: 1210
- Membru din: 26 Feb 2004 13:04
- Localitate: DEVA
- Contact:
-
- member
- Mesaje: 108
- Membru din: 21 Iul 2004 21:36
- Localitate: CONSTANTA
In cele ce urmeaza, ma bazez pe obesrvatiile facute saptamana trecuta la Peris.
Am folosit boiles-uri cu :
1. Cramberry & fishmeal
2. Alune tigrate
3. Frankfurter sausage
De departe cel mai bine a mers la cele cu Frankfurter sausage, capturi intre 4-12 kg. per total aprox 44 kg
La Cramberry & fishmeal au fost doar 3 prezentari, unul de 5 kg si ciortan la 1 kg
La cele cu alune tigrate, nimic!
Am folosit boiles-uri cu :
1. Cramberry & fishmeal
2. Alune tigrate
3. Frankfurter sausage
De departe cel mai bine a mers la cele cu Frankfurter sausage, capturi intre 4-12 kg. per total aprox 44 kg
La Cramberry & fishmeal au fost doar 3 prezentari, unul de 5 kg si ciortan la 1 kg
La cele cu alune tigrate, nimic!
Exista si alte arome - pe care multi le folosesc - dar putini scriu despre ele . Sa nu ne cantonam in zona Franckfurt Sausage si Squid & Octopus - ca principale nada pe "carne" . Exista pe piata si Monster Crab ( Hutchinson ) Green Crab ( SBS ) , xxx Frenzy , Danish Delight ( in vreo 3 variante - 100 % naturale ) , Hot Dog ( DT ) , Somon - Caviar & Black Pepper , Trigga Ice , ( Nutrabaits ) etc . Toate sunt boilesuri sau arome pentru boilies excelente pentru sezonul rece . Nu strica sa incercam si altceva ! Si sa nu uitam ca excelente arome pentru sezonul rece - usturoiul , bargamota , piperul , malay spice , tehni - spice , etc .
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
frati vorbiti toti de aromele care merge toamna (cum daca crapul intelege ce este ananas sau carnati)Cate ananas ati vazut pe fundul balti? cat carnati?oricum ar fi mai bine sa vorbim de solventi in care sunt diluate dierite aromele de la voi scrise mai sus, nu de aroma insine. Faceti un test: folositi la fel aroma diluat cu 2 solvente diferite (la nas pare la fel) in apa nu sunt nici rudi pe departe.probati. numai bine
Sa va spun ce am "gatit" pentru saptamana aceasta.
Nu este mare lucru dar poate mai primesc sugestii.
"Bile" proaspete mix 50x50 de la Nutrabaits + aroma Somon - Caviar & Black Pepper . Mai am (de rezerva unele cu "capsuna" si caramel)
Pentru nada pe langa bile, porumb, canepa, seminte pentru pasari, preparate cu aceleas arome. Voi nadi doua locuri diferite si voi incerca. Pentru orice eventualitate mai am in lada pelete scopex, nada umeda Maszat, pasta Somon - Caviar.
Astept propuneri.
Nu este mare lucru dar poate mai primesc sugestii.
"Bile" proaspete mix 50x50 de la Nutrabaits + aroma Somon - Caviar & Black Pepper . Mai am (de rezerva unele cu "capsuna" si caramel)
Pentru nada pe langa bile, porumb, canepa, seminte pentru pasari, preparate cu aceleas arome. Voi nadi doua locuri diferite si voi incerca. Pentru orice eventualitate mai am in lada pelete scopex, nada umeda Maszat, pasta Somon - Caviar.
Astept propuneri.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu
-
- senior member
- Mesaje: 352
- Membru din: 06 Ian 2003 11:24
- Localitate: Bucuresti
O scurta teorie a solventilor se gaseste in articolul lui Ken Townley "Manual de seductie - arome si alti atractanti", Aventuri la pescuit, martie 2004.
Ceea ce vrea sa spuna Adriano este ca, odata cu racirea apei, trebuie sa tii seama de solventul aromei, pentru ca el influenteaza dispersia si eficacitatea acestei arome. Si, ca atare, sa treci de la un solvent foarte bun vara, dar greu solubil in apa rece, cum e glicerolul, la unul foarte solubil in orice conditii si deci valabil si pe ape reci, cum e etil-alcoolul. La schimbarea temperaturii apei, eficacitatea aromei va fi determinata de capacitatea ei de a transmite mesajul chimic in noile conditii de temperatura - iar asta e treaba solventului.
Mergand mai departe, exista arome pe baza de solventi ieftini si mai putin eficace, dupa cum exista arome pe baza de solventi buni. Degeaba spun eu: pe ape reci, merge bine aroma de ananas, fiindca nu orice aroma de ananas merge bine. Conteaza doza aromei, calitatea aromei, solventul aromei, calitatea solventului si, nu in ultimul rand, ingredientele amestecului de baza. Aici se fac diferentele.
Ceea ce vrea sa spuna Adriano este ca, odata cu racirea apei, trebuie sa tii seama de solventul aromei, pentru ca el influenteaza dispersia si eficacitatea acestei arome. Si, ca atare, sa treci de la un solvent foarte bun vara, dar greu solubil in apa rece, cum e glicerolul, la unul foarte solubil in orice conditii si deci valabil si pe ape reci, cum e etil-alcoolul. La schimbarea temperaturii apei, eficacitatea aromei va fi determinata de capacitatea ei de a transmite mesajul chimic in noile conditii de temperatura - iar asta e treaba solventului.
Mergand mai departe, exista arome pe baza de solventi ieftini si mai putin eficace, dupa cum exista arome pe baza de solventi buni. Degeaba spun eu: pe ape reci, merge bine aroma de ananas, fiindca nu orice aroma de ananas merge bine. Conteaza doza aromei, calitatea aromei, solventul aromei, calitatea solventului si, nu in ultimul rand, ingredientele amestecului de baza. Aici se fac diferentele.