daiwa emcast sau helicon 5600??

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
ioon
new member

Mesaj de ioon » 18 Noi 2005 16:19

@ Daniel Costache - Banax Helicon 5600/5400 au aparut pe piata inaintea Sert Carp Runner 8005/8003.
Banax nu e o firma nou infiintata- exista din 1973.
[ Sert e pe piata din 1944 ]
Ca fapt divers - sint fabricate in acelasi loc (fabrica) dar brand-uite in tari diferite ! :D

@bogdanix

- banax helicon 5600 este o mulineta mai grea - aprox 790g .
La nivel de performanta este fabuloasa ! Timp de 3 ani singura problema am avut-o a fost cu ashazisa " fusta " - are o protectie (spun ei) din plastic sub tambur pt a impiedica firul sa intre in locatia respectiva ...
In momentul cind a intrat > il mai scoti doar prin taiere :) !!! - eu pur si simplu am luat clestele si m-am descotorosit de ea - merge si fara.

- pe de alta parte Daiwa Emblem este o mulineta mai usoara - aprox 630g - si din punctul meu de vedere "echilibreaza mult mai bine un bat de 3.60 - 3.90.
Performantele sint asemanatoare cu cele ale Banaxului dar lipseste bait-runner-ul .
PS. Anul acesta m-am jucat numai cu Emblem 4500 si pot sa zic ca sint extrem de multumit de ce poate sa faca mulineta asta ! [ spre disperarea pritenilor care nu suporta sa ma vada cum intep pestele tinind mina pe tambur :lol: ].
xxx - Totul pentru pescuit !

carpriver
senior member

Mesaj de carpriver » 18 Noi 2005 17:31

Intepatul cu mana pe tambur ramane singura problema...in rest ...avantaje....tot asa intep si eu...si am vazut si pescari de firma cu mulinete fara...baitrunner...totusi avantajele lui nu sunt de neglijat :lol:

Cristian Stancu
member

Mesaj de Cristian Stancu » 18 Noi 2005 18:13

Daniel Costache scrie:si Emblem sunt bune numai ca sunt cu o clasa, doua mai jos....
Daniel tu chiar crezi ca emcastul este mai performant decat emblemul?!?!?!??

bogdanix
junior member

m-am lamurit

Mesaj de bogdanix » 18 Noi 2005 18:18

multumesc celor care mi-au raspuns si cred ca o sa imi iau emcast....nu conteaza ca intep cu mana pe tambur...acu 100 ani cred ca tot cu mana pe tambur se intepa si nu mai era nici o pb...

BR asta e si el o inventie utila dar multi mi-au spus ca la un moment dat i-a mai si incurcat...asa ca...fiecare cu ce-i place

va salut..

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 18 Noi 2005 18:20

`carpriver scrie:Intepatul cu mana pe tambur ramane singura problema...in rest ...avantaje....tot asa intep si eu...si am vazut si pescari de firma cu mulinete fara...baitrunner...totusi avantajele lui nu sunt de neglijat :lol:
:lol: :lol: :lol:
Embleme Pro 5500 cu un fel de Baitrunner :shock:
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... pic_id=463
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... pic_id=464

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 19 Noi 2005 03:57

Mai bine iti cumperi Banax ! baitrunnerul poate fi deosebit de important si nu vad la ce te-ar putea incurca. In primul rand este o mulineta f rezistenta si robusta cu 3 ani garantie. Nu te lasa pe balta.
Dc faci o partida lunga si esti obosit ca scrie daiwa si nu banax nu te ajuta la nimic. Asa pui baitrunerul si poti inchide un ochi linistit, fara sa-ti pese ca ramai fara lanseta, sau ca rupe, etc Acum unii pot spune ca slabesti mult tamburul, dar asta mi se pare o solutie de compromis. Cat despre intepatul cu mana pe tambur..... eu am helicon si tot cu mana pe tambur intep, apoi opresc baitrunner-ul cu degetul mic de la mana dreapta :D ..chestie de obisnuinta.

carpriver
senior member

Mesaj de carpriver » 19 Noi 2005 09:29

Simplu si eficient sistemul...@carprom :lol: stiu modelul...dar nu se gaseste in Romania...personal am o parere buna si despre SHIMANO ULTEGRA...un fel de BBLC...fara baitrunner :lol:

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 19 Noi 2005 12:34

eu am Emcast si am avut ocazia inainte de a cumpara Emblem.
Diferenta dintre materialele folosite se simte atat la rpet cat si n momentul in care pui mana pe mulineta.

carpriver
ultegra si mie imi place atat ca ma doare capul cand vine vorba de pret
Salutari din Miami

bogdanix
junior member

?????

Mesaj de bogdanix » 19 Noi 2005 12:40

ce pet are emblemul daiwa????? emcastul e vreo 100 de euro

bogdanix
junior member

Mesaj de bogdanix » 19 Noi 2005 12:40

pret*....