Inceput de trusa pentru un nou pescar de CRAP....
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Vlad_Colceriu
- veteran
- Vlad_Colceriu
- veteran
greutate mica ...ca sa nu intre in namol ...da...dar ce te faci ca trebuie sa arunci si departe? si cu unul usor nu poti.
Eu zic ca 110 grame e ok si la fel si forma "flat pear"...si ca sa scapi de problema afundarii in namol ai mai multe variante:
1. dupa ce se aseaza montura pe fund..o tragi puternic cu lanseta cat mai sus sa iasa din namol.
2. foloseste o montura cu distanta de la ac la plumb mai mare (aprox 20-22cm)
3. foloseste pufuleti solubili pe ac
Si cine mai stie si alte tehnici...desi cred ca aste iti sunt suficiente.
Andrei
Eu zic ca 110 grame e ok si la fel si forma "flat pear"...si ca sa scapi de problema afundarii in namol ai mai multe variante:
1. dupa ce se aseaza montura pe fund..o tragi puternic cu lanseta cat mai sus sa iasa din namol.
2. foloseste o montura cu distanta de la ac la plumb mai mare (aprox 20-22cm)
3. foloseste pufuleti solubili pe ac
Si cine mai stie si alte tehnici...desi cred ca aste iti sunt suficiente.
Andrei
APCR - SENIOR CRAP
- Dan Cotelici
- veteran
Eu cred ca e riscant sa tragi puternic de lanseta ca sa o scoti din namol.Forfacul se poate incurca.
Incearca sa estimezi cat mai exact adancimea namolului si foloseste o montura gen elicopter care culiseaza pe un leadcore de 80 cm.
Ai nevoie de 2 opritoare de cauciuc montate pe un tub siliconic de maxim 3 cm. Intre cele doua opritoare se pune un vartej de care se leaga forfacul.Prin interiorul tubului siliconic treci leadcorul.
In functie de grosimea stratului de namol pozitionezi ansamblul descris de mine, mai sus sau mai jos pe leadcore iar la capatul firului e plumbul.
Ai grija ca tubul siliconic sa nu alunece prea usor pe leadcore.Opritoarele le fixezi pe tubul siliconic cu superglue la o distanta de maxim 0.5 cm unul de altul.Spuma solubila nu strica dar daca estimezi corect adancimea namolului nu mai este necesara.
Incearca sa estimezi cat mai exact adancimea namolului si foloseste o montura gen elicopter care culiseaza pe un leadcore de 80 cm.
Ai nevoie de 2 opritoare de cauciuc montate pe un tub siliconic de maxim 3 cm. Intre cele doua opritoare se pune un vartej de care se leaga forfacul.Prin interiorul tubului siliconic treci leadcorul.
In functie de grosimea stratului de namol pozitionezi ansamblul descris de mine, mai sus sau mai jos pe leadcore iar la capatul firului e plumbul.
Ai grija ca tubul siliconic sa nu alunece prea usor pe leadcore.Opritoarele le fixezi pe tubul siliconic cu superglue la o distanta de maxim 0.5 cm unul de altul.Spuma solubila nu strica dar daca estimezi corect adancimea namolului nu mai este necesara.
Second BEST is FIRST loser
Ei...De ce sa arunci pana-n luna?..Un fir de max 0.30 si un plumb de 75g arunci suficient cat sa pescuiesti eficient..ca doar nu esti la concurs de casting:)zakunin scrie:greutate mica ...ca sa nu intre in namol ...da...dar ce te faci ca trebuie sa arunci si departe? si cu unul usor nu poti.