Mixuri de toamna

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
Mesaje: 1416
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de Iliuta Goean » 30 Sep 2004 19:07

asa este, plusul de alcool ajuta mult, eu folosesc csl si palinca (amestecate).

carbohidratii sunt foarte cautati acum de peste deoarece il ajuta sa-si fixeze rezervele de grasimi din care va rezista peste iarna, poti sa te duci linistit cu raportul de carbohidrati peste 50% iar pentru digestie iti reecomand seminte de anason, fenicul, geranium (mai greu de gasit), mei copt si sfaramat (nu macinat).
Nu face ce nu-ti place!

Avatar utilizator
mugurel
member
Mesaje: 118
Membru din: 04 Mar 2004 13:44
Localitate: tg.jiu

Mesaj de mugurel » 01 Oct 2004 07:55

Anasonul si-a dovedit din plin calitatile de-a lungul timpului.

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 01 Oct 2004 10:44

Si-a dovedit calitatile, acum mi se pare cam depasit.
Cornel Rosioru
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA.
www.crapmania.ro

Vali
member
Mesaje: 190
Membru din: 09 Ian 2003 14:36
Localitate: Galati

Mesaj de Vali » 01 Oct 2004 12:12

@Iliuta - Multumesc pentru raspuns.
Despre mei am aflat din intamplare de pe un pachet de seminte pentru perusi - Trill. Contine mei alb si mei rosu, iar despre meiul rosu producatorul spune ca este palatant si ajuta la digestie.

M-am interesat pe net si am aflat ca meiul poate fi un substitut pentru grau (are 72,85% carbohidrati si 11,02% proteina). Am inteles de ce trebuie spart (coaja nu poate fi digerata), nu stiu insa de ce trebuie copt. Singurele explicatii au fost ca asa ar capata un gust mai bun si ca meiul ar contine un inhibitor pentru absorbtia iodului care poate fi inlaturat prin coacere.

In concluzie: De ce trebuie copt meiul?

De unde iti procuri semintele de fenicul sau geranium, in ce proportie trebuie incluse in mix?
Vali

Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
Mesaje: 1416
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de Iliuta Goean » 02 Oct 2004 14:46

daca ai sa coci niste mei ai sa vezi ce miros se imprastie prin casa, gusta-l dupa coacere si ai sa vezi ca are un gust mult mai puternic decat ianinte (valabil si la alte seminte: canepa, soia etc).

fenicul gasesti la plafar iar geranium la firmele mari de ingrediente de boilies.
Nu face ce nu-ti place!

cornel rosioru
veteran
Mesaje: 678
Membru din: 10 Aug 2004 13:32
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de cornel rosioru » 03 Oct 2004 13:44

Prin prajire iese si uleiul din saminta ceea ce nu e rau.

Vali
member
Mesaje: 190
Membru din: 09 Ian 2003 14:36
Localitate: Galati

Mesaj de Vali » 04 Oct 2004 08:12

Multumesc pentru raspunsuri.
Vali

Scrie răspuns