Mixuri de toamna
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
asa este, plusul de alcool ajuta mult, eu folosesc csl si palinca (amestecate).
carbohidratii sunt foarte cautati acum de peste deoarece il ajuta sa-si fixeze rezervele de grasimi din care va rezista peste iarna, poti sa te duci linistit cu raportul de carbohidrati peste 50% iar pentru digestie iti reecomand seminte de anason, fenicul, geranium (mai greu de gasit), mei copt si sfaramat (nu macinat).
carbohidratii sunt foarte cautati acum de peste deoarece il ajuta sa-si fixeze rezervele de grasimi din care va rezista peste iarna, poti sa te duci linistit cu raportul de carbohidrati peste 50% iar pentru digestie iti reecomand seminte de anason, fenicul, geranium (mai greu de gasit), mei copt si sfaramat (nu macinat).
Nu face ce nu-ti place!
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
@Iliuta - Multumesc pentru raspuns.
Despre mei am aflat din intamplare de pe un pachet de seminte pentru perusi - Trill. Contine mei alb si mei rosu, iar despre meiul rosu producatorul spune ca este palatant si ajuta la digestie.
M-am interesat pe net si am aflat ca meiul poate fi un substitut pentru grau (are 72,85% carbohidrati si 11,02% proteina). Am inteles de ce trebuie spart (coaja nu poate fi digerata), nu stiu insa de ce trebuie copt. Singurele explicatii au fost ca asa ar capata un gust mai bun si ca meiul ar contine un inhibitor pentru absorbtia iodului care poate fi inlaturat prin coacere.
In concluzie: De ce trebuie copt meiul?
De unde iti procuri semintele de fenicul sau geranium, in ce proportie trebuie incluse in mix?
Despre mei am aflat din intamplare de pe un pachet de seminte pentru perusi - Trill. Contine mei alb si mei rosu, iar despre meiul rosu producatorul spune ca este palatant si ajuta la digestie.
M-am interesat pe net si am aflat ca meiul poate fi un substitut pentru grau (are 72,85% carbohidrati si 11,02% proteina). Am inteles de ce trebuie spart (coaja nu poate fi digerata), nu stiu insa de ce trebuie copt. Singurele explicatii au fost ca asa ar capata un gust mai bun si ca meiul ar contine un inhibitor pentru absorbtia iodului care poate fi inlaturat prin coacere.
In concluzie: De ce trebuie copt meiul?
De unde iti procuri semintele de fenicul sau geranium, in ce proportie trebuie incluse in mix?
Vali
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
daca ai sa coci niste mei ai sa vezi ce miros se imprastie prin casa, gusta-l dupa coacere si ai sa vezi ca are un gust mult mai puternic decat ianinte (valabil si la alte seminte: canepa, soia etc).
fenicul gasesti la plafar iar geranium la firmele mari de ingrediente de boilies.
fenicul gasesti la plafar iar geranium la firmele mari de ingrediente de boilies.
Nu face ce nu-ti place!
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact: