Salut. Satul sa tot fac bilele de mana mi-am cumparat in sfarasit un pistol si o masa de rulat de 16mm.
Cum trebuie taiat capatul pistolului:
1. astfel incat diametrul interior al gaurii sa fie egal cu cel al mesei 16mm sau
2. diametrul inerior sa fie cu 1-2mm mai mic ca al mesei (asta in ideea ca la iesire pasta se dilata un pic) ?
Pistol Boilie
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Cristian Stancu
- member
raspuns simplu ....treptat
raspuns mai complicat, dupa ce ai incarcat pistolul tai capatul unde crezi ca ar avea 14 ( daca vrei sa faci bile de 16) faci cativa carnati si ii rulezi...daca se ruleaza, e ok, daca nu mai tai putin...si inca putin pana se ruleaza bine. Daca nu se ruleaza nici dupa ce treci de 16 mm ...inseamna ca mixul e de vina
raspuns mai complicat, dupa ce ai incarcat pistolul tai capatul unde crezi ca ar avea 14 ( daca vrei sa faci bile de 16) faci cativa carnati si ii rulezi...daca se ruleaza, e ok, daca nu mai tai putin...si inca putin pana se ruleaza bine. Daca nu se ruleaza nici dupa ce treci de 16 mm ...inseamna ca mixul e de vina
Da-i romanului un deget si ....ti-l bea.
-
vali nedelea
- member
Pot sa va spun din experienta ca diferenta este de 3mm,dar conteaza si cat de tare sau moale este compozitia 
Pentru a obtine nu carnat de 20mm gaura de iesire la interior trebuie sa fie de 17mm
Pentru a obtine nu carnat de 20mm gaura de iesire la interior trebuie sa fie de 17mm
Vali NEDELEA
www.siweida.ro
www.siweida.ro
-
Mindru Viorel
- member
Am incercat si eu si am introdus capul (pistolului) in masuta de rulat si cirnatii imi ieseau mai mari si anume in loc de 22 imi ieseau de 24 cred. Este bine pt. siguranta dupa ce am introdus capul si ne-am luat un reper, sa il taiem cu vreo 2 mm mai lung sau daca nu cred ca tot treptat este mai sigur.